Avatar Marit Nelissen

Marit Nelissen

Home sweet home!

Bericht - 12 februari 2018 om 10:34 uur

Woehoeee! Ik ben weer veilig thuis. 

Ik heb de afgelopen keren wat moeite gehad met het plaatsen van foto's op deze site, dus ik dacht dat het wat handiger was om gewoon een link naar mijn bericht op Facebook te zetten!
https://www.facebook.com/marit.nelissen/posts/1572426022846651?notif_id=1518427508938101¬if_t=fee...
Als het goed is, kunnen jullie hiermee ook alle foto's zien. Mochten er toch nog problemen mee zijn, laat het me weten! Ik stuur je graag de foto's privé ;) (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Op naar huis

Bericht - 11 februari 2018 om 22:23 uur

Daar zit ik dan. Opnieuw op het vliegveld en opnieuw alleen. Dit keer voelt het alleen een stuk minder eenzaam. Deze week heb ik 17 nieuwe vrienden gemaakt die ik m'n hele leven niet meer ga vergeten. 


Gisteren zijn we vanuit Port-au-Prince naar Fort Lauderdale gevlogen. Daar liep van alles een beetje in de soep maar net niet helemaal. We moesten door customs en ik, als enige van de hele groep, moest in de lange rij... Ik heb bijna een uur in de rij gestaan terwijl er maar twee uur zat tussen het landen en het boarden van de nieuwe (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Resortdag!

Bericht - 10 februari 2018 om 05:29 uur

Omdat ik vandaag extra veel tijd heb, zal ik nog een blog uploaden!

Vandaag zijn we dus van het Ebenezer Glenn Orphanage naar Moulin sur Mer gereden. Dit is een superdeluxe resort halverwege de reis van EGO naar het vliegveld in Port-au-Prince. Door hier te verblijven hoeven we vannacht niet om 4 uur weg te rijden om naar het vliegveld te gaan! En dan is het natuurlijk heerlijk dat het resort ook nog eens ontzettend luxe is, in ieder geval voor Haïtiaanse begrippen en ook deels voor Nederlandse (en Amerikaanse) begrippen.


Ik heb de hele ochtend een beetje zitten kloten met internet (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Laatste dag

Bericht - 09 februari 2018 om 19:56 uur

Dat was het dan weer. De laatste volle dag in Haïti is aangebroken. Helaas had ik gisteren last van migraine dus heb ik ongeveer de hele dag in bed gelegen in plaats van te helpen in de kliniek. Dat betekent dus ook dat ik van gisteren geen interessante verhalen over patiënten te vertellen heb. Wel voelde ik me goed genoeg om mee te lopen naar het ziekenhuis. Sommige reacties gaven de vraag wat lokale zorg dan is: dat is het ziekenhuis. 


In het ziekenhuis is er een spoedeisende hulp, een gynaecologiepoli en pre- en postnatale zorg. Ook is er een (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Korte update

Bericht - 08 februari 2018 om 02:53 uur

Dit keer geef ik alleen maar even een korte update. Er is vandaag weer veel bijzonders gebeurd.

Ten eerste hebben we vandaag vier mensen gezien met ernstige vormen van kanker. Twee vrouwen hadden een tumor in hun onderbuik ter grootte van een vuist en twee vrouwen hadden (een) tumor(en) in hun borst(en). De twee vrouwen met de tumor in hun onderbuik zijn waarschijnlijk niet meer te redden... De twee vrouwen met borstkanker zijn echter nog wel te helpen. Daarvoor moeten ze alleen wel binnen een maand geholpen worden door het wegsnijden van de tunor. Wij konden dat hier helaas niet (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Aan het werk

Bericht - 07 februari 2018 om 03:17 uur

Ik zal het maar bovenaan zetten: op het moment van schrijven ben ik ontzettend moe maar ik wil het thuisfront wel graag op de hoogte houden. Dit betekent alleen wel dat e kans bestaat dat er wat typfouten in zitten die me niet meteen zijn opgevallen. Just so you know. Veel plezier met lezen!


Opnieuw twee dagen voorbij. Deze twee dagen zaten vol met nieuwe dingen. Twee volle dagen in de kliniek. Ik heb dingen gezien die ik nooit eerder had gezien en waarschijnlijk ook nooit weer zal zien. Behalve als ik weer terugga naar Haïti natuurlijk ;)


Er zijn echt (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Zware eerste dagen

Bericht - 05 februari 2018 om 12:46 uur

Hallo iedereen!


Ten eerste bedankt voor jullie leuke en lieve reacties, het doet me goed om te zien dat jullie allemaal zo met me meeleven!

De afgelopen dagen waren ontzettend zwaar. Ik had 48 uur niet fatsoenlijk geslapen en samen reizen met een groep die niet mijn taal spreekt blijkt toch best lastig te zijn. Ik heb al van een aantal een compliment gekregen over mijn engels maar alsnog is mijn woordenschat niet zo groot als ik zou willen dat het was. Waarschijnlijk is dat over een week heel anders! 


Gisteren zijn we om 15:30 lokale tijd aangekomen bij het Ebenezer Glen (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Daar gaan we dan!

Bericht - 02 februari 2018 om 11:29 uur

Daar zit ik dan. Voor het eerst alleen m'n bagage inchecken, alleen door de douane en alleen wachten op het vliegtuig. Eigenlijk toch maar saai zo... Gelukkig ben ik slechts een vliegreis verwijderd van het ontmoeten van de groep Amerikanen met wie ik meega. Wel een reis van 9 uur, maar toch!

Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zo ver! De vaccinaties zijn al een tijdje binnen, ik heb uitgebreid contact gehad met een deel van mijn reisgenoten over wat allemaal mee te nemen en van mijn familie een hoop hulpmiddelen gekregen om deze week goed door te komen. Vanochtend was ik (...)

Lees verder


14 reactiesPlaats een reactie