Avatar Manon Luten

Manon Luten

14de week stage

Bericht - 10 december 2017 om 21:56 uur

Hoi hoi allemaal!

Hier is weer eens een blogje! Deze keer niet zo heel erg lang, want er waren deze week maar drie dagen. Waarvan twee dagen in het weekend die zooooo rustig was!!!


Donderdag 7 december 

Vroege dienst 

Vandaag was het een vrij rustige dag, ik had verwacht dat er veel nieuwe patiënten zouden zijn omdat ik al een week niet op stage was geweest, maar er waren nog veel bekende gezichten. Een aantal patiënten wisten zelfs mijn naam nog. Na de overdracht gingen we een ronde doen om iedereen te controleren en daarna begonnen we met de persoonlijke verzorging. Ik stond (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

dertiende week stage

Bericht - 02 december 2017 om 16:11 uur

Hallo allemaal

Hier is alweer mijn 13de verslag! nog maar drie weken stage te gaan! Jeetje wat gaat het nu toch allemaal we snel hoor. over ruim vier weken ben ik al weer in het koude Nederland, dat gaat wel erg wennen worden hoor haha. Nou hier komt het verslag, veel leesplezier!

Maandag 27 november
Vroege dienst 
Na de overdracht gingen we een ronde doen over de afdeling, de nieuwe mensen ontmoeten die in het weekend waren gekomen. Eén van de patiënten zou vandaag om half tien worden opgehaald worden om naar een hospice te gaan. Hij was af en toe erg afwezig (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

twaalfde week stage

Bericht - 24 november 2017 om 17:24 uur

Hallo iedereen! 
Hier is weer een verslag van de afgelopen stage week!
Heel veel leesplezier!

 

Maandag 20 november 2017 

Vroege dienst 

Vandaag na de overdracht gingen we verpleeghandschoenen opblazen als ballonnen omdat één van de patiënten vandaag jarig is, toen we bij de patiënt kwamen gingen we eerst happy birthday zingen en daarna die Papiamentse versie. Nadat we de ballonnen hadden opgehangen moesten we natuurlijk gewoon aan het werk. Er waren een aantal patiënten die zichzelf zelfstandig kunnen wassen en de anderen hebben we tussen ons verdeeld. Er was nog een stagiaire bij dus we konden allemaal één iemand wassen en toen waren we (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Elfde week stage

Bericht - 17 november 2017 om 19:31 uur

Hallo allemaal!

Wat gaat het toch allemaal snel voorbij! Nog maar 5 weken stage te gaan en over 6 weken ben ik al bijna weer in Nederland! 
Hier is weer een verslag van mijn week stage, heel veel leesplezier!

 

Maandag 13 november 

Vroege dienst 

Na de overdracht ben ik weer bezig gegaan met de medicijnen voor vandaag klaar te zetten, nadat mijn collega die de medicijnendienst had ze had gecontroleerd gingen we de anderen op de afdeling nog even helpen met bedden op maken omdat het nog wat te vroeg was om de medicijnen te geven, aangezien de patiënten allemaal amper gewassen waren en (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

weekend 10/11/12 november

Bericht - 13 november 2017 om 00:21 uur

Hallo allemaal!

Hier is nog een stukje over het weekend:

Vrijdag was ik lekker vrij van stage en heb ik lekker uitgeslapen, er moesten nog boodschappen gedaan worden dus dat hebben we 's middags nog gedaan. 's Avonds heb ik Tessa opgehaald van haar ouders die hier op vakantie zijn en hebben we ons snel klaar gemaakt om uit te gaan. Eerst zijn we naar een lokaal kroegje (Borres) gegaan waar we onze buren zouden ontmoeten. Daarna zijn we met zijn allen naar het strand gegaan waar Wet & Wild Beach Club is. Het was daar erg druk maar wel erg (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Tiende week stage

Bericht - 13 november 2017 om 00:01 uur

Hallo allemaal!

Hier is weer eens een stukje over afgelopen week!

Verslag week 10

 

Maandag 6 november 

Vroege dienst 

Na de overdracht kreeg ik te horen dat ik deze week mee mocht lopen met de medicijnendienst op de afdeling omdat het mij vrijdag zo moeilijk ging. Maar eerst gingen we de afdeling op om een ronde te doen en te kijken of er patiënten waren die hun infuus bijna op of helemaal op was. Na de ronde vertelde de zuster van de medicijnen dienst dat er op maandag en donderdag de grote bestelling werd gedaan. Dus we moesten kijken of er nog medicijnen of (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Negende stage week

Bericht - 04 november 2017 om 18:56 uur

Dinsdag 31 oktober 2017 

Vroege dienst 

Niet lezen als je aan het eten bent!! 

Vandaag toen ik op stage kwam zag ik direct dat er al veel familie was, dat wijst er meestal op dat er een nieuwe opname is, of dat er een patiënt zodanig slecht ligt dat er familie continue bij mag zijn voor het geval dat hij/zij komt te overlijden. De patiënt had bij dienst aanvang al een Cheyne stokes ademhaling*. De patiënt zou worden over geplaatst worden naar een ander afdeling waar er meer privacy zou zijn. Maar eerst moest de patiënt gewassen en netjes gemaakt worden. Dat (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Achtse week stage

Bericht - 04 november 2017 om 18:48 uur

Hallo allemaal hier is het (een beetje aan de laten kant) verslag van de achtste week stage!

 

Maandag 23 oktober: 

Vroege dienst 

Na de overdracht ben ik weer begonnen met het wassen bij dezelfde patiënt als gisteren. Deze ging eerst de tandenpoetsen en ondertussen hulp ik bij een andere patiënt het incontinentiemateriaal omdoen. Toen werd er mij nog gevraagd of ik kon helpen met een andere bedlegerige patiënt wassen, maar ik moest natuurlijk weer terug naar de andere patiënt die inmiddels klaar was met zijn tandenpoetsen. Ik heb hem begeleid met wassen en alleen de dingen gedaan die hij niet zo goed (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Zevende week stage

Bericht - 22 oktober 2017 om 22:22 uur

Hallo allemaal!

Hier is alweer het zevende verslag, precies vandaag zit ik alweer op de helft van mijn tijd hier! De tijd gaat veels te snel hoor.
Heel veel leesplezier!

Maandag 16 oktober: 

Vandaag had ik weer een late dienst, het was vandaag een hele rustige dienst. Eerste natuurlijk die overdracht. Het team moest vandaag en verschillende groepen gaan presenteren hoe zij de afdeling voor zich zagen en wat ze vinden wat er beter kon.  Dit duurde tot ongeveer halfvijf. Onder tussen moesten er natuurlijk ook collega’s bij de patiënten langs voor medicijnen en verschonen. Na de presentaties hadden ze eten besteld en (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Zesde week stage

Bericht - 14 oktober 2017 om 23:11 uur

Hallo weer allemaal!
Hier is weer een nieuwe blog van afgelopen week!
Voor het geval er mensen het ziektebeeld Steven Johnson Syndroom willen gaan opzoeken op google, die dit niet onder het eten!! Er zitten verschrikkelijke beelden tussen.


Maandag 9 oktober:  

Vandaag heb ik een aantal nieuwe dingen meegemaakt, maar ook veel hetzelfde het is fijn om te merken dat ik een beetje aan het ritme gewend raak. Tijdens de overdracht kregen we te horen dat er een Jehova's getuige opgenomen was. Omdat je vaak hoort dat deze mensen bloedtransfusie weigeren en dat er andere behandelmethoden gekozen worden, was ik meteen geïnteresseerd. Meestal (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2