Avatar Nancy de Koning

Nancy de Koning

afscheid en terug in Nederland

Bericht - 28 juni 2019 om 11:55 uur

Hoi hoi iedereen! 

Intussen ben ik al weer een tijdje thuis uit Suriname en is het leven  in Nederland weer begonnen. 

Bij mijn laatste blog heb ik jullie verteld dat ik in mijn laatste week zat en afscheid zou moeten gaan nemen van de kinderen, dus hier komt mijn allerlaatste blog. 

Op donderdag 30 mei ben ik mijn spullen in gaan pakken voor de reis terug naar huis en ben ik nog even èèn laatste keer gaan genieten van het mooie weer in Suriname. Daarnaast ben ik nog een laatste keer uit gegaan met de mensen die ik op mijn laatste trip had ontmoet naar de Fredberg.

Die vrijdag (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

bijna tijd om weer naar huis te gaan

Bericht - 29 mei 2019 om 11:37 uur

Goede dag allemaal! 

Het is vandaag alweer 29-5-2019 en dit betekend dat ik over een paar dagen alweer naar Nederland zal komen. 

Het zal erg fijn zijn om vrienden en familie weer te kunnen zien, maar ik ga Suriname ook wel missen hoor! Wat heb ik hier een mooie ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Ik zal jullie op de hoogte brengen van wat ik deze weken allemaal heb gedaan. 

Zoals ik in mijn vorige blog ook heb beschreven ben  ik op 15 mei ’19 vertrokken  op tour naar Blanche Marie. Wat was dit een super mooie tour zeg! Op woensdag 15 mei zijn we vertrokken met (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie

week 6 t/m 10

Bericht - 15 mei 2019 om 11:06 uur

Hallo allemaal, 

Hier ben ik weer  met een nieuwe blog uit het mooie Suriname. 

Week 6   17 t/m 21 april 

Zoals ik in mijn vorige blog schreef kregen de  kinderen paasvakantie op school. Hierdoor heb ik op mijn stage niet veel meer kunnen doen aangezien ze hier vinden dat wanneer het vakantie is je  ook niet  aan bijles doet. Daarom heb ik niet meer kunnen doen dan gezellig spelen met de kinderen en werken aan de opdracht die ik voor school af moet ronden. 

In dit weekend heb ik lekker rustig aan gedaan aangezien ik mij niet helemaal lekker voelde. Dus lekker een weekendje in bed en naar het zwembad  (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

week 3 t/m 6 in surinamen

Bericht - 16 april 2019 om 23:52 uur

Hoi hoi allemaal, 

Intussen is het alweer 16 april en zijn mijn ouders 2 weken op bezoek geweest. 

Vorige week ben ik begonnen met het inzamelen van geld voor het kindertehuis, hiervan zal ik boodschappen en huishoudelijke spullen halen die ze daar erg hard nodig hebben. Wanneer u nog wilt doneren kunt u mij op facebook een persoonlijk berichtje sturen. 

Week 3 

Deze week heb ik weer het meisje  met de beperking geholpen in de ochtend en aan het einde van de dag de jongens bijles gegeven, tevens heb ik de kinderen nieuwe handklap spelletjes geleerd  die  ze kunnen spelen en hebben hun mij ook verschillende spelletjes geleerd. Op donderdag avond (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

update van de laatste weken hier!

Bericht - 29 maart 2019 om 00:02 uur

Hoi allemaal daar ben  ik weer! Ik heb heel veel leuke dingen te vertellen haha 

Ik verblijf nu al 3 weken in Suriname en aankomende maandag zullen mijn ouders ook op bezoek komen, die zullen hier 2 weken blijven. Daar heb ik echt heel veel zin in! Op stage gaat het erg goed en ik heb het ook heel erg naar mijn zin! 

De eerste week 

In de ochtend help ik meestal het meisje met de beperking met het oefenen met letters en cijfers, help ik met het voorbereiden van het eten en doe ik bordspelletjes met de jongeren die daar wonen  en niet naar school hoeven. Daarnaast ben (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

een update over de laatste dagen

Bericht - 12 maart 2019 om 00:49 uur

Hoi hoi allemaal! 

Vandaag is het maandag 11- 3-2019, ik ga jullie even een update geven  over wat ik de laatste dagen gedaan heb.

Afgelopen vrijdag ochtend kwam Chico ( de chauffeur die aangesloten zit bij mijn organisatie) mij ophalen om mijn visum te regelen voor de laatste maand hier in Suriname. Bij de vreemdelingendienst ging het erg vlug en binnen ongeveer 15 minuten  stonden  we al weer buiten en nu mag ik officieel tot 1  Juni hier blijven! Toen we klaar waren zijn we naar mijn stage gereden om daar kennis te gaan maken met de Baas en leiders en leidsters van daar. Het zijn hele erge lieve mensen en (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Dag 2

Bericht - 07 maart 2019 om 14:08 uur

Hoi hoi allemaal,
Vandaag is het alweer de tweede dag, 
De vlucht is goed verlopen, hij heeft zo´n 8 uur en driekwartier geduurd. Wel hebben  we wat turbulentie gehad. Eenmaal op het vliegveld aangekomen ben ik richting de douane gelopen. Daar kon ik al goed wennen aan het Surinaamse tempo aangezien het erg lang duurde in de rij. Vanaf het vliegveld was het nog  1,5 uur rijden richting het appartement waar ik verblijf. 
Daar aangekomen heb ik nog even naar het thuisfront gebeld, onder de douche gegaan  en toen  meteen naar bed gegaan. De volgende ochtend werd  ik om half 9 opgehaald, toen  heb ik een rondleiding gekregen door Paramaribo. (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

vertrek

Bericht - 04 maart 2019 om 22:45 uur

Morgen is het dan eindelijk zo ver na maanden van voorbereidingen zal ik dan eindelijk gaan vertrekken voor mijn stage in Suriname.
Om 11.20 uur zal ik de lucht in gaan en om 16.30 uur Surinaamse tijd aankomen (20.30 uur Nederlandse tijd).
Ik ben heel erg benieuwd wat het avontuur mij allemaal gaat brengen. Via deze site ga ik jullie op de hoogte houden over mijn avontuur.

x Nancy

24 reactiesPlaats een reactie