Avatar Luuk van Nieuwkerk

Luuk van Nieuwkerk

Week 17: Examen, Sinterklaas en de Huskey tour

Bericht - 10 december 2017 om 22:19 uur

Afgelopen maandag was mijn eerste echte examen. Het vak Management Science werd afgerond met een schriftelijke toets waar wij 4 uur de tijd voor hadden. Dit vak ging vooral over logistiek en optimale kost en omzet berekening. Dit onderwerp had ik nog niet eerder in deze vorm gehad dus was het allemaal nieuw voor mij. Gelukkig ging de toets redelijk goed dus ben ik vrij zeker dat ik deze gehaald heb. Mijn laatste examen is aankomende vrijdag en daarna ga ik alweer snel naar huis.
Op 5 december was het Sinterklaas en dit moest uiteraard ook in Noorwegen gevierd worden! (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Week 16: Kerstopening en World Cup Skiën!

Bericht - 04 december 2017 om 17:58 uur

Afgelopen donderdag was de officiële kerstopening hier in Lillehammer. De hele avond lang waren er activiteiten in het stadje te doen. De avond begon met een kerstparade waar alle kinderen van Lillehammer achter de slee (letterlijk een slee met rendieren) van de kerstman aanliepen. Hierna werd er een kerstconcert gegeven en waren er allerlei dingen te bezoeken die door de lokale sportclubs werden georganiseerd. Vanaf deze avond werden ook alle kerstlampjes opgehangen in de straten en heeft Lillehammer nu echt een winters kerst-uiterlijk!

Afgelopen weekend was de World Cup Skiën in Lillehammer. Hierdoor was er heel het weekend veel te (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Week 15: Thanksgiving en het einde is in zicht

Bericht - 26 november 2017 om 18:42 uur

Afgelopen donderdag hebben wij met een aantal internationale studenten Thanksgiving gevierd. Deze feestdag had ik nog nooit eerder gevierd, maar omdat een aantal internationale studenten dit gingen vieren wilde ik hier graag aan mee doen! De hele dag hebben wij Thanksgiving inkopen gedaan zoals rode sap, aardappelpuree, appeltaart, maisbrood en natuurlijk gevulde kalkoen. Samen met een Canadese en Zweedse student hebben wij de gevulde kalkoen bereid. Het was heel leuk om deze feestdag te vieren omdat ik dit nog nooit eerder gedaan had, en ik het wel altijd voorbij zag komen op tv en social media. Na ongeveer 4 uur (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Week 14: Visite en de ijshockey classic!

Bericht - 20 november 2017 om 19:06 uur

Afgelopen weekend is Bram (mijn neef) langsgekomen om mij op te zoeken hier in Lillehammer. Hij ging vrijdagochtend met 10 graden uit Nederland weg, en kwam eind van de middag aan met een temperatuur van -10 en een dik pak sneeuw. Uiteraard had hij ook veel lekkers meegenomen uit Nederland zoals kruidnoten, schuimpjes en Nederlandse pannenkoekenmix :) Hij had toevallig een perfect weekend uitgekozen omdat er vrijdagavond een barbecue werd georganiseerd voor alle internationale studenten in de sneeuw, en zaterdag was het de grote dag van de ijshockey classic! Na hem aan veel vrienden voorgesteld te hebben tijdens de barbecue (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Week 12 & 13: Surftrip en school

Bericht - 11 november 2017 om 17:42 uur

Afgelopen weken heb ik gewerkt aan mijn eerste eindopdracht voor school. Het vak eventmanagement moest afgesloten met een rapport over de marketing van het evenement. Omdat de marketing van het evenement niet goed is verlopen moesten wij beschrijven hoe het volgend jaar beter moest. Hiervoor heb ik de hele week in de bibliotheek gezeten om hier samen met andere studenten aan te werken. Uiteindelijk heb ik een verslag van 3000 woorden geschreven waarvoor ik nu op het resultaat wacht.

Het begin van afgelopen week ben ik op surftrip geweest naar de westkust van Noorwegen. Samen met Britt en 30 andere Noorse studenten zijn wij naar Hoddevik - Stadt gereden (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Week 11: De eerste sneeuw en Halloween

Bericht - 30 oktober 2017 om 18:06 uur

Afgelopen week was het dan zover... de eerste sneeuw! Redelijk onverwacht werden wij dinsdag wakker met een vol pak sneeuw wat naar beneden gevallen was. Wij hielden de sneeuwverwachtingen al een tijdje goed in de gaten maar de voorspellingen waren dat het pas vanaf half november zou sneeuwen, maar toch kregen wij al een voorproefje. Door dit pak sneeuw kreeg Lillehammer opeens een heel ander gezicht. De bergen die om Lillehammer liggen zagen er nog mooier uit met alle witte toppen, en de overkant van het dal zag er sprookjesachtig uit. De rest van de week heeft het niet (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Week 9 en 10: Visite :)

Bericht - 22 oktober 2017 om 14:00 uur

De afgelopen twee weken zijn twee vrienden en mijn ouders en zusje langskomen om te zien hoe ik hier leef! Als eerst kwamen Eloy en Jouke vorig weekend langs. Op donderdag zijn wij de skijump opgeklommen (bijna 1000 treden) en via de watervallen naar beneden gelopen. Nadat ik hun s´avonds het uitgaansleven van Lillehammer heb laten zien, zijn wij vorige week vrijdag met de auto vertrokken naar Trondheim. Deze stad ligt op 5 uur rijden richting het noorden. Op de heenweg zijn wij via een aantal nationale parken gereden om hun het echte Noorwegen te laten zien. Zij waren erg (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Week 8: Tromsø

Bericht - 10 oktober 2017 om 18:47 uur

Afgelopen woensdag ben ik om 5 uur s´ochtends richting het treinstation van Lillehammer vertrokken om de trein te pakken naar de luchthaven van Oslo. Vanaf hier ben ik samen met 5 andere studenten naar Tromsø gevlogen. Deze stad ligt in het noorden van Noorwegen en ligt boven de poolcirkel. Deze stad heet ook wel het Parijs van het noorden en hier wilden wij graag heen om onder andere het noorderlicht te bekijken! De vooruitzichten waren perfect, een heldere lucht en een hoge kans op het noorderlicht, maar de eerste avond bleef het uit. De tweede en derde avond was het wel (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

week 7: International dinner en de Galdhøpiggen

Bericht - 01 oktober 2017 om 18:15 uur

Op maandag begon de week met een international dinner! Dit werd vanuit school georganiseerd voor alle internationale studenten zodat wij wat meer over elkaars eetgewoonten leren kennen. In totaal waren er 8 nationaliteiten die iets hadden gekookt (Korea, Japan, Noorwegen, Spanje, Tsjechie, Duitsland, Frankrijk en Nederland). Als Nederlanders hadden wij pepernoten, gevulde eieren en tompouce gemaakt. Nadat alle nationaliteiten hun gerechten hadden gepresenteerd mocht iedereen langs de verschillende tafels om alle verschillende gerechten te proeven. Deze avond was erg gezellig en wij hebben uiteraard heerlijk gegeten!

Afgelopen zaterdag heb ik met een aantal Nederlandse, Tsjechische, Zweedse en Canadese studenten de hoogste (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Week 6: Dine with a Norwegian en de Noorse kampioenschappen schansspringen

Bericht - 26 september 2017 om 17:24 uur

Afgelopen vrijdag was ik, samen met een Finse studente en een Tsjechische studente, uitgenodigd om bij een Noorse familie te eten. Wij zijn met de bus naar Follebu gegaan, waar wij met de auto zij  opgehaald en naar hun boerderij zijn gereden in de bergen. Hier hielden zij ongeveer 20 melkkoeien. Op deze boerderij woonde opa, oma, vader, moeder en twee kinderen van 4 en 1 jaar oud. Het was een heel gezellig typisch Noors houten huis met een strakke inrichting. Zij waren heel geïnteresseerd in ons en hoe wij het vonden in Lillehammer. Omdat het vrijdag was, was het tacoavond. (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2