Avatar Noortje Hartman

Noortje Hartman

Laatste blog...

Bericht - 24 oktober 2017 om 13:17 uur

Vrijdag is het zover dan hoop ik weer op Nederlandse grond te staan. Nu ik hier nog zit is dat heel erg onwerkelijk. De laatste dagen zijn nu aangebroken. Het afscheid nemen valt me zwaar. Dit komt omdat ik in familie jemima zit. Ook de meiden van mijn groep zijn echt mijn meiden geworden. Ik kijk terug op drie maanden met een dankbaar hart. Wat bof ik dat ik zoveel mee heb mogen maken. Ik heb met fantastische mensen in een huis geleefd. Allemaal vrijwilligers met dezelfde liefde voor dit werk. Ik mocht 2 maanden aangesloten zijn bij een fantastische (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Een dag op pad met allemaal Palestijnen

Bericht - 02 oktober 2017 om 11:41 uur

ik werd uitgenodigd om een dag op pad te gaan met ma'an. Dit is een dagbesteding waar 2 cliënten van mij naar toe gaan en het zit in Bethlehem. We gingen een trip maken naar Nablus. Ik had er heel veel zin maar ik vond het ook spannend ik zou de enige buitenlandse zijn. Ik vertrok 's ochtends om half 8 met Intisar een client van mijn groep in de taxi maar Bethlehem. We kwamen aan en er stond een hele grote bus waar alle cliënten en begeleiders in mochten. Daarnaast reed er een kleine bus met familie die (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Een spannend moment...

Bericht - 25 september 2017 om 10:31 uur

Saskia (vriendin en nieuwe stagiair bij Jemima) en ik gingen naar Jeruzalem. Na een dagje door de stad gelopen te hebben gingen we om 17:00 maar de kerk. Deze kerk duurde tot half 7 maar liep uit waardoor we bijna moesten gaan rennen voor de laatste bus. We stonden bij de halte maar er kwam geen bus en het was ontzettend druk het stond er helemaal vast. Daar stonden we dan in het donker wat nu? Er kwam een andere bus aanrijden die naar het loopcheckpoint rijdt. We besloten er in te stappen en dat betekent dat we na (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Moeder en broer kwamen langs!

Bericht - 25 september 2017 om 10:00 uur

Van 13 september tot en met 18 september verbleven mijn moeder en broer bij Jemima. De aankomst was ontzettend leuk en het was in Jeruzalem. We hebben een paar mooie dagen gehad en zijn door Jeruzalem heengeweest maar ook hebben we jericho gezien en hebben we gezwommen in de dode zee. Ik merkte dat ik af en toe plaatsvervangende schaamte had voor de uitspraken van mijn familie. Hier konden ze niks aan doen maar het getuigde wel dat ik al diep in de cultuur zit. Het waren momenten als niet te hard praten op straat. De zondag zijn we naar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Mijn werk op kezia

Bericht - 04 september 2017 om 14:36 uur

In augustus is het hier ook vakantie. Alle cliënten blijven daarom ook thuis. Maar nu het september is geworden en er wat dingen veranderen leek he me leuk om daar iets over te vertellen. In september start ook hier de dagbesteding weer. Dat zit in een apart gebouw en het heet Eber. Hier komen veel van de bewoners maar ook mensen van buitenaf. 
Op kezia de woongroep veranderen de shiften (diensten) van tijd. Je kan een ochtenddienst hebben dat begint vanaf 7:00. Ook heb je een middag/avond shift en een sleepshift. 
Op mijn groep zitten 5 vrouwen. 
Nadia 41
Intisar 39
May 37
Khaula 36
Haneen (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Een weekend naar tiberias

Bericht - 21 augustus 2017 om 14:22 uur

Samen hebben we kunnen regelen dat we eerder weg konden van werk vrijdag. We hebben het plan gemaakt om samen naar het meer van galilea te gaan. We moesten vrijdag op tijd weg in verband met de sjabbat. Om 6 uur rijdt er dan ook geen openbaar vervoer meer. We moesten eerst met de bus naar Jeruzalem dan met de tram om daarna met de bus 3 uur rijden naar tiberias. Het openbaar vervoer is heerlijk goedkoop bij elkaar kost zo'n reis maar 12,50 euro.
We gingen vlak achter de chauffeur zitten om er zeker van te zijn dat (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Een warme indrukwekkende zaterdag!

Bericht - 14 augustus 2017 om 10:48 uur


De dag begon 's morgens vroeg toen we om 9 uur werden opgewacht door de taxi. We zijn vandaag op pad gegaan samen met Anna en David. Met z'n drieën op de achterbank waren we verbaasd over hoe goed het verkeer hier gaat. We zijn op weg naar de dode zee. Het is ongeveer een uur rijden. Een heel stuk gingen we door de woestijn. Heel wat haarspeldbochten en prachtige bergen verder kwamen we aan bij de dode zee. We stapten uit de taxi en we kregen gelijk een klap van de warmte we zaten in de woestijn en (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Eerste dag aan het werk!

Bericht - 09 augustus 2017 om 19:30 uur

Jessica 11:00- 13:00 en 16:00- 18:00
Elke dag sta ik op een andere groep. De eerste dag was ik bij de groep Ruchama. Dat is een groep met 4 vrouwen met autisme. Ik heb daar kennisgemaakt. Ik verzorg de activiteiten en we zijn begonnen met muziek maken. Ze moesten wennen aan dat ik nieuw was. Ik vond het engels spreken spannend maar de cliënten konden gelukkig Nederlands. Ik vond het leuk dat ze heel enthousiast waren. In de middag kwam ik terug. Toen gingen we eerst koffie drinken en Nederlandse muziek maken. Daarna zijn we gaan puzzelen, met de duplo spelen (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Eerste dag in Jeruzalem

Bericht - 05 augustus 2017 om 19:33 uur

Samen met Emma (vrijwilliger) zijn we 's ochtends vertrokken naar een kerk voor messiasbelijdende joden en christenen. We mochten daarbinnen geen foto's maken omdat er anders kans was dat de joden de Messias belijdende zouden discrimineren en dat er dan gezegd kan worden dat ze geen jood zijn. De dienst was in het Hebreeuws en werd in het engels verteld. Hierdoor duurde de dienst 2,5 uur. Ik vond het een bijzondere ervaring en ook om te merken dat je opeens hebreews meezingt. Sommige liederen kennen we die vanaf het engels komen. Het was een multiculturele kerk met Duitsers, Fransen, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

We zijn er!!!!!!

Bericht - 04 augustus 2017 om 20:48 uur

Wat een reis hebben wij erop zitten. Het begon allemaal vanmorgen om 01:30 toen wij aankwamen op Schiphol. De zenuwen gierden door onze lichamen. De laatste knuffels werden uitgedeeld en de laatste tranen gelaten. Op naar de koffer wegbrengen wat toch wel een beetje spannend is het is maar hopen dat hij in het juiste vliegtuig terecht komt. Door de douane heen ging prima en het wachten was begonnen. We hebben in de massagestoel gezeten waar we ontzettend hard om moesten lachen want het was een gek gevoel. Daarna hebben we een ligstoel gepakt en geprobeerd nog wat te (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2