Avatar Maureen Zandvliet

Maureen Zandvliet

LOCKDOWN VOORBIJ!!!!!!

Bericht - 17 mei 2020 om 17:11 uur

BON TARDI!

Ja Ja, jullie lezen het goed. De lockdown is eindelijk voorbij!!! Vrijdag 8 mei was het zover, we mochten weer elke dag naar buiten, restaurants mochten weer open tot een max. van 25 personen, snacks mochten weer open met ook een max. van 25 personen. We waren onwijs blij, dus zijn we overdag lekker gaan shoppen en daarna gingen we naar de Heineken snack. Ik moest tussendoor even naar de kapper, maar daarna ging ik weer terug naar de Heineken snack.

Op een gegeven moment kwam de politie en werden we weggestuurd. Ze vonden dat we niet genoeg afstand (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Wordt het nog normaal?

Bericht - 30 april 2020 om 14:52 uur

Bon dia!

Helaas kom ik niet met nieuwe dingen of met onwijs leuke verhalen, omdat er simpelweg nog steeds niks te doen is op het eiland. We zitten hier nu bijna 4 weken in lock-down en ze hebben hem nog niet opgeheven, helaas... Er komen wel steeds meer versoepelingen. Zo mogen we nu dagelijks van 06:00-09:00 en van 18:00-20:00 naar buiten om te wandelen of hard te lopen en je mag dagelijks van 06:00-09:00 zwemmen in de zee. Verder kunnen we weer eten laten bezorgen of afhalen, maar daar blijft het ook wel bij. Het is niet veel, maar voor (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Spookeiland

Bericht - 14 april 2020 om 17:42 uur

Daar ben ik weer!

Zoals de titel al verklapt, is het onwijs stil op het eiland. Door de lock down mag iedereen maar 2 dagen per week de straat op om boodschappen te doen. Dit doen ze op basis van je kenteken van je auto. Ik mag maandag en donderdag en Emma mag dinsdag en vrijdag, dus we hebben genoeg dagen om boodschappen te doen.

Verder ziet mijn week er heel standaard uit. Maandag tot donderdag werk ik overdag voor mijn stage en in de avonden werk ik aan mijn schoolopdrachten zodat ik vrijdag overdag lekker in de zon kan liggen. Daarnaast (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Lockdown

Bericht - 31 maart 2020 om 18:00 uur

Bon tardi!

Daar ben ik weer! Het zijn gekke weken geweest op het eiland. Samen met Emma heb ik aardig wat ritjes naar Hato gehad. We hebben samen denk wel 40 studenten uitgezwaaid die besloten om terug te keren naar Nederland. Onwijs jammer, maar wel begrijpelijk. Dit heeft ons ook wat tranen gekost, omdat je na twee maanden al zo gehecht bent aan elkaar. Gelukkig hebben we dagelijks contact met de studenten in Nederland, dus dat zit helemaal goed.

En dan ben je nog maar met zijn twee├źn over. Doordat iedereen uit het studentenhuis ging, zijn Emma en ik verhuisd naar het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Chaos of niet?

Bericht - 18 maart 2020 om 14:03 uur

Bon dia!

Het zijn rare dagen hier op het eiland. Sinds het coronavirus worden veel studenten naar huis gehaald en wordt er veel dicht gegooid op het eiland.
Ik schrijf dit bericht met een dubbel gevoel. Gister heb ik een vriendinnetje op het vliegtuig moeten zetten omdat zij terug moest van school. Verder is iedereen om mij heen in het studentenhuis zijn koffers aan het pakken. Van de 44 kamers blijven er 5 over. Waaronder ik. Ik heb besloten om te blijven. Van mijn ouders mag ik blijven, mijn school vindt het ook goed als ik blijf en mijn stage gaat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Alweer een maand voorbij!

Bericht - 03 maart 2020 om 17:00 uur

Bon Tardi! Kon ta bai?

Ja ja, ik leer steeds meer de taal te begrijpen en spreken. Dat mag ook wel na een maand op het eiland. Ja, dat lezen jullie goed, ik ben alweer een maand weg.... De tijd gaat onwijs snel hier, maar gelukkig heb ik nog 4 maanden te gaan.

Op stage krijg ik steeds meer taken. Ik controleer verzoekschriften, ik mag brieven schrijven naar instellingen en ze vraagt bij elke zaak naar mijn mening en wat ik denk dat het beste is om te doen. Met andere woorden, ik heb het onwijs naar mijn zin op stage! (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Oeps... een dag te laat!

Bericht - 18 februari 2020 om 17:55 uur

Bon Tardi! Daar ben ik weer. Helaas wel een dag te laat....

Doordat ik gister met lichte spoed langs de tandarts moest, liep mijn gehele dag even anders. Gelukkig gaat het met mijn gebit weer goed en kan ik er weer tegenaan.

Na een heerlijke vakantie van 1,5 week begon vorige week maandag dan eindelijk mijn stage en wat heb ik het naar mijn zin! Ik werd gelijk aan het werk gezet en mocht al veel zelfstandig doen. Mijn advocaat neemt me mee naar alle afspraken zodat ik kan zien wat ze allemaal precies doet. Na een heerlijke eerste dag hadden (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Zijn we dan!

Bericht - 03 februari 2020 om 15:06 uur

Het is eindelijk begonnen! Mijn avontuur op Dushi Korsou

Na een heftige reis van 12 uur met een huilende baby, stapte we om 23:00 lokale tijd uit op Hato met een temperatuur van 28 graden. Na aankomst zijn we gelijk naar het studentenhuis gebracht en heb ik mijn kamer ingericht en ben ik lekker gaan slapen. Door de jetlag was ik helaas al weer om 06:30 wakker, maar dat mocht de pret niet drukken. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn we lekker naar het strand geweest en hebben we gekookt met een groep van 8 studenten. Zondag zijn we lekker uiteten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie