Avatar Megan van der Lubbe

Megan van der Lubbe

Great Ocean Road

Bericht - 11 december 2017 om 03:40 uur

Na ongeveer een week zit mijn roadtrip van Adelaide naar Melbourne er weer op. Voordat ik de Great Ocean Road echt op zou rijden ben ik nog richting het binnenland gereden, waar de Grampians liggen. Een waanzinnig mooi natuurgebied met prachtige wandelingen en uitzichtpunten. Op de dag van aankomst ben ik naar de McKenzie falls geweest, een indrukwikkende waterval, en naar de Balconies lookout. De naam zegt het al, een uitzichtpunt over de hele omgeving. De volgendendag heb ik een behoorlijk pittige wandeling gemaakt, de wonderland loop. Een wandeling van ongeveer 9 km naar the pinnacles, het hoogste punt (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

De outback

Bericht - 04 december 2017 om 11:31 uur

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de outback is echt waanzinnig mooi😎. Ik ga proberen een soort van beknopte beschrijving te geven, want ik merk dat ik er vrij lang over kan kletsen😄

Vanuit Cairns ben ik naar Alice Springs gevlogen. Hier zou mijn tour door de outback beginnen. Maar natuurlijk had ik ook nog even tijd om Alice Springs te verkennen. Het was kleiner dan ik had verwacht en je zag er veel dakloze Aboriginals. Het uitzicht vanaf Anzac Hill was erg mooi en weer eens wat anders dan een uitzicht met zee en/of strand😁. (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Magnetic Island en Cairns

Bericht - 23 november 2017 om 03:34 uur

Nu mijn tijd in Cairns er bijna op zit leek het me wel weer tijd voor een nieuwe blog. Na de Whitsundays ben ik met de bus naar Townsville gereisd en vervolgens heb ik de ferry genomen naar Magnetic Island. Een klein eiland dat vooral bekend staat om zijn mooi stranden, koala's, wallaby's en het feit dat je een " barbie" auto kan huren om het eiland te verkennen. Ik heb hier de Fort walk gedaan. Een mooie wandeling met prachtige uitzichten, wilde koala's in bomen langs de route en overblijfselen van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Ik heb (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Fraser Island, Agnes water, Whitsunday Islands

Bericht - 16 november 2017 om 00:36 uur

Ik heb het behoorlijk druk gehad met verschillende  tours en activiteiten de afgelopen 1,5 week😉. Om te beginnen met een Fraser Island tour van 3 dagen. Fraser Island is het grootste strandeiland ter wereld en bevat meer strandkorrels dan de sahara! Maar heeft ook alle soorten bebossing van regenwoud tot de mangroves. Daarnaast bevat het eiland talloze meren waarvan het water bij de een nog zuiverder is dan bij de ander. Ik heb zelf ook in de jeep mogen rijden, supervet en doodeng tegelijk. Ik was stiekem wel blij toen ik de auto weer veilig geparkeerd had. Hoogtepunten van (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Status update van 03 november 2017

Status update - 03 november 2017 om 08:05 uur

Noosa coast

Status update van 03 november 2017

Status update - 03 november 2017 om 07:39 uur

Uitzicht over Brisbane!

Byron Bay, Brisbane, Noosa

Bericht - 02 november 2017 om 12:07 uur

Na iets meer dan een week is het wel weer tijd voor een blogje dacht ik!

Byron Bay was erg leuk! Heel relaxed en toch ook heel toeristisch. Ik zat in een leuk hostel met directe toegang tot het strand. Ik heb hier een kayak tocht gedaan waarbij we op zo'n 5 meter van dolfijnen kwamen. Helaas kwam er ook een stormpje binnenwaaien dus moesten we eerder stoppen. Maar dat mocht de pret niet drukken en de dolfijnen heb ik toch maar mooi gezien. Wat ook erg leuk was, was de coastal walk naar de vuurtoren. Deze staat op het (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Port Macquarie, Coffs Harbour, Yamba

Bericht - 21 oktober 2017 om 02:53 uur

Na een aantal plekken waar de (wifi) verbindingen te wensen overlieten, is er nu weer ruimte voor een blog update. Na Sydney ben ik kort in Port Macquarie geweest. Een leuk kustplaatsje waar ik een mooie wandeling gemaakt heb en een koala hospital bezocht heb. Hier zat een rondleiding bij en het was erg leuk om wat meer achtergrond informatie te krijgen. Zo eten koala's slechts 500 gram bladeren per dag, wat meteen de reden is waarom ze zoveel slapen: weinig energie. 

Na Port Macquarie volgde Coffs Harbour. Hier kan ik kort over zijn. Ik vond er niet veel aan (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Status update van 15 oktober 2017

Status update - 15 oktober 2017 om 09:20 uur

Foto's delen is om de een of andere reden uitermate moeilijk. Hierbij een poging!

Eerste dagen Sydney

Bericht - 14 oktober 2017 om 01:35 uur

De eerste 2 dagen zitten erop! Sydney is een hele toffe stad. Ik heb natuurlijk maar een klein gedeelte gezien, maar als ik hier in december 2 weken ben hoef ik me niet te vervelen! Leuk feitje: wist je dat Australië door de Nederlanders is ontdekt maar dat die er veen toekomst in zagen? Ze zijn weer weggegaan en de Britten zagen hun kans.😁

Het hostel organiseerde een leuke stadswandeling, waar ik leuke mensen heb leren kennen. Het hostel leven was even wennen maar het begint te wennen. De mensen van de stadswandeling hadden goede tips en daar hebben we (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2