Avatar meike giesen

meike giesen

Eerste schooldag

Geplaatst op 11 september 2018 om 21:17 uurMaandag 3 September:  

Vandaag was het dan zover de eerste schooldag van de kinderen en had ik rijles ( dat trouwens goed ging). Spannend voor hun en spannend voor mij aangezien ik niet precies wist hoe het zal gaan Andy zit op een andere school dan Charly en Joy (die bij elkaar op school zitten). Ik moest Andy om half 5 ophalen en Charly en Joy ook aangezien Andy verder van huis naar school gaat 10 minuten lopen ging ik eerst naar hem toe en gelukkig is de lerares van Joy altijd te laat dus heb ik genoeg tijd om naar hun school toe te lopen. Het ophalen van de kinderen is echt een chaos. De ouders mogen de school niet in verband met de veiligheid, ook moet iedereen zijn of haar identiteitskaart laten zien en moet er opgeschreven worden als iemand anders de kinderen ophaalt dan de ouders. Iedereen staat dus voor de hekken te duwen en te schreeuwen om hun kind. Ik moet snel zijn i.v.m. Charly en Joy dus zie het maar voor je hoe ik erbij sta haha. Na Andy opgehaald te hebben snel naar Charly en Joy gelopen waar precies dezelfde situatie is, namelijk chaos! Ik de kinderen opgehaald en toen zijn we naar de speeltuin gegaan waar ik kan chillen en hun los kunnen rennen en spelen! Ze hebben daar 2 uur lang gespeeld en toen toch maar tijd om naar huis te gaan en voor mij tijd om te gaan koken. Lekker simpel aardappelen nuggets voor de kinderen en voor ons vis en erwtjes en worteltjes. Tomaten en komkommer gesneden. Ja komkommer eten ze hier dus zonder schil en ze halen die ook echt eraf oeps weet ik veel. Daarna gaan slapen, want ik was kapot!  

Dinsdag 4 September:  

De tweede schooldag voor de kinderen, maar omdat ik al wist hoe het ging besloot ik om ’s middags lekker naar het strand te gaan en te ontspannen. Ik ben naar het strand in Cagnes gelopen en heb daar lekker gelegen en gezwommen.  Daarna de kinderen weer opgehaald en naar huis gegaan direct want het was douche dag en de kinderen haten dat enorm. Dus dat was nogal een ding om ze in bad te krijgen maar goed eindelijk gelukt en daarna mochten ze van mij dus televisiekijken en een koekje pakken. Toen ben ik gaan koken en hebben we lekker gegeten!
 

Woensdag 5 September:

  Fleur en Philiph brachten deze dag naar mij als hel, de kinderen zijn op woensdag de hele dag vrij en dus moet ik vroeg opstaan om op ze te letten en dat vroege opstaan ben ik niet meer echt gewend dus ik naar beneden gelopen en de kinderen mochten vanaf 10 uur ‘s morgends televisiekijken, maar die staan echt al op vanaf 7 uur ofzo dus dat was lang wachten voor ze. Ik heb ze ’s morgends uitgelegd dat ik de smileys van Alicia ga gebruiken dat houdt in dat er 3 smileys zijn een groene, oranje en rood. Als ze wat doen dat niet mag krijgen ze oranje doen ze het nog een keer dan krijgen ze rood en als ze rood hebben dan mogen ze het hele weekend geen televisiekijken en dus doen ze er alles voor om groen te behouden. Het was 10 uur geweest en dus mochten ze tot en met lunch televisiekijken en daarna gingen we naar de speeltuin. Als lunch had ik ravioli gemaakt dat is zeg maar een van de weinige dingen dat de kinderen daadwerkelijk opeten. Na lunch de kinderen aangekleed en toen zijn we gegaan. Daar hebben ze zo ongeveer de hele middag gespeeld en toen viel Joy en had ze pijn maarja kusje erop en het is over hahahah. Daarna ’s avonds weer gekookt en gechild de kinderen gaan vrij snel naar bed na het eten aangezien we hier een stuk later eten.                


Donderdag 6 september:  

Mijn laatste rijles in Frankrijk was vandaag en ik hoop dat ik nu klaar ben voor mijn rijbewijs natuurlijk heb ik nog een paar lessen in Nederland maar toch! Ik vlieg terug voor mijn rijbewijs te halen met name. Verder de kinderen opgehaald en naar huis gegaan en douche dag weer te hebben. Dramaaaa dramaa always. Maar nu had ik op zijn minst de smileys achter de hand en ging het een stuk beter dan de dinsdag. Ik had Booboo (Andy) beloofd dat hij langer in bad mocht blijven zitten, want dat wilde hij dinsdag ook al graag maar toen had ik niet zo zin om steeds hem in de gaten te houden. Dus nadat iedereen gedoucht was een bad vol laten lopen voor Booboo en samen met hem Franse kinderliedjes gedraaid en geluisterd! Toen Philiph thuiskwam kon ik even mijn eigen ding doen en erna weer gekookt.  

Vrijdag 7 September:  

Bijnaaaa weekend… Ik had met een meisje Isabella afgesproken om zondag naar Gorges du Verdon te gaan dat is zo 2 uur rijden hiervandaan, maar het was haar laatste dag vrij en ze wilde niet weg zonder dat gezien te hebben en ik dacht waarom ook niet. Hetzelfde meisje vroeg of ik vanavond uit wilde gaan in Nice ze wilde me oppikken met de auto en naar Nice rijden. Maar voordat we dat gingen doen moest ik de kinderen ophalen van school en eten koken ik had nog een aantal dingen over van de dag ervoor dus dat heb ik me gewoon opgewarmd en toen heb ik wat eerder gegeten dan de rest en ben ik me klaar gaan maken om uit te gaan in Nice ze was wat later dan gepland aangekomen hier door haar kindjes die ze naar bed moest brengen maar goed wij naar Nice gereden auto geparkeerd in de garage toen zijn we naar een supermarkt gegaan die zijn tot laat in de avond open daar en drank gekocht om op het strand in te drinken. Alicia de vorige au pair had wat clubs en barretjes opgeschreven voor mij om naartoe te gaan. Wij gekeken naar welke we naartoe zouden gaan en als eerste zijn we naar een Latin bar gegaan wat ook een shotjesbar was en hebben we hier en daar wat shots besteld en toen vonden we het toch iets tee Latin en zijn we naar een andere bar gegaan waar het echt vet leuk was en daar zijn we tot 2 uur gebleven en dan sluiten de clubs daar. Een paar jongens wees ons erop dat een Engelse bar nog open was en toen zijn we daar naartoe gegaan. Dat was een kleine bar en supergezellig en toen zijn we daar gebleven tot laat. Toen wilde we terug naar huis en we hadden afgesproken dat zij zou blijven slapen bij mij zodat we samen terugkonden en toen konden we kiezen of een Uber nemen of 1 uur wachten tot de eerste trein terug want ja ik zou Meike niet zijn als ik doorga tot laat in de avond/ochtend hihi…  Wij met de trein naar huis gegaan aangezien dat stukken goedkoper is en toen gaan slapen.  

Zaterdag 8 september:  

Vandaag lekker uitgeslapen aangezien ik gister tot laat uit ben geweest en daarna snel omgekleed, want centre culturel was open en ik moest daar info opvragen voor mijn Franse cursus. Dus ik doei gezegd tegen Isabella die haar auto terug op moest halen in Nice en naar Centre culturel gegaan daar een gesprek gehad hoe en wat en toen een aanmeldformulier opgehaald. Toen ’s middags was de bedoeling om midden in het centrum van Cagnes sur mer naar een infomiddag te gaan van de sporten om de kinderen in te schrijven en ik wilde vragen over het voetballen alleen we waren te laat toen we daar waren, waren ze al aan het afbouwen. Toen hebben we een ijsje gegeten en zijn we weer teruggelopen met z’n allen naar huis. Toen in bed gaan liggen want ik was echt kapot en me een dutje gedaan haha toen ik wakker werd toen ben ik naar beneden gegaan en toen waren er opeens vrienden van Fleur en Philiph dus toen heb ik kennisgemaakt en hebben we daar mee gepraat en ’s avonds was er vuurwerk dat is een normaal ding hier en bijna elke week i.v.m. de zomer. Toen ben ik gaan slapen, omdat ik de volgende dag had afgesproken al vroeg om naar Les gorges du verdon te gaan.  

Zondag 9 september:  

Vandaag vroeg opgestaan en klaargemaakt, want we gingen naar les Gorges du verdon en aangezien het ver rijden was wilde we ook optijd vertrekken zodat we daar de tijd hadden. Onder het rijden lekker gekletst we waren met 4 meiden in totaal en gedut want ik zou meike niet zijn als ik niet overal in slaap val. Toen we aankwamen waren we ergens anders beland omdat iemand anders ons een tip had gegeven om naar Saint Croix du Verdon te gaan dat dus nog verder was wij daar in het meer gezwommen en daarna al vrij snel doorgegaan naar Gorges wat daadwerkelijk de bestemming was. Toen we daar aankwamen hebben we een bootje gehuurd en zijn we door het meer gegaan met het bootje en heb ik samen met Carla (nog steeds overtuigd dat dat een koeiennaam is) een meisje in het water gezwommen dat ijskoud was echt -10000 en na 10 seconde weer terug op de boot geklommen. Toen weer verder gepeddeld en toen kwamen we naast een waterval en ik wilde per se eronder zwemmen dus hoppa ik met Carla van de boot afgesprongen en toen onder de waterval gesprongen en toen onder de waterval gezwommen toen na 1 uur teruggepeddelt en nog even op het strandje gelegen daar. Toen was het tijd om terug te gaan aangezien Isabella niet in het donker wilde rijden aangezien het nogal kriskras weggetjes waren. Toen kwam ik kapot aan en heb ik samen met de familie gegeten en toen vroeg gaan slapen.

Kusjesss !!

PS: mijn reis naar Nederland is geboekt (15 tm 23 september)! een weekje terug. 


Geef meike een extra fijne vakantie cadeau!

meike gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan meike meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Fenna
Geplaatst op 12 september 2018 om 16:49 uur
HAHHA ja carla is echt een koeiennaam

Huub
Geplaatst op 11 september 2018 om 22:04 uur
leuk Meike jouw verslag haha

Plaats een reactie