Avatar meike giesen

meike giesen

Een geslaagde week!

Geplaatst op 22 oktober 2018 om 14:46 uurHeyy allemaal!


Maandag 15 oktober:


Vandaag zijn papa mama en ik naar Grasse gegaan ook wel de parfumstad. Een super frans dorpje met smalle straatjes gekleurde huisjes en overal parfum musea. We hebben heel wat musea bezoekt en eentje was dan ook groot en daar hebben we een rondleiding gekregen in het Frans en de productie gezien van de ‘Fragonard’ parfums en zeepjes etc. Daarna naar de boutique gegaan en allemaal parfum gekocht. Na het museum lekker gelunched in een restaurantje en teruggereden naar Cagnes sur mer en nog heel eventjes door de Polygone Riviera gelopen. Na de Polygone zijn we teruggegaan aangezien ik de kinderen van school af moest halen en naar de muziekles van Charly moest gaan. ’s Avonds gezellig weer met zijn allen gegeten de spaghetti pasta van Ben en Marleen! Alles is helemaal opgegaan! Daarna doei gezegd tegen papa en mama en weer afgesproken wat we de volgende dag zouden gaan doen.

Dinsdag 16 oktober:


Vandaag ging Fleur naar Corsica aangezien haar opa was overleden en haar familie daar woont. Ze heeft wel nog de kinderen naar school gebracht en ik zou vandaag eigenlijk iets regelen bij de rijschool, maar dat is er uiteindelijk niet meer van gekomen en we zouden naar Cap d’Antibe gaan aangezien dat echt een supermooie plek is! Alleen een beetje pech vandaag op de laatste dag samen met papa en mama regende het de hele dag. Dus plannen veranderd. We zijn eerst naar de supermarkt gegaan om ‘s avonds wat lekkers te koken en daarna was de Polygone open en hebben we dat afgemaakt aangezien we de dag ervoor maar een deel hadden gezien i.v.m. de tijd die we hadden. Na de Polygone zijn we naar het kasteel in Cagnes sur mer gegaan aangezien ik wilde dat papa en mama dat zouden zien, omdat het supermooi is en dichtbij natuurlijk. We hebben daar lekker gelunched en verder die dag zijn we naar een plaatsje Vence gereden. Zeker een aanrader om daar naartoe te gaan een klein plaatsje met superleuke pleintjes en terrasjes overal! We hebben daar wat rondgelopen en uiteindelijk ergens een ‘toetje’ gegeten ik had een wafel met fruit en nutellasaus. Toen razendsnel teruggegaan aangezien ik de kinderen moest ophalen en we wat aan de late kant waren. Alles gelukt en naar huis gegaan met de auto met papa en mama en daar de kinderen in bad gestopt en toen wat gechild! ’s Avonds hebben we gekookt en heeft papa zelf gepaneerde schnitzels gemaakt en aardappeltjes uit de oven en sla en voor de kinderen als groente erwtjes. Toen de kinderen naar bed gebracht en toen hebben we nog afleveringen van goede tijden teruggekeken en tot laat nog gezeten bij mij thuis. Toen was het tijd om afscheid te nemen en zie ik papa en mama niet voor een lange tijd, maar misschien kom ik terug naar Nederland voor even met kerstmis! :-)


Woensdag 17 oktober:


Vandaag zijn de kinderen vrij van school en moet ik ze naar hun activiteiten brengen zoals elke woensdag. Joy is bij hun opa en oma al (Papi en Mami) dus ik loop samen met Andy en Charly eerst naar het sportcenter waar Charly moet gaan sporten erna loop ik samen met Boubou naar zijn muziekles toe. We moeten daar altijd even wachten tot het kwart over 9 is en zijn muziekles daadwerkelijk begint, zodra het dan begint zit ik 1 uur alleen te wachten daar en dit keer had ik mijn laptop meegenomen, zodat ik deze blog kon beginnen met schrijven en een beetje kon netflixen en chillen daar dus vervelen deed ik niet. Maar zodra Boubou klaar is met muziekles moeten we samen daar nog 1 uur wachten totdat Charly klaar is met het sporten het is dan altijd een opgave om hem bezig te houden 1 uur lang dus zorg ik er maar altijd voor dat mijn telefoon vol is opgeladen en hij daarop spelletjes kan spelen en dan kan ik verder met mijn eigen dingen. Als het dan 11 uur is lopen Boubou en ik aan om langzaamaan naar Charly toe te gaan die om 11:15 klaar is met sporten.  Erna liepen we samen naar hun opa en oma toe, waar ze blijven lunchen en ik ze pas ’s avonds weer hoef op te halen. Ik had activiteiten kunnen gaan doen in de tussentijd maar ik was zo ontzettend moe dat ik besloten heb om even een dagje niks te doen totdat ik de kinderen weer moet ophalen wel nog met opa en oma gezellig geskypet even. ’s Avonds de kinderen dan weer opgehaald en ze in bad gedaan en gekookt en ze erna naar bed gebracht aangezien Fleur en Philiph pas laat thuis zouden komen. Uiteindelijk kwam Fleur dan thuis en hebben we nog gekletst en even aan de tafel gezeten. Toen uiteindelijk ben ik toch echt gaan slapen en Fleur bleef wachten totdat Philiph thuiskwam.


Donderdag 18 oktober:


Lekker uitslapen vandaag en erna wat dingen geregeld bij de rijschool, afspraak gemaakt bij de bank en wat boodschappen gedaan voor het avondeten. Erna iedereen van school afgehaald en naar huis gegaan, gekookt en lekker gegeten en erna gaan slapen.


Vrijdag 19 oktober:


Vandaag had ik Franse cursus en erna heb ik wat boodschappen gedaan, toen de kinderen van school afgehaald en toen vrijwel meteen gekookt voor de rest zelf wat gegeten, omgekleed en klaargemaakt voor mijn eerste voetbaltraining in Frankrijk. Sophie een meisje dat ook au pair is hier kwam me ophalen om samen naar de voetbaltraining te gaan. Het was echt superleuk en een leuk team. Dus ik ga zeker voetballen daar! Na de training kwam Kim mij ophalen om naar Vence te gaan, waar we met een paar meiden gezellig in Vence hebben gezeten. Daarna heeft Kim mij weer naar huis gebracht en Rosa bleef bij Kim slapen dus die reed ook mee terug. Toen lekker gaan slapen!


Zaterdag 20 oktober:


Lekker uitgeslapen aangezien het lekker weekend was. Toen appte Kim mij om samen met z’n drieën (Kim, Rosa en ik) ergens te gaan ontbijten/brunchen. Dus toen kwam Kim mij ophalen en zijn we naar het strand gegaan in Cagnes sur mer en daar naar een boulangerie (bakker) gegaan om broodjes te halen en gebakjes en die bij het strand ergens op te eten. Lekker gekletst en gezeten en toen zijn we nog ergens wat gaan drinken uiteindelijk en toen is iedereen weer naar huis gegaan. ’s Avonds gingen Philiph, Fleur en de kinderen weg naar een verjaardag van een vriend ik was meegevraagd maar het was verrijden en veel zou ik daar ook niet hebben dus ben ik thuisgebleven heb ik me wat te eten gemaakt, met Laura geskypet en een filmpje gekeken met een lekkere pizza en toen lekker gaan slapen met als plan om de volgende dag naar Cannes te gaan.


Zondag 21 oktober:


Vandaag optijd uit de veren aangezien het plan was om met een grote groep au pairs naar Cannes te gaan. We hebben elkaar allemaal ontmoet op het treinstation in Cannes en toen zijn we ergens naartoe gegaan om te gaan lunchen. Aangezien Cannes niet de goedkoopste stad is hebben we met z’n allen een burger en friet gegeten en een milkshake genomen aangezien de milkshakes zo leuk eruitzagen en het niet duur was. Toen hebben we het kasteel bezocht daar en door het oude Cannes gelopen. Zeker een aanrader zo schattig en typisch Frans. Daarna met z’n allen nog even naar het strand gegaan en daar gezellig gezeten. Sommige hebben een ijsje genomen andere wat drinken en genoten daar van alles om ons heen.  

 What a life!    
                                                                                                                                  

Toen wilde sommige van de groep naar huis toegaan en vroeg Maddie een meisje uit Engeland die ook au pair is of we naar Nice toe wilde komen om wat te gaan drinken en ergens goedkoop te dineren.  Maddie, Arturo, Martina en ik zijn toen naar Nice gegaan waar we Rosa dan ook nog zouten meeten. Martina haakte af, omdat ze een telefoontje kreeg en naar huis moest gaan. Rosa appte dat ze wat later was en Arturo wilde de bus terugnemen naar huis, zodat hij de auto kon pakken en terug kon komen, zodat hij geen rekening hoefde te houden met openbaar vervoer op de terugweg.
Dus ik was met Maddie even alleen en toen hebben we wat door Nice rondgelopen en gekeken of we een goedkoop restaurantje konden vinden. Toen kwam Rosa en hebben we haar laten kiezen en zijn we ergens gestrand waar we lekker hebben gegeten en Arturo (een jongen uit Mexico die ook au pair is) later nog erbij kwam zitten.
We hebben een lekkere fles wijn leeggedronken en zijn toen erna nog naar een bar toegegaan om een biertje te drinken en drankspelletje te doen. Het was supergezellig en we hebben echt veel lol gehad. Toen uiteindelijk zat de vibe er wel in en zijn we nog naar een andere bar gegaan en hebben we daar gedanst met z’n allen ook al was er zowat niemand in de bar maar er was livemuziek en goed gezelschap dus gezellig was het zeker. Toen het al laat was besefte we dat we de laatste trein moesten gaan halen en ben ik met de tram naar het station gegaan en met de trein naar huis gegaan en lekker gaan slapen.  

Het was zeker een geslaagde week!


 Kusjes, 

Meike

Geef meike een extra fijne vakantie cadeau!

meike gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan meike meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Ilona
Geplaatst op 28 oktober 2018 om 18:24 uur
Hey Meike, het waren zeker een paar gezellige dagen bij jou! Ook daarna heb jij dus nog volop genoten van allerlei uitstapjes en uitgaan in Nice! Leuk om te lezen allemaal. Xxx mama

HCF Giesen
Geplaatst op 23 oktober 2018 om 21:55 uur
Leuk meike weer een goed verhaal, en vooral genieten daar. blijf schrijven.

Brenda
Geplaatst op 22 oktober 2018 om 16:18 uur
Oh Meike, wat heb je toch een zwaar leven daar! Ik heb echt medelijden met je ????

Plaats een reactie