Avatar Mandy, Merle en Hannah Smits

Mandy, Merle en Hannah Smits

1 November

Bericht - 01 november 2018 om 11:06 uur

De koffers staan klaar... het is weer tijd om naar huis te gaan. Na 11 weken te hebben genoten van dit bijzondere land, vertrekken we vanmiddag weer richting ons koude kikkerlandje. Wat is de tijd toch snel gegaan. We hebben van alles mee mogen maken en kunnen ervaren hier in India. Van hun cultuur tot de zorg die ze hier leveren. We hebben geweldige mensen ontmoet die ons maar al te graag wilde helpen om ons avontuur zo leuk mogelijk te maken. Deze mensen stonden dag en nacht klaar voor ons. Als bedankje aan hun hebben wij ze typische (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

26 oktober

Bericht - 26 oktober 2018 om 05:55 uur

Hallo, Nog 7 dagen! Stiekem krijgen we nu wel weer zin om naar huis te gaan, maar wat gaan wij nu een leuke laatste week tegemoet! Onze mini rondreis is gestart op 21 oktober, we zijn met de trein naar Mumbai gegaan om daar twee dagen de stad te verkennen. Wat een drukke stad, overal waar je kijkt lopen mensen en hoor je getoeter. Tijdens onze tour door Mumbai zijn we ook in een leerfabriek geweest, waar mannen van 9 uur ‘s morgens tot 11 uur ‘s avonds bezig zijn om portemonnees maken. Na Mumbai zijn wij met z’n (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

13 oktober

Bericht - 13 oktober 2018 om 07:59 uur

Daar zijn we weer! Afgelopen twee weken zijn we langs geweest bij verschillende zorg instanties. Waaronder het speciaal onderwijs, de naschoolse opvang voor weeskinderen en we hebben de sessies van verschillende therapeuten gevolgd. Wij hebben hier veel van opgestoken, wat we kunnen meenemen in onze ervaringen.

Sachin heeft ons in contact gebracht met een Indië’s gezin waarvan hun dochter in Eindhoven woont. Deze mensen wilde ons graag ontmoeten. We werden hartelijk ontvangen door Nitin en Vinda. Deze dag hebben ze ons meegenomen naar verschillende mooie plekken in Goa. Hun hebben ons ook in contact gebracht met een organisatie wat zich (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

1 oktober 2018

Bericht - 01 oktober 2018 om 17:47 uur

Alweer over de helft van ons grote avontuur hier in Goa. De afgelopen week zijn wij vooral bezig geweest met het stage lopen bij het verzorgingshuis Sanjeevan. Wat hebben we het hier toch goed naar ons zin gehad! We werden elke dag verwelkomd met een heerlijk kopje thee onder het genot van de gezelligheid van de oudere dames die daar wonen. Zoals we eerder al verteld hebben wilde wij graag meer dagactiviteiten in hun dag ritueel brengen, hier hebben wij dan ook voor gezorgd. Wij zijn naar de speelgoedwinkel gegaan en hebben van allerlei spelletjes gekocht voor de oudere, (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

22 september

Bericht - 22 september 2018 om 18:02 uur

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend hebben wij lekker genoten van een mini vakantie aan de kust van Goa. Als je aan de kust van Goa bent lijkt het net alsof je in een heel ander land bent dan India. Het is een wereld van verschil met het binnenland waar we nu aan gewend zijn. Dit komt omdat het hier toeristisch is ingericht en hier veel resorts en barretjes zijn. Ze dragen ook geen traditionele kleding, maar jurkjes en korte broeken!

Deze week zijn we begonnen met onze stage in de ouderenzorg. We lopen stage bij Sanjeevan, dit is een verzorgingshuis/hostel voor vrouwen (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

12 september

Bericht - 12 september 2018 om 18:26 uur

3 weken verder, zaterdagochtend zijn we vetrokken naar een andere verblijfplaats, voor onze nieuwe stages. We hebben vrijdagavond als afscheid nog iets specials gedaan om de eigenaar, de studenten en de revaliderende te bedanken voor de gastvrijheid. We hadden een avondmaaltijd gedoneerd en dit gezellig met iedereen opgegeten. Dit hebben wij te danken aan al onze sponsors!

Afgelopen zaterdag zijn we opgehaald en naar Ponda gereden waar onze nieuwe verblijfplaats voor de komende 5 weken zal zijn. Toen we in het appartement binnen kwamen was het vies en stoffig, we hadden geen douche, alles lekte en overal zat schimmel op. (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

5 september

Bericht - 05 september 2018 om 14:34 uur

Hallo allemaal,
We zijn vandaag 2 weken verder. Wat is het eigenlijk snel gegaan. Deze 2 weken hebben we vooral een beetje afgetast hoe alles werkte. Onze stage was bij studenten die leren voor thuisverzorger. We hebben veel gepraat met de studenten en werden met veel dingen betrokken, waardoor we nog meer leerde over de cultuur. 

Dit weekend zijn we met onze stagebegeleider naar een receptie van een bruiloft geweest. De receptie was in het plaatsje Belgaum ongeveer 4 uur rijden vanuit hier. De route ging door de jungle op de bergen. Hier hebben we onder andere aapjes gezien. Toen we aankwamen (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

28 augustus

Bericht - 29 augustus 2018 om 19:24 uur

Daar zijn we weer! Deze week is onze stage begonnen bij de studenten van de home nearsing. We volgen de lessen bij van de studenten en daarnaast doen we ook mee met hun dagindeling:  06:30 yoga 08:00 breakfast 09:30 classes 12:00-14:30 break 13:00 lunch 14:30-17:30 classes 18:00 karate 19:00 pray 20:30 dinner
We hebben deze week veel geleert over de cultuur hier in Goa. De studenten betrekken ons hier ook bij, wat erg leuk is! 
Dingen die we hebben geleerd de afgelopen week:
  • Met je handen eten, alleen met je rechterhand je linkerhand in onrein.
  • Overal op blote voeten lopen.
  • Als ze een fout maken in de les moeten ze voor hun stoel (...)

    Lees verder


    5 reactiesPlaats een reactie

23,24 augustus

Bericht - 25 augustus 2018 om 09:20 uur

Na een goede eerste nachtrust werden we al vroeg opgehaald door meneer Saschin. Hij heeft ons mee genomen naar een school voor kinderen met een verstandelijke beperking, epilepsie en autisme. De school is voor kinderen/volwassene van een leeftijd van 6 tot 30 jaar.  We hebben een rondleiding gekregen van een vrouw en legde ons uit dat de kinderen tot hun 16de onderwijs kregen en daarna beginnen ze met productie werk, bijvoorbeeld wierook stokjes maken. De school verdient hier geld mee. Deze school is opgezet door de verschillende donaties die ze hebben gekregen van verschillende mensen.


De volgende dag werden we (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Aankomst

Bericht - 22 augustus 2018 om 18:15 uur

Ons avontuur is nu echt begonnen! Gisteren om 11:25 uur vertrokken vanuit Amsterdam Schiphol en om 6:30 aangekomen in Goa, India. We zijn in totaal 17 uur onderweg geweest met een tussenstop van 5 uur in Mumbai. 
Wat een indrukwekkende ervaring was het. We werden opgehaald van het vliegveld in Goa toen begon de eerste cultuur shock. Het verkeer is hier net een spelletje. Iedereen rijd door elkaar heen, koeien en honden lopen over de weg en voor toeteren krijg je geen bekeuring zoals we in Nederland gewent zijn.
Eenmaal aangekomen op de verblijfplaats  Poenda werden we begeleid naar onze bungalow (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie