Avatar Nienke de Looze

Nienke de Looze

Momenteel is nienkedelooze bezig met de reis Transcultural Nursing in Malawi. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van nienkedelooze

Blijf op de hoogte van de reisblog van nienkedelooze door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Belevenissen!

Bericht - 20 oktober 2018 om 20:41 uur

In een week tijd beleef ik van alles en nog wat. De weken vliegen hier voorbij! In verband met onze cultuuropdrachten zijn we naar de meisjesschool gegaan hier in het dorp. En jawel, daar zitten 1677 meisjes op. Dus de klassen bestaan uit 80-100 leerlingen. En aan klaslokalen is ook gebrek dus krijgen sommige klassen buiten onder de boom les. Een creatieve oplossing! Ook hebben we een Engelse les geobserveerd bij kleuters. Erg interessant om te zien hoe ze hier les geven.


In het weekend zijn we naar het Nyala Park gegaan, samen met Raphael op safari. Om tien over half vijf ’s ochtends reden we weg, (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Tsikula bwino!

Bericht - 13 oktober 2018 om 12:43 uur

In een week tijd heb ik weer heel wat meegemaakt. Op zondag begon het al! Om half acht zaten we, samen met William, in de kerk. We hadden onze lange wikkelrokken, die we op de markt hadden gekocht, aangetrokken en we zagen er keurig uit! Er werd veel afgewisseld met staan en zitten en er was ook een koor wat prachtig zong. Dat kunnen ze hier echt heel goed. Er was ook een collecte, en jawel, ik moest helemaal naar voren om ons geld in een bakje te gooien. Ik werd echt aangekeken haha. Elke week is er een groep die eten inzamelt voor de priester. (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Ik ben er!

Bericht - 06 oktober 2018 om 15:59 uur

Daar ben ik dan, in Malawi! Na een lange reis zijn we eindelijk aangekomen in Muona. De reis was nog een heel avontuur. We hadden drie uur vertraging in Parijs zodat we onze vlucht in Nairobi niet meer konden halen. Gelukkig was alles daar goed geregeld en was onze vlucht al omgeboekt naar de volgende dag. We werden samen met de rest van de mensen meegenomen in een busje naar een hotel in Nairobi waar we lekker konden slapen. Dus nu staat er in mijn paspoort ook nog een mooie visumstempel van Kenia. Altijd leuk! De volgende dag zijn we naar Blantyre gevlogen, hebben daar ons visum (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Op naar Malawi!

Bericht - 27 september 2018 om 11:34 uur

Op 2 oktober is het dan zover! Samen met Gerjanne, Anne en Marloes hoop ik af te reizen naar Malawi. Ondertussen begint de spanning al te stijgen maar heb ik er vooral ook heel veel zin in;).

Vorig jaar hoorde ik dat je bij de minor Trancultural Nursing de mogelijkheid had om een gedeelte in het buitenland te doen. Ik was gelijk enthousiast en van plan deze uitdaging aan te gaan. Al heel mijn leven heb ik het erover dat ik nog een keer naar Afrika wil en nu is het dan zover!

Muona ligt helemaal in het zuiden van Malawi (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie