Avatar meike giesen

meike giesen

Mijn eerste week als au pair

Geplaatst op 10 augustus 2018 om 17:33 uurBonjour tout le monde!! 

Maandag 6 augustus begon mijn dag dan echt als Au Pair.  Ik heb niet heel veel gedaan deze dag, omdat ik even wilde uitzoeken hoe en wat.
Ik ben deze dag naar de Lidl gegaan om het avondeten te gaan halen voor iedereen. Ik heb aardappelen, boontjes, Duitse frikadellen en voor de kinderen cordon bleu gemaakt. Dit gerecht viel gelukkig goed in de smaak!

Nadat ik naar de Lidl was gegaan moest ik tussen 5 en 6 de kinderen ophalen van de zomerschool (soort kinderopvang). Het probleem is dat ik nog geen rijbewijs heb dus moest ik 10 min lopen naar Square Bourdet en de bus nemen naar la pinéde.
Er was mij verteld dat bus 45 een gratis bus was dus ik wachtte daar de hele tijd op, maar die kwam niet :(.  Contant geld had ik niet bij mij alleen mijn pinpas en of course kon je daar niet mee betalen lekker handig was dat. Dus ben ik maar gaan lopen.
Toen ik bij de school aankwam heb ik alle kinderen opgehaald en op google maps het busstation la pinéde ingetikt, nou ik kwam er dus de dag erna pas achter dat er 2 busstations la pinéde waren waarop google maps me ofcourse had geleid naar de verkeerde (so stupid). Dus ik met de kinderen naar een cafétje om te pinnen en om contant geld te krijgen zodat we een andere bus konden nemen. Thuis aangekomen was iedereen kapot. ‘s avonds hebben we met de hele familie lekker in het zwembad gezwommen en een hoop lol gehad. En zoals ik al zei lekker gedineerd.

Dinsdag 7 augustus: Ik had me deze dag even voorgenomen om vroeg op te staan en naar cagnes sur mer te gaan en de gratis bus te ontraadselen en te zien hoe het strand was, voordat ik de kinderen op moest halen. Nou ik met goede moet weer lopen naar Square Bourdet en ja daar kwam dan eindelijk de gratis bus aan, gelijk maar even foto’s gemaakt van de tijden want die app (met de bustijden) klopt geen moer van. Dus ik goed aangekomen bij het strandje en even rondgelopen wat er allemaal was te doen.
Vervolgens ben ik naar de supermarkt gegaan en heb ik me even eten ingeslagen voor 2 dagen. Bami en mijn favoriet, de macaroni met spinazie, mais en de rest. Ik kwam terug uit de winkel en moest nog 1 uur wachten op de volgende gratis bus terug naar Square Bourdet. Dus bedacht ik met fack it ik ga gewoon in m’n eentje lekker terrassen aan het strand :) . Ik heb me een lekkere Orangina besteld en een meloen, want daar had ik wel even zin in. 
Erna heb ik de bus teruggenomen en kwam ik lekker bezweet van het verre lopen en de grote berg die ik elke dag op moet lopen terug.
Roxane (de grote zus van de kindjes) was thuis en die bood aan om de kinderen op te halen met de auto. Ik lekker happy, dan kon ik me dat verre stuk lopen weer besparen phieuw…
Roxane en ik samen de kinderen opgehaald en terug naar huis gereden. Daarna ging ik de Bami koken, maar ik had de bami iets te lang gekookt dus was het veel te zacht (oeps…) de familie vond de smaak lekker maar de bami te zacht maarjaa kan gebeuren. ’s Avonds heb ik met Fleur samen naar rijscholen gekeken, omdat ik hier lessen moet gaan volgen om het bij te houden. Vervolgens later in de avond met Roxane samen Orange is the new black gekeken tot 1 uur ’s nachts yeahh en lekker chippiess ijsjes en stroopwafels gegeten. Daarna lekker gaan slapen in mijn kamer met de beste airco ever.          

Woensdag 8 augustus:
Ik vond dat ik me na die hectische dag wel een rustdagje verdiende dus ik heb niet zoveel gedaan en lekker op netflix gezeten en ben ik naar de rijschool gelopen informatie op gaan vragen, maar wat bleek die was gesloten :(. Dus ik voor niks die hele berg op en af gelopen. Daarna samen met Rox de kinderen opgehaald en heb ik mijn favorietje gerechtje gemaakt :(  ( De spinazie met de mais, macaroni etc. van oma).
Dat gerecht was gelukkig wel een succes behalve bij de kinderen, die hadden er niet zo’n trek in helaas…
’s avonds vroeg Roxane of ik meewilde naar een vriend van haar (Réglis) die heeft een appartement in Saint Laurent du var. Dus ik zei ja prima is goed.
Dus wij naar Saint laurent du var gegaan en samen met die vriend op het balkon gezeten en gechild. Toen ergens bij dat appartement een zwembad in gesprongen midden in de nacht. Was echt leukk!!!
Toen we weer naar huis wilde gaan moesten we door een hek heen maar we konden het knopje om hem open te maken niet vinden. Toen zijn we maar over het hek geklommen via een muurtje whoops….
Toen we thuis waren heb ik samen met Rox nog een restje macaroni gegeten en om 5 uur/half 6 zijn we dan toch echt gaan slapen.  

Donderdag 9 augustus:  
Ofcourse lekker uitgeslapen tot 12 uur, want ik was doodmoe. Erna even ontbeten en toen toch maar besloten om maar eens naar de supermarkt te gaan om eten te gaan halen voor vanavond. Dus ik lopend naar de supermarkt gegaan, kom ik een winkeltje tegen met superveel afgeprijsde spullen. Toen ben ik vervolgens naar binnen gelopen om te kijken wat ze allemaal hadden en t was echt “heaven” ik heb me wat make up dingetjes gekocht en ben toen toch echt naar de supermarkt gegaan. Ik besloot om de kip curry te maken van mama en voor de vrijdag pannenkoeken (van silke). Ik met alle ingrediënten naar huis toe gelopen. Thuis gekomen de uien, kip en bloemkool gesneden. Kwam Fifi (Philiph) op het goede idee om de restjes van de dag ervoor op te warmen en op te eten. Dus naja ik dat gedaan en we hebben lekker en gezellig gegeten. Na het eten gingen we met z’n allen het spel tic tac boem doen en andy verloor. Erna ik gezellig met Rox op de bank en een beetje op de telefoon zitten en laptop dit bericht al aan het typen.  

Vrijdag 10 augustus:
Lekker uitgeslapen en besloten om deze dag naar de Polygone Riviera te gaan, een heel groot winkelcentrum. Serieus bedenk een winkel en het is daar gewoon. Dit winkelcentrum is echt super vet!!
Ik ben naar de berschka gegaan, forever 21, tiger, sephora en meer en ben bij een paar winkels geslaagd jippie :)
Ik de bus weer terug naar huis genomen. Die bussen zijn 1,50 super goedkoop maar binnenin is het zo druk niet normaal net china iedereen opgekropt op elkaar. Thuisgekomen vertelde roxane me dat fifi de kids op ging halen en belde Fleur of sushi goed was als avondeten (uhh.. dahh hahahha .) Weer geen curry van mama maken achjaaa. En dan begint mijn weekend eindelijk met veel plannen om te gaan doen!

 PS: voor de foto's kijk in de mappen!Geef meike een extra fijne vakantie cadeau!

meike gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan meike meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Silke
Geplaatst op 13 augustus 2018 om 21:37 uur
Trots op m'n zussie??

Brenda
Geplaatst op 13 augustus 2018 om 08:36 uur
Leuk om te lezen hoe je het daar allemaal ontdekt. Als het anders gaat dan de bedoeling pas je je gemakkelijk aan wn zoekt een oplossing/alternatief. Dat doe je goed meis! Blijf schrijven, ik vind het geweldig om te lezen wat je daar allemaal beleeft! XX

HUUB
Geplaatst op 11 augustus 2018 om 08:44 uur
Ha Meike Nog effe je weg vinden, en alles wordt makkelijker,dan komt de taal ook vanzelf immers je hebt een bak vol van basis kennis. Leuk dat het er soepel verloopt ook met die oudere zus. Nou het weekend is begonnen geniet ervan papa

Arno
Geplaatst op 10 augustus 2018 om 19:12 uur
Bonsoir Meike Leuk geschreven , moeilijkheden / problemen weet jij aardig op te lossen, en let op je gaat het steeds gemakkelijker en beter doen. Wat je laat weten is dat je wel veel lichamelijke beweging hebt zoals wandelen berg op en berg af en ook nog over obstakels klimmen, Toppie. Een heel mooi weekend wenst jou Oma & Opa.

Ilona
Geplaatst op 10 augustus 2018 om 19:05 uur
Oh echt ... alles loopt anders dan je van tevoren had bedacht! Haha! Maar je ziet, een beetje improviseren en alles komt goed! ???? Kost even wat tijd en moeite (en een paar keer voor niks de berg op en af lopen) om alles uit te vogelen, maar zo weet je wel snel hoe het allemaal werkt en waar je alles kunt vinden. Goed bezig meis! Geniet maar lekker van je weekend nu! Dikke kus, mama

Plaats een reactie