Avatar Manon Luten

Manon Luten

Zesde week stage

Bericht - 14 oktober 2017 om 23:11 uur

Hallo weer allemaal!
Hier is weer een nieuwe blog van afgelopen week!
Voor het geval er mensen het ziektebeeld Steven Johnson Syndroom willen gaan opzoeken op google, die dit niet onder het eten!! Er zitten verschrikkelijke beelden tussen.


Maandag 9 oktober:  

Vandaag heb ik een aantal nieuwe dingen meegemaakt, maar ook veel hetzelfde het is fijn om te merken dat ik een beetje aan het ritme gewend raak. Tijdens de overdracht kregen we te horen dat er een Jehova's getuige opgenomen was. Omdat je vaak hoort dat deze mensen bloedtransfusie weigeren en dat er andere behandelmethoden gekozen worden, was ik meteen geïnteresseerd. Meestal (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

weekend 6/7/8 oktober

Bericht - 10 oktober 2017 om 03:28 uur

Hallo allemaal, daar ben ik weer!

Het is weer tijden voor een blog van het afgelopen weekend! En wat is het trouwens leuk om jullie reacties te lezen op de vorige blogs!

Vrijdag 6 oktober: Heerlijk weekend! Maar dan moet er natuurlijk ook eens schoongemaakt worden. Na stage hebben we er amper meer puf voor. Vandaag heb ik het appartement voor mij alleen en heb ik lekker met muziek aan zitten schoonmaken. Door de muziek lijkt het allemaal wat sneller te gaan gelukkig. Alles stoffen, de vloer vegen en dweilen, de badkamer schoonmaken en mijn slaapkamer een beetje op orde brengen (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Vijfde week stage

Bericht - 06 oktober 2017 om 20:03 uur

Hallo allemaal!

Hier is weer een blog over mijn vijfde week stage.
Veel lees plezier!

Maandag 2 oktober: Vandaag hoorden we tijdens de overdracht dat we heel wat te doen hadden vandaag; een patiënt moest vandaag een coloscopie* krijgen dus nuchter blijven en heel veel drinken met laxerende middelen om de darmen zo schoon mogelijk te krijgen. We hadden vandaag twee mensen met een glucose dag curve**. Eén van de patiënten zou vandaag een TURP operatie*** ondergaan. Helaas mocht ik bij deze operatie niet meekijken, dat was wel interessant geweest. Eén van de nieuwe patiënten heeft een dwarslaesie en heeft een decubituswond**** (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Vierde week stage

Bericht - 29 september 2017 om 00:51 uur

Goeieavond allemaal!

Hier is weer een blog van mijn stage week

Maandag 25 september: Vandaag was het een rustig dagje, ook wel eens lekker. Ik heb vandaag de man gedoucht die vorige week bij mij in de badkamer veel bloed begon te braken. Ik was wel eventjes bang dat het weer zou kunnen gebeuren, maar omdat deze man vandaag met ontslag zou gaan leek me dat sterk. De patiënt was al weer mooi hersteld en kon weer een heleboel zelf. Ik hoefde hem alleen te ondersteunen bij het staan en dan zijn rug en van onderen wassen. Eenmaal terug op de (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

weekend 23/24 september

Bericht - 26 september 2017 om 01:18 uur

Hallo allemaal!

 Eventjes een klein stuk over het weekend, veel leesplezier!

Zaterdag 23 september: Vandaag was een drukke dag, gelukkig hebben we wel eerst lekker uitgeslapen. Na het middageten gingen we boodschappen halen voor de komende week. We hebben ervoor gezorgde dat we maandag ook voor dinsdag eten konden maken en woensdag dan ook voor donderdag konden koken, scheelt een hoop werk als je van stage komt, direct verslagen schrijft en bezig gaat met stage opdrachten. En dan heb je ook nog eens 's avonds Papiamentse les of intervisie, dan is het heerlijk dat je niet volledig hoeft te koken maar (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Derde week stage

Bericht - 22 september 2017 om 17:42 uur

Hallo allemaal!
Het is weer tijd voor een nieuwe blog, geniet ervan!

Maandag 18 september: Tjonge jonge, vandaag was me het dagje wel, ik zal vanaf het begin beginnen... We begonnen natuurlijk met de overdracht. Eén van de patiënten die donderdag met ontslag was gegaan was er vandaag weer met de diagnose urosepsis*. Na de overdracht gingen we direct aan de slag met een andere patiënt te douchen. Deze patiënt is bekend met maagulcus bloeding**. Toen we de patiënt meenamen naar de badkamer was er nog niks aan de hand, de patiënt gaf geen pijn aan niks. Eenmaal klaar met douchen (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Tweede week stage

Bericht - 15 september 2017 om 16:54 uur

11-09 t/m 14/09

Hier volgt mijn tweede week stage in het Sint. Elisabeth Hospital;

Maandag 11 September: Vandaag heb ik weer gewerkt met een broeder, je kon merken dat hij het erg leuk vond om mij te begeleiden. Hij legde veel uit en vroeg ook vaak of ik het wel snapte. Dat vond ik erg fijn. Samen hebben wij twee mensen gewassen. Bij de eerste patiënt ontdekten we dat de infuus niet goed had gelopen en al het vocht was subcutaan* gegaan in plaats van door een ader. Hierdoor was zijn hele arm erg dik en vol met vocht. Zijn arm (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Eerst stage week in het ziekenhuis

Bericht - 09 september 2017 om 17:22 uur

Blog 2 (4 t/m 8 september)
 
Maandag 4 september was onze eerste stage dag en wat was ik zenuwachtig! We moesten er om 8:30 zijn voor kennismaking maar eerst moest Lisette weggebracht worden naar haar stage. Tessa had geregeld dat ze met de taxi heen zou gaan aangezien ze pas om 10:00 hoefde te beginnen. Dus Esther en Lisette om 7:15 weg om Lisette we te brengen, want Esther en ik zouden daarna om 8:00 achter Anneke aan rijden naar huis ziekenhuis om te laten zien waar we konden parkeren. Maar Esther zat op de terug weg van Lisette wegbrengen (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Eerste Week Curaçao

Bericht - 09 september 2017 om 17:02 uur

Goeiemorgen,

Hieronder volgt mijn eerste verslag van de stageperiode in Curaçao.

Zondag begon onze reis. Heel vroeg moesten we al weg van huis om onze vlucht te halen, eenmaal aangekomen op Schiphol moest er natuurlijk afscheid genomen worden van familie. Dit was toch wel even pittig, het zou de eerste keer worden dat ik zolang weg van hun zou blijven. Maar eenmaal afscheid genomen gingen we op weg naar de douane en verder naar de gate waar ons vliegtuig stond te wachten. Negen en een half uur vliegen! Het was me wel net lang genoeg hoor. Wist op een (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie