Avatar Nadieh Neerhof

Nadieh Neerhof

Momenteel is nadiehszuidafrikareis bezig met de reis Zuid-Afrika. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van nadiehszuidafrikareis

Blijf op de hoogte van de reisblog van nadiehszuidafrikareis door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Mooi zoals je bent :)

Bericht - 05 december 2018 om 20:37 uur

Ik weet niet zo goed hoe ik deze blog moet beginnen. Toen ik begon met bloggen, besloot ik om eerlijk te zijn over wat ik doe en hoe ik me voel. Dit is niet een blog waarin ik vertel wat ik de laatste tijd gedaan heb, misschien komt die in een paar dagen tijd nog wel. Maar ik heb het gevoel dat ik dit met jullie mag delen. Al is het vrij persoonlijk:) De afgelopen paar jaren waren best intens voor mij. Sommige dingen in mijn leven zijn compleet veranderd. Daar zal ik niet over uit weiden, maar ik heb (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie

Cultuur

Bericht - 15 november 2018 om 17:30 uur

Vandaag hebben we een culturele training gehad. Halverwege moest iemand om mij lachen, omdat ik met open mond zat te luisteren. Haha!
Ik heb zoveel mogelijk opgeschreven, zodat ik dat in deze blog kan beschrijven. Ik hoop dat ik alles goed onthouden heb, omdat bepaalde gewoontes en tradities toch echt wel heel erg anders zijn dan in Nederland. Veel leesplezier!  

Groeten
We zijn begonnen met groeten. Wat me al op viel is dat je tegen iedereen die je tegen komt zegt:
‘Hi, how are you?’
‘I’m fine, how are you?’
‘I’m fine to, thank you’
En dit zeg je elke keer als je iemand tegenkomt. Dus als je iemand 2 keer op een (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Trots, verdriet en feest

Bericht - 18 oktober 2018 om 17:18 uur

Je denkt vast: Wat een rare titel. Tja er gebeurt hier van alles waarover ik graag wil vertellen. En dat kunnen deze 3 thema’s in 1 week zijn.  

TROTS 
Zoals ik eerder al vertelde begeleid ik een meisje 1 op 1. Dit meisje is gezond opgegroeid tot ze een jaar of 4 was. Ze kreeg onverwacht een epileptische toeval. Hierdoor leek het alsof ze gestopt is met ontwikkelen. De eerste jaren heeft ze alleen op bed gelegen door de vele toevallen die ze daarna kreeg. Sinds een half jaar is ze weer wat actiever, praat ze, maakt ze contact, rent ze rond enzovoort.  

En dit meisje houdt van schommelen. Tijdens (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

School

Bericht - 28 september 2018 om 16:59 uur

Een aantal vragen die ik krijgen zijn hoe zit de school in elkaar en wat kom ik qua beperkingen enzovoort tegen. Zowel in het onderwijs als bij de kinderen zelf.  

School Rehoboth

Op Rehoboth wonen zo’n 80 kinderen. Op het terrein staat ook een eigen school. Deze school is te vergelijken met speciaal basis onderwijs in Nederland. Niet alle kinderen van Rehoboth gaan naar deze school. Ze gaat ook in de stad naar school. Deze kinderen worden dan elke dag met de bus gebracht of wonen daar intern en komen in het weekend weer thuis.  

Grades

Verder zijn de groepen hier anders ingedeeld. Ze beginnen met pre-school, dit is te vergelijken met kleuter (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Elke week verse bloemen op tafel

Bericht - 17 september 2018 om 13:57 uur

In mijn vorige blog nam ik jullie mee naar mijn laatste dagen in Nederland en mijn eerste dagen in Zuid-Afrika. Inmiddels ben ik al helemaal gesetteld en heb ik mijn plek toch echt wel gevonden. Ik heb het gevoel alsof ik hier al heel lang zit en alsof het nooit anders is geweest. Tuurlijk mis ik ontzettende luxe van Nederland. De privacy, alle schone dingen, weinig met anderen rekening te hoeven houden. Maar dat is niet te vergelijken met alles waar ik elke dag erg van geniet. Alle kinderen, leerkrachten, knuffels, lieve huisgenoten.  

Zoals ik ook de vorige keer vertelde, woont mijn sponsorkindje hier. Ik zag er naar uit (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Afscheid, reis en eerste dagen

Bericht - 31 augustus 2018 om 16:29 uur

Inmiddels zit ik alweer een aantal dagen in Zuid-Afrika. Ik hoop een zo eerlijk mogelijke blog te schrijven niet alleen alle mooie en leuke dingen vertellen. Er zitten natuurlijk ook minder leuke dingen aan een jaar weg zijn????  

Vorige week zaterdag heb ik mij afscheidsfeestje gehad. Aantal familie leden en vrienden kwamen langs om even ‘doei’ te zeggen. Eerlijk gezegd had ik er zelf niet echt heel veel zin in en vond ik het niet echt nodig. Maar om te voorkomen dat mijn laatste weken gevuld zouden worden met bezoekjes afleggen heb ik het toch maar op deze manier gedaan. Op dat moment ook echt ontzettend leuk en gezellig (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie

Nog 1 week te gaan:)

Bericht - 19 augustus 2018 om 18:36 uur

Hallo!
Wat leuk dat je mijn blog leest:) Het is alweer een hele poos geleden dat ik de vorige blog uploadde, daarom is het tijd voor een nieuwe! Laat jij me weten wat je ervan vond?

De vorige keer heb ik verteld hoe ik tot deze keus gekomen ben. Inmiddels duurt het nog een week voordat ik vertrek. De afgelopen weken heb ik afscheid genomen van de gezinnen en de groep waar ik afgelopen jaren gewerkt heb. Toch gek om daar afscheid van te nemen, iedereen heeft lekker vakantie, dus zo'n zomer periode is toch anders qua werk. Maar om echt (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Aanmelding + voorbereiding

Bericht - 11 juni 2018 om 15:01 uur

Volgens mij was het september toen ik mijn eerste mail verstuurde naar Rehoboth. Ik beschreef in deze mail kort wie ik was, mijn werkervaring en mijn ideeën over wat ik in 2018 van plan was. 
Het duurde even voordat ik reactie kreeg, maar ze waren erg enthousiast. Ze herinnerde mij nog van afgelopen zomer. Ik kreeg het aanmeldingformulier opgestuurd.Ook vroegen ze een recensie van een vriendin en een kerkleider. Een vriendin, die ik mijn hele leven al ken, heeft voor mij wat ingevuld. Ook de jeugdleider van de gemeente die ik bezoek vulde een formulier in. 
Zelf ben ik druk geweest (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Keuze voor deze reis

Bericht - 25 maart 2018 om 19:11 uur

In mijn vorige blog had ik beloofd dat ik deze blog zou wijden aan alle voorbereidingen. Maarja, voordat ik kon beginnen met voorbereiden, moest ik natuurlijk nog wel aangenomen worden. Daarom neem ik jullie eerst mee in dat verhaal. 

Om te beginnen wil ik jullie meenemen naar augustus vorig jaar (2017). Ik was net een paar dagen terug uit Zuid-Afrika. Zondags zat ik in de kerk en ging de dienst over hoe je in de praktijk Jezus kunt volgen. Wat past bij jou en op welke manier wil je dit doen? Tijdens deze dienst heb ik gebeden of God aan (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Eerste blog

Bericht - 10 maart 2018 om 12:08 uur

Welkom op mijn blog!
Ja, hoe begin je een blog. Ik zal kort vertellen waarom ik een blog bij ga houden.
Zoals je (waarschijnlijk) weet, vertrek ik per augustus 2018 voor een jaar naar Zuid-Afrika, om daar vrijwilligerswerk te doen. 
Misschien ben ik de eerste uit je omgeving die dit ga doen, maar misschien ook al wel de 3e. Maar ik krijg veel vragen over wat ik allemaal moet regelen. Daarom deze blog.
Stel gerust je vragen, zodat ik die mee kan nemen in de blogs die ik schrijf.
Ik de volgende blog ga ik beschrijven hoe ik tot dit idee ben gekomen en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie