Avatar Noortje Hartman

Noortje Hartman

Een weekend naar tiberias

Bericht - 21 augustus 2017 om 14:22 uur

Samen hebben we kunnen regelen dat we eerder weg konden van werk vrijdag. We hebben het plan gemaakt om samen naar het meer van galilea te gaan. We moesten vrijdag op tijd weg in verband met de sjabbat. Om 6 uur rijdt er dan ook geen openbaar vervoer meer. We moesten eerst met de bus naar Jeruzalem dan met de tram om daarna met de bus 3 uur rijden naar tiberias. Het openbaar vervoer is heerlijk goedkoop bij elkaar kost zo'n reis maar 12,50 euro.
We gingen vlak achter de chauffeur zitten om er zeker van te zijn dat (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

Een warme indrukwekkende zaterdag!

Bericht - 14 augustus 2017 om 10:48 uur


De dag begon 's morgens vroeg toen we om 9 uur werden opgewacht door de taxi. We zijn vandaag op pad gegaan samen met Anna en David. Met z'n drieën op de achterbank waren we verbaasd over hoe goed het verkeer hier gaat. We zijn op weg naar de dode zee. Het is ongeveer een uur rijden. Een heel stuk gingen we door de woestijn. Heel wat haarspeldbochten en prachtige bergen verder kwamen we aan bij de dode zee. We stapten uit de taxi en we kregen gelijk een klap van de warmte we zaten in de woestijn en (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

Eerste dag aan het werk!

Bericht - 09 augustus 2017 om 19:30 uur

Jessica 11:00- 13:00 en 16:00- 18:00
Elke dag sta ik op een andere groep. De eerste dag was ik bij de groep Ruchama. Dat is een groep met 4 vrouwen met autisme. Ik heb daar kennisgemaakt. Ik verzorg de activiteiten en we zijn begonnen met muziek maken. Ze moesten wennen aan dat ik nieuw was. Ik vond het engels spreken spannend maar de cliënten konden gelukkig Nederlands. Ik vond het leuk dat ze heel enthousiast waren. In de middag kwam ik terug. Toen gingen we eerst koffie drinken en Nederlandse muziek maken. Daarna zijn we gaan puzzelen, met de duplo spelen (...)

Lees verder


8 reacties • Plaats een reactie

Eerste dag in Jeruzalem

Bericht - 05 augustus 2017 om 19:33 uur

Samen met Emma (vrijwilliger) zijn we 's ochtends vertrokken naar een kerk voor messiasbelijdende joden en christenen. We mochten daarbinnen geen foto's maken omdat er anders kans was dat de joden de Messias belijdende zouden discrimineren en dat er dan gezegd kan worden dat ze geen jood zijn. De dienst was in het Hebreeuws en werd in het engels verteld. Hierdoor duurde de dienst 2,5 uur. Ik vond het een bijzondere ervaring en ook om te merken dat je opeens hebreews meezingt. Sommige liederen kennen we die vanaf het engels komen. Het was een multiculturele kerk met Duitsers, Fransen, (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

We zijn er!!!!!!

Bericht - 04 augustus 2017 om 20:48 uur

Wat een reis hebben wij erop zitten. Het begon allemaal vanmorgen om 01:30 toen wij aankwamen op Schiphol. De zenuwen gierden door onze lichamen. De laatste knuffels werden uitgedeeld en de laatste tranen gelaten. Op naar de koffer wegbrengen wat toch wel een beetje spannend is het is maar hopen dat hij in het juiste vliegtuig terecht komt. Door de douane heen ging prima en het wachten was begonnen. We hebben in de massagestoel gezeten waar we ontzettend hard om moesten lachen want het was een gek gevoel. Daarna hebben we een ligstoel gepakt en geprobeerd nog wat te (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Voorbereidingen

Bericht - 03 augustus 2017 om 11:45 uur

De spanning stijgt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Verschillende gedachten en emoties schieten door mijn hoofd. Heb ik alles? Hoe verloopt de reis? Het afscheid nemen valt me zwaar. Veel lieve woorden en berichten heb ik ontvangen. Na een halfjaar toegeleefd te hebben naar dit moment wordt het nu wel heel echt! Ik heb ontzettend veel zin om het avontuur aan te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik zie uit naar het werk wat ik kan doen voor Jemima. 
12 reacties • Plaats een reactie