Avatar altan Yurtesver

altan Yurtesver

biografie Jacob van Heemskerck

Bericht - 15 november 2019 om 20:16 uur

Mijn naam is Jacob van Heemskerck, dat is mijn volledige naam. Ik ben geboren op 13 maart 1567. Mensen noemen mij een van de bekendste zeevaarders van de Nederlandse geschiedenis, dat heb ik onder andere te danken aan mijn vader. Ik was de zoon van Hendrick Cornelis van Beest van Heemskerck. Hij maakte zeilen in Amsterdam. Door hem ben ik een zeevaart liefhebber geworden. Jammer genoeg was ik op 14 jarige leeftijd wees geworden. Ik leerde als wees de beginselen van de zeevaartkunde in Amsterdam. Daarna werkte ik voor een koopman. In 1595 ging ik deelnemen aan de 2e reis van Willem (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

taakverdeling

Bericht - 15 november 2019 om 16:14 uur

bericht 1(biografie) is gemaakt door Furkan Kucuk Yurdakul2a
bericht 2 (slag bij Gibraltar) is gemaakt door Mohamed el Mousleh 2a
bericht 3 (reis naar Azië) is gemaakt door Altan Yurtesver 2a
Bericht 4 (taakverdeling) zijn gemaakt  door Mohamed el Mousleh, Altan Yurtesver en Furkan Kucuk Yurdakul

Afbeeldingsresultaat voor jacob van heemskerck               Afbeeldingsresultaat voor jacob van heemskerck
(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

reis naar Azië

Bericht - 15 november 2019 om 16:03 uur

 Jacob van Heemskerk 
  Mijn naam is Jacob van Heemskerk. Ik ben geboren op 13 maart 1567 in Amsterdam. Ik moest in opdracht van de Hollandse kooplieden in 1595 samen met Willem Barentsz en Jan Huygen van Linschoten met twee schepen naar de Noordelijke ijszee om een doortocht naar Azië te onderzoeken. De expeditie staat onder leiding van Cornelis de Houtman. De zuidelijke route die langs Kaap de Goede Hoop ging loopt voor zeevaarders vaak uit op ziektes, we gaan veel mensen verliezen als we van die route gaan. Als we van de noordelijke ijszee gaan hebben we geen probleem met Portugal, maar er is geen andere weg (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Jacob van Heemskerck

Bericht - 14 november 2019 om 20:26 uur

Jacob van Heemskerck Slag bij Gibraltar   

Mijn naam is Jacob van Heemskerck. Ik ben geboren op 13 maart 1567 in Amsterdam. Op 25 maart jaar 1607 vertrok de Nederlandse vloot onder leiding door mij. Dit was niet mijn eerste slag tegen de Spanjaarden. Mijn doel was om de Spaanse vloot te vernietigen, zodat we de vredesonderhandelingen makkelijker konden laten lopen. Onze vloot bestond uit 26 kleinere vloten en 4 grotere schepen. De naam van het Nederlandse vlaggenschip was Aeolus, namen van andere schepen waren De Roode Leeuw, De Witte Beer, De Tijger, De Gouden Leeuw, De Zwarte leeuw, De Friesche Pinas, De Morgenster,  De Zeehond, De Griffioen en De (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie