Avatar Maud  Thomassen

Maud Thomassen

Momenteel is maud bezig met de reis Sri Lanka vrijwilligerswerk . Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van maud

Blijf op de hoogte van de reisblog van maud door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Maandag dag 8

Bericht - 22 juli 2019 om 15:27 uur

Vanmorgen zijn we naar het schooltje gegaan. We beginnen altijd met wat oefeningen en wat liedjes. Daarna hebben we ze kleurplaten laten inkleuren en tulpen gemaakt :) de kinderen waren vandaag heel onrustig en echt heel erg druk. Er was een jongetje dat heel de ochtend heeft gehuild... Was erg vermoeiend. Na een lunch zijn we weer terug gegaan om de oude verf van de muren af te halen... Dit was super veel werk en het was erg warm. Aan het einde zat ik helemaal onder het stof! Haha. Heb snel een douche genomen in het gastgezin. Rond half (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Zondag dag 7

Bericht - 21 juli 2019 om 15:54 uur

Vandaag mochten we eindelijk uitslapen en zijn we daarna naar een houtfabriek gegaan waar ze mooie dingen van hout maken. Er stond ook een super grote houten olifant buiten! We zijn naar de tempel gegaan en hebben daar een rondleiding gehad, het was super interessant. We hebben een gouden kleine tempel gezien die maar 10 minuutjes open is per dag! Sommige mensen hebben die hun hele leven nog niet gezien! We hebben meer geleerd over budha. Er was veel goud en luxe. Het zag er super mooi uit! Helaas mochten we niet overal foto's maken... Ik zag zelfs wat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Zaterdag dag 6

Bericht - 20 juli 2019 om 16:52 uur

Vanmorgen om 5 uur zijn we aangereden naar Kandy. We zijn eerst naar de olifanten gegaan. Ik heb er zelfs een aangeraakt!! We waren zo dichtbij :) daarna zijn we doorgereden naar een thee fabriek, na een snelle uitleg mochten we een kopje proberen. Het was zo lekker. We moesten nog een stukje rijden naar het hotel waar we dit weekend verblijven. We hebben daar gezwommen in het zwembad buiten, maar dit was erg koud... Na even rusten zijn we naar een traditionele dans geweest. Ik heb echt genoten! Ze hadden zo'n mooie jurken en de muziek was echt (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Vrijdag dag 5

Bericht - 19 juli 2019 om 16:08 uur

Vanmorgen kregen we een suikerbroodje als ontbijt en zijn we daarna naar het schooltje gegaan waar we samen met de kinderen een zee hebben getekend en hebben geschilderd! Het was zo leuk en ze waren echt heel erg vrolijk. Ook hebben we letterlijk wat plantjes geplant, voor de tuin van de school. Na een lunch in Colombo bij barefoot ( tosti en frietjes :) zijn we naar het kantoor geweest om naar de presentaties te luisteren van de vrijwilligers die morgen naar huis gaan, het was mooi om te horen wat ze hebben geleerd en wat ze hebben gezien. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Donderdag dag 4

Bericht - 18 juli 2019 om 15:05 uur

Vanmorgen zijn we naar een schooltje gereist om daar een programma over hygiƫne te geven. We hebben 4 klassen geleerd hoe ze hun tanden poetsen, handen wassen, hun kleding wassen en waarom het belangrijk is om je hand voor je neus te doen wanneer je niest. Ze waren super enthousiast, en we hebben ook wat dansjes met ze gedaan. Het rare is omdat ik heel de dag Engels praat nu zelf in het Engels ga denken haha. Na het schooltje zijn we met alle vrijwilligers naar een grote tempel geweest, die was zo mooi! We moeten bijna overal (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Woensdag dag 3

Bericht - 17 juli 2019 om 16:08 uur

Vanmorgen zijn we naar het schooltje gegaan. We hebben eerst oefeningen gedaan en liedjes met ze gezongen zoals the wheel on the bus en hokey pokey. Daarna zijn we met ze gaan spelen in een speeltuin, ze zijn super enthousiast! Daarna hebben we ze geleerd welke kleur het strand en het water is en ze dit laten verven. Rond 10 uur mogen ze wat eten en moeten we ze een beetje helpen. Wij krijgen dan ook wat eten het was super pittig! haha Na het eten hebben we palmbomen gemaakt van papier om op het strand te plakken :) (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dinsdag dag 2

Bericht - 16 juli 2019 om 17:22 uur

Vandaag zijn we met alle vrijwilligers naar het strand geweest om daar schoon te maken. We kregen veel reacties van de mensen op het strand en ze juichte ons toe. Ondertussen hebben elkaar beter leren kennen. Daarna zijn we naar het ouderen huis geweest en hebben we ze een handmassage en heb ik de bloeddruk en bloedsuiker gemeten met de andere medische vrijwilligers. Het was super leuk om te zien dat ze heel blij waren dat we dit deden. Daarna zijn we naar een hotel geweest om uit te rusten en wat te zwemmen in het zwembad en in (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 1 maandag

Bericht - 15 juli 2019 om 17:44 uur

Ik ben de dag gestart met kokospannenkoekjes, Buffalo melk en papaya. Daarna zijn we naar 2 verschillende schooltjes geweest. Waar we al een aantal liedjes en spelletjes hebben gedaan. We hebben daar samen gegeten met de kindjes. Het zijn kinderen van 2 tot 5 jaar, super schattig! Daarna zijn we doorgereden naar Colombo en hadden we daar een introductie over Sri Lanka en alle gewoontes. Als ik hier door de stad loop vragen ze om een foto te maken of willen ze mijn haar aanraken haha, dat is echt heel raar! We hebben weer gegeten in Colombo, ze eten (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Lange reis...

Bericht - 14 juli 2019 om 14:43 uur

Vanaf Londen ben ik doorgereist jaar Colombo. Londen was een super groot vliegveld met Trams en treinen om van de ene kant naar de andere kant te komen. Dat was even zoeken! Vanaf Londen moest ik nog 8 uur vliegen. Om half 1 kwamen ze met eten... Zalm. Groente en wat aardappels dit smaakte vrij goed. Heb geprobeerd een beetje te slapen, maar dit is niet heel goed gelukt. Terwijl de meneer langs mij bijna de hele vlucht heeft geslapen, jaloers! Ik ben dan ook gewoon een paar keer rustig naar de wc gelopen om een beetje te staan, (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Daar gaan we dan...

Bericht - 13 juli 2019 om 17:46 uur

Daar zit ik dan... Over een uurtje ga ik via Londen naar Colombo. Het gaat nu echt beginnen. Na even zoeken en moeilijk afscheid nemen, zit ik nu bij de gate. Vind het super spannend! Maar gaat goed komen. Heb een leuk programma en ga veel dingen zien :) het word een lange reis maar meer dan waard. Het voelt wel raar hier alleen te zitten, maar heb al contact gehad met een moeder en dochter waarmee ik heb zitten kletsen, dat scheelt. Heb er veel zin in!
1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2