Avatar Melissa de Wit

Melissa de Wit

Het is de tijd, de hoogste tijd...

Bericht - 02 juli 2018 om 06:37 uur

Hier ben ik dan voor de laatste keer, ik vond wel dat ik jullie nog een eindverslag verschuldigd was. Zaterdag zijn we met de hele groep van Local Dreamers naar el panecillo geweest, het maagd Maria beeld. Dit beeld is erg groot en Maria houdt een ketting vast waar een draak aan zit. Ze staat met haar rug naar het zuiden van Quito en met haar hoofd naar het noorden. Verhalen gaan dat deze positie zo is omdat ze het noorden van Quito zegent (het rijkere deel dus) en het arme deel niet. Ik was altijd een beetje bang (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Alicia

Bericht - 30 juni 2018 om 05:02 uur

We hadden besloten toch maar een nachtje extra in Montañita te blijven omdat we het daar wel erg naar ons zin hadden. Na wederom een avondje stappen, stapten we zondagochtend brak de bus in op weg naar Puerto Lopez. Het was hooguit een uurtje rijden maar ik was in de tussentijd in slaap gevallen en kon mezelf moeilijk de bus uit slepen. We hadden een heel fijn hostel; een beetje uit het centrum maar heel goedkoop. Puerto Lopez was een en al rust vergeleken Montañita en we waren een beetje onwennig. We wouden diezelfde dag Playa los Frailes zien, (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Cuenca & Montañita

Bericht - 23 juni 2018 om 01:58 uur

Daar ben ik weer! In deze afgelopen week vreselijk veel mee gemaakt. Vrijdag hebben Marg en ik op Santa Cruz mountainbikes gehuurd en zijn we naar het “Estacion Cientifica Charles Darwin” geweest waar je een stempel kon krijgen voor in je paspoort (GOALS) en hier hebben we ander halfuur rondgedwaald. Veel te zien qua geschiedenis en er was weer een broedcentrum voor schildpadden dus wederom veel schildpadden gespot. ‘S middags hebben we op een klein strandje gelegen waar bijna geen mensen kwamen, heel fijn. Helaas sloeg de stemming wat om toen vd Werff het in haar hoofd haalde om (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

GALAPAGOS BABY

Bericht - 15 juni 2018 om 03:16 uur

Zondag zijn Margit en ik naar een ander eiland van de Galapagos Eilanden gegaan; Santa Cruz. Maar dit was alleen om te overnachten omdat er geen rechstreekse boot ging van San Cristóbal naar La Isabela. Helaas was er natuurlijk weer geauwehoer met ons bootkaartje; we stonden niet op de lijst en het ticket laten zien was niet genoeg. Dat nare mens zat in haar vuistje te lachen dus liep ik met mijn backpack op de rug naar de touroperator die ons het ticket had verkocht. Een kwartier later werden we dan toch eindelijk op de lijst gezet en mochten (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

FINNLEY

Bericht - 10 juni 2018 om 07:45 uur

Ik begin deze blog met een fantastisch leuk en heugelijk nieuwtje.......; MIJN NEEFJE IS GEBOREN! Zijn naam is Finnley en hij is 53 cm lang en 4,4 kilo. Nu weet ik niet zo heel veel van baby’s af maar als ik mijn broer mag geloven is dat een aardige knul. Ik ben vreselijk trots en blij en kan niet wachten om die lieverd in levende lijven in mijn armen te houden en te knuffelen! Maar voor nu zal ik het (helaas) moeten doen met foto’s en videobellen. Taak voor de kersverse ouders; zorg dat hij in de tussentijd niet (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Bye bye Quito

Bericht - 04 juni 2018 om 02:49 uur

Afgelopen week was een erg hectische maar erg leuke week. Voor bijna alle vrijwilligers was het de laatste week waardoor we veel nog samen hebben gedaan ‘s avonds. Dinsdag gingen we naar de pubquiz in het Noorden die we wederom verloren... maar die erg leuk was! Er was 1 of andere Colombiaan die super goede trucjes kon met kaarten. Ik zag gewoon voor mijn ogen hoe hij een muntje op iemand zijn schouder legde, er over heen blies en het muntje weg was. Hierna blies hij in de lucht en ving het muntje op met zijn hand.... HOE DAN?! (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Cotopaxi

Bericht - 28 mei 2018 om 14:19 uur

Vrijdag had ik dit keer dus ook vrij omdat het hier een nationale feestdag was. Ik heb echter geen idee wat voor feestdag, maar prima. Margit die ging met de rest van de vrijwilligers naar het Amazone gebied en omdat ik daar al was geweest wou ik liever mijn geld in iets stoppen waar ik nog niet was geweest. Ik wou graag een weekend naar Secret Garden Cotopaxi. Dit is een hostel midden in het Nationale park Cotopaxi en Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan van Ecuador. Ik wou van vrijdag tot en met zondag maar helaas zat vrijdag (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Meest chaotische weekend OOIT

Bericht - 24 mei 2018 om 23:20 uur

Zondag zijn Romée en ik met Jairo, die we hadden ontmoet tijdens het mountainbiken, naar de kathedraal gegaan in Baños omdat ik dat heel graag wou. Ik ben alles behalve gelovig maar ik heb echt een ding met kerken. Het liefst zou ik in elk plekje dat ik bezoek de kerk willen bezoeken maar dat zou wat overdreven zijn. Ik had gelezen dat deze kathedraal mooi was en dat klopte dus ik was zeer tevree! Rond 4 uur gingen we naar Tena toe om daar te overnachten. Tena ligt in het Amazone gebied en daar kwamen we natuurlijk net (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

ñenenga nangui piñinga

Bericht - 13 mei 2018 om 17:12 uur

Jullie vragen je vast af wat de titel betekent. Het is in de taal “wow” (de taal die de Haourani stam spreekt) en het betekent iets als de sterke overwint. Ik had geen idee dat die stam een eigen taal had totdat 1 van die stamleden tegen mij begon te praten en ik er geen snars van snapte. Ik dacht echt; huh is mijn Spaans zo belabberd? Maar nee, ze hebben dus hun eigen taal wat super lastig is om onder de knie te krijgen en je kan letterlijk geen woord verstaan als je het zelf niet spreekt. Zondag (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Avontuurlijke jungle

Bericht - 06 mei 2018 om 01:37 uur

Ik heb weekend! Ik heb mijn nieuwe vriend Taipier weer gespot en dit keer had ze een jonkie mee van minder dan een jaar oud die angstig was en niet dicht in de buurt wou komen. Ik kreeg de kans om haar te voeren, super leuk. Sinds woensdag zijn er een stuk of 40 studenten in hetzelfde station als waar wij slapen en daardoor was er door de Huaorani stam in het traditionele huis van hun een soort “markt” geopend waar ze al hun zelfgemaakte spullen verkochten. Romée en ik wisten dit niet en stuitte er per ongeluk op; ik (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2