Avatar meike giesen

meike giesen

Terug in het land

Geplaatst op 01 oktober 2018 om 21:20 uurHee allemaal,

In de week van 10 tot en met 15 september weet ik niet meer precies wat ik heb gedaan, ik weet dat de activiteiten van de kinderen begonnen na school dat houdt in muziekles bij het conservatorium allemaal volgen ze daar muziekles en allemaal een andere dag dus elke dag na school ben ik daar eigenlijk wel te vinden. Ver lopen is het niet vind ik maar de kinderen denken daar natuurlijk anders over en ze zeuren dan ook best wel vooral Joy dus heb ik al vrij snel de buggy genomen voor Joy zodat ze erin kan zitten Joy is 6 jaar maarja als ze daardoor niet gaat huilen en vervelend doet wat kan mij het dan schelen om die buggy vooruit te duwen. 
Bij de eerste muziekles van Andy wilde hij niet dat ik wegging, wat overigens echt super schattig was.
 

15 September:

De dag dat ik s ’morgends erg vroeg op moest staan om naar square Bourdet te gaan en de bus te nemen naar het vliegveld. Fleur en Philiph hadden aangeboden om mij te brengen, maar ik had alleen handbagage dus ik zei nee blijf maar lekker slapen ik red me wel met de bus. Dus ik aangekomen bij square Bourdet ik moest om 7 uur de bus hebben en er gaan drie bussen naar het vliegveld en 2 waren te laat dus ik dacht ja hoor overkomt mij weer maar gelukkig kwam de derde al vrij snel en was ik optijd op het vliegveld.
Van 15 tot en met 23 september was ik in Nederland en het was fijn om de meeste van jullie allemaal weer even te zien en gesproken te hebben.

Maandag 24 september: 

Een lui dagje vandaag en niet veel gedaan, omdat ik aardig moe was van de vliegreis. Om half 5 moest ik de kinderen ophalen van school en eten gekookt en al vroeg naar bed gegaan.  

Dinsdag 25 september:

Vandaag ben ik naar de rijschool gelopen in Cagnes sur mer aangezien ik gezakt ben voor mijn rijexamen in Nederland. Het plan is nu om het examen in Frankrijk te behalen. Bij de rijschool vertelde ze mij dat het mogelijk was maar dat ik de theorie opnieuw moet behalen (in het frans dus!) goede oefening voor de ‘vocabulaire’.  Daarna heb ik de Franse cursus geregeld bij centre culturel en de eerste les begint dan aanstaande vrijdag. Na de kleine dingetjes allemaal even geregeld te hebben ben ik samen met een andere Nederlandse au pair genaamd Kim naar de Polygone Riviera gegaan. Zij kwam me ophalen en toen zijn we naar de Polygone gereden het megagrote winkelcentrum in Cagnes sur mer. We hebben gezellig rondgekeken en kleding gepast en veel lol gehad het was echt supergezellig en ook fijn om iemand te kennen uit Nederland die hier ook woont. Daarna de kindjes van school gehaald en al snel avondeten gekookt.  Daarna lekker gaan slapen om de volgende dag weer vroeg op te moeten aangezien het woensdag is dan en de kinderen vrij zijn van school.


Woensdag 26 september:

Een dag vol met activiteiten die al vroeg beginnen. Eerst Charly wegbrengen naar het sporten dan met Andy naar de muziekles dan daar een uur wachten op Andy tot hij klaar is alleen dan vervolgens een uur met Andy wachten op Charly dus dan laat ik hem maar op mijn telefoon spelletjes spelen dan is hij tenminste rustig dat zeldzaam is voor Booboo. Vervolgens beiden wegbrengen naar opa en oma voor de lunch en dan heb ik vrije tijd ‘zooo fijn’. ’s Avonds weer ophalen bij opa en oma en avondeten klaarmaken en gaan slapen.  Vandaag heb ik ook de Franse auto theorie eens bekeken en dat gaat nog zo makkelijk niet worden maar goed.  

Donderdag 27 september:

Vandaag de dag dat Fleur en Philiph naar Bali op vakantie gaan voor 2 weken en ik alleen met de kinderen ben (en met Kenny die hier een kamer huurt) voor ze vertrokken nog het een en ander snel geregeld van identiteitskaarten van hun voor de rijlessen die ik nodig had en verdere informatie. Toen ze weg gingen had ik nog wat vrije tijd en heb ik even lekker genikst en toen was het al snel weer half 5 en ben ik de kinderen op gaan halen en Charly erna naar muziekles gebracht, gekookt en lekker gaan slapen erna.

Vrijdag 28 september:

Vroeg opgestaan vandaag 7 uur om precies te zijn om de kindjes naar school te brengen normaal hoef ik dat niet maar, omdat Fleur en Philiph 2 weekjes weg zijn naar Bali krijg ik die taak ook even erbij. Zo gezegd zo gedaan en daarna had ik weer tijd toen heb ik me even bijgeslapen en toen besloten om even naar de Polygone Riviera te gaan aangezien ik nog hier en daar wat spulletjes nodig had.  Toen ben ik naar mijn eerste cursus Frans gegaan ik zit letterlijk met 3 mensen in een klas maar goed hoe minder leerlingen hoe meer persoonlijke aandacht voor het leren van het Frans.  Daarna hetzelfde riedeltje kinderen ophalen, koken, slapen.

Zaterdag 29 september:

’s Morgens opgestaan om de kinderen naar opa en oma te brengen zodat mijn weekend kon beginnen. Ik was van plan om naar Nice te gaan maar dat plan ging uiteindelijk niet helemaal door en toen ben ik naar de Street food markt in Cagnes sur mer gaan rondlopen om te kijken wat daar allemaal te zien en te beleven viel. Uiteindelijk weer teruggegaan en ’s avonds kwam Kim (Nederlands meisje die ook fille au pair is). Supergezellig gehad en toen lekker gaan slapen.

Zondag 30 september:

Lekker uitgeslapen en rustig aan gedaan vandaag heb ik de wasmachine volop laten draaien en al mijn kleren gewassen vandaag aangezien dat ook wel weer eens mocht gebeuren in de tussentijd lekker gelunched en ‘pain au chocolat’ gehaald bij de ‘boulangerie’ want daar had ik me toch wel zin in.  Het ontbijt hier vind ik echt met de dag viezer worden. Ze eten hier Belvita koekjes met melk, Tresors (Kellogg’s), tostibrood en melkbroodjes. Maar ik kan in de tussentijd geen melkbroodjes of tostibrood meer zien dus ik heb hier nu een nieuwe missie en dat is om nieuw goed brood te vinden zonder dat het binnen 2 dagen uitdroogt als je het bij de bakker haalt. ’s Avonds de kindjes opgehaald bij opa en oma en met z’n allen gegeten en toen heb ik ze weer naar bed gebracht en ben ik zelf ook gaan slapen.

Het was een rommelig weekje, maar zeker een leuk weekje ook! 

Bisous,

Meike

Geef meike een extra fijne vakantie cadeau!

meike gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan meike meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Oma & Opa Zegers
Geplaatst op 03 oktober 2018 om 10:13 uur
Heerlijk zo < zoeken /ontdekken / ondervinden dat is je bagage aanvullen. Het was jammer dat wij er niet bij konden zijn in jou week Baarlo, maar wij zijn al plannen aan het smeden om rond april / mei naar Cagnes sur Mer te komen met de caravan. *** Leren> werken & genieten*** Liefs en knuffel van : DIE ZWEI AUS VENLO.

Ilona
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 23:45 uur
Ha die Meike! Leuk om weer te lezen hoe je dagelijks leventje eruitziet in Frankrijk. Toch wel wat drukker hè, nu Fifi en Fleur er niet zijn! Ja dat brood in Frankrijk ... komt er denk ik toch op neer dat je elke dag vers brood moet halen bij de bakker. Of afbakbrood(jes)? Yoghurt met fruit/muesli ...? Met je Franse les komt het ook wel goed denk ik! Bijna privéles dus, mooi toch! Succes ook met je theorieles! Jammer dat het met je rijexamen niet is gelukt, maar we vonden het wel gezellig dat je een weekje bij ons was. Dikke kus en tot snel! Xxx mama

Brenda
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 23:45 uur
Leuk om weer te lezen dat je je draai echt begint te vinden daar. Jammer dat ik je gemist heb tijdens je week hier, maar ik blijf via de verschillende kanalen toch wel op de hoogte van al je belevenissen. Ik kijk alweer uit naar je volgende blog. Liefs van je tante XX

Huub
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 21:52 uur
Leuk Meike lees ik weer wat nieuws zoals met 3 mensen in de klas. En dat het lukt klik met dat Nederlands meisje. Nog veel plezier daar en succes met je Frans les liefs pappa

Tonny APON
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 21:40 uur
Goed bezig .vind je verhalen wel leuk. Succes met je rijbewijs halen.

Plaats een reactie