Avatar Nienke de Looze

Nienke de Looze

Tio nana!

Bericht - 15 december 2018 om 10:50 uur

Na een lange tijd waarin ik wel het plan had om een blog te typen maar het er toch elke keer niet van kwam, komt er vandaag toch echt een nieuwe blog op. Dit zal tegelijkertijd ook mijn afsluitende blog zijn. 

De twee weken op de kinderafdeling waren erg rustig maar gelukkig wel interessant. Er waren veel kinderen die een infuus moesten. Naar om te zien hoe angstig ze daar voor zijn. Soms moesten we het patiëntje gewoon in bedwang houden. Dat vond ik echt naar om te doen. Ook moest een jongetje van drie jaar een keer een lumbaalpunctie omdat ze hem verdachten van meningitis. Dit lukte (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Heel wat ervaringen rijker!

Bericht - 12 november 2018 om 12:23 uur

Eindelijk was het zover. We gingen voor het eerst weer naar Blantyre. In een recordtijd (3.5 uur) waren we bij de immigration office. Daar hebben we ons visum weer verlengd. De rest van de dag hebben we heerlijk pizza gegeten en een heerlijke salade. Zo heerlijk om weer even wat anders te eten dan rijst! Maar wat moest ik weer wennen aan de drukte van de stad en alle uitlaatgassen. Ik vond grappig om te merken hoe snel ik dat ontwend was. De volgende dag zijn we naar het Zomba plateau vertrokken met onze driver Sosten. Deze aardige man hadden we heel het weekend bij ons. Het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Into the culture

Bericht - 02 november 2018 om 12:42 uur

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geplaatst, dus ik steek maar gauw van wal. In het weekend ben ik naar de Elephant Marse geweest. Om zes uur ’s ochtends zat ik achterop de motor bij Patrick. Samen met Anne, want een jongen kwam niet opdagen. Dus hup, wij met zijn tweeën achterop de motor voor het eerst in mijn leven over de hobbelweg heen. Een hele ervaring! Toen we daar aankwamen gingen we in een soort houten bootje het water op. Een jongen duwde ons voort met een houten bamboestok. We hebben allerlei vogels gezien en traditionele vissers. De krokodillen hebben we (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Belevenissen!

Bericht - 20 oktober 2018 om 20:41 uur

In een week tijd beleef ik van alles en nog wat. De weken vliegen hier voorbij! In verband met onze cultuuropdrachten zijn we naar de meisjesschool gegaan hier in het dorp. En jawel, daar zitten 1677 meisjes op. Dus de klassen bestaan uit 80-100 leerlingen. En aan klaslokalen is ook gebrek dus krijgen sommige klassen buiten onder de boom les. Een creatieve oplossing! Ook hebben we een Engelse les geobserveerd bij kleuters. Erg interessant om te zien hoe ze hier les geven.


In het weekend zijn we naar het Nyala Park gegaan, samen met Raphael op safari. Om tien over half vijf ’s ochtends reden we weg, (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Tsikula bwino!

Bericht - 13 oktober 2018 om 12:43 uur

In een week tijd heb ik weer heel wat meegemaakt. Op zondag begon het al! Om half acht zaten we, samen met William, in de kerk. We hadden onze lange wikkelrokken, die we op de markt hadden gekocht, aangetrokken en we zagen er keurig uit! Er werd veel afgewisseld met staan en zitten en er was ook een koor wat prachtig zong. Dat kunnen ze hier echt heel goed. Er was ook een collecte, en jawel, ik moest helemaal naar voren om ons geld in een bakje te gooien. Ik werd echt aangekeken haha. Elke week is er een groep die eten inzamelt voor de priester. (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Ik ben er!

Bericht - 06 oktober 2018 om 15:59 uur

Daar ben ik dan, in Malawi! Na een lange reis zijn we eindelijk aangekomen in Muona. De reis was nog een heel avontuur. We hadden drie uur vertraging in Parijs zodat we onze vlucht in Nairobi niet meer konden halen. Gelukkig was alles daar goed geregeld en was onze vlucht al omgeboekt naar de volgende dag. We werden samen met de rest van de mensen meegenomen in een busje naar een hotel in Nairobi waar we lekker konden slapen. Dus nu staat er in mijn paspoort ook nog een mooie visumstempel van Kenia. Altijd leuk! De volgende dag zijn we naar Blantyre gevlogen, hebben daar ons visum (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Op naar Malawi!

Bericht - 27 september 2018 om 11:34 uur

Op 2 oktober is het dan zover! Samen met Gerjanne, Anne en Marloes hoop ik af te reizen naar Malawi. Ondertussen begint de spanning al te stijgen maar heb ik er vooral ook heel veel zin in;).

Vorig jaar hoorde ik dat je bij de minor Trancultural Nursing de mogelijkheid had om een gedeelte in het buitenland te doen. Ik was gelijk enthousiast en van plan deze uitdaging aan te gaan. Al heel mijn leven heb ik het erover dat ik nog een keer naar Afrika wil en nu is het dan zover!

Muona ligt helemaal in het zuiden van Malawi (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie