Avatar Luuk van Nieuwkerk

Luuk van Nieuwkerk

Week 8: Tromsø

Bericht - 10 oktober 2017 om 18:47 uur

Afgelopen woensdag ben ik om 5 uur s´ochtends richting het treinstation van Lillehammer vertrokken om de trein te pakken naar de luchthaven van Oslo. Vanaf hier ben ik samen met 5 andere studenten naar Tromsø gevlogen. Deze stad ligt in het noorden van Noorwegen en ligt boven de poolcirkel. Deze stad heet ook wel het Parijs van het noorden en hier wilden wij graag heen om onder andere het noorderlicht te bekijken! De vooruitzichten waren perfect, een heldere lucht en een hoge kans op het noorderlicht, maar de eerste avond bleef het uit. De tweede en derde avond was het wel (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

week 7: International dinner en de Galdhøpiggen

Bericht - 01 oktober 2017 om 18:15 uur

Op maandag begon de week met een international dinner! Dit werd vanuit school georganiseerd voor alle internationale studenten zodat wij wat meer over elkaars eetgewoonten leren kennen. In totaal waren er 8 nationaliteiten die iets hadden gekookt (Korea, Japan, Noorwegen, Spanje, Tsjechie, Duitsland, Frankrijk en Nederland). Als Nederlanders hadden wij pepernoten, gevulde eieren en tompouce gemaakt. Nadat alle nationaliteiten hun gerechten hadden gepresenteerd mocht iedereen langs de verschillende tafels om alle verschillende gerechten te proeven. Deze avond was erg gezellig en wij hebben uiteraard heerlijk gegeten!

Afgelopen zaterdag heb ik met een aantal Nederlandse, Tsjechische, Zweedse en Canadese studenten de hoogste (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Week 6: Dine with a Norwegian en de Noorse kampioenschappen schansspringen

Bericht - 26 september 2017 om 17:24 uur

Afgelopen vrijdag was ik, samen met een Finse studente en een Tsjechische studente, uitgenodigd om bij een Noorse familie te eten. Wij zijn met de bus naar Follebu gegaan, waar wij met de auto zij  opgehaald en naar hun boerderij zijn gereden in de bergen. Hier hielden zij ongeveer 20 melkkoeien. Op deze boerderij woonde opa, oma, vader, moeder en twee kinderen van 4 en 1 jaar oud. Het was een heel gezellig typisch Noors houten huis met een strakke inrichting. Zij waren heel geïnteresseerd in ons en hoe wij het vonden in Lillehammer. Omdat het vrijdag was, was het tacoavond. (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Roadtrip naar Alesund en HET NOORDERLICHT!

Bericht - 18 september 2017 om 18:45 uur

Afgelopen vrijdag heb ik samen met een paar andere Nederlandse studenten een auto gehuurd en zijn wij op roadtrip naar Alesund geweest. Vrijdag zijn wij vroeg vertrokken en zijn wij naar de Trollstigen (de trollenroute) gereden. Dit is een weg met 11 haarspeldbochten die uitkomt op een prachtig uitzichtpunt. In de wintermaanden kan er op deze route niet gereden worden omdat het te stijl is, maar nu kon dit gelukkig wel.

Eenmaal aangekomen in Alesund kwamen wij aan bij onze Airbnb, met zwembad, jacuzzi en sauna omdat wij na een maand in het studentencomplex wel eens toe waren aan een (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Week 4: Hamar, Generation Games en het noorderlicht

Bericht - 11 september 2017 om 21:07 uur

Afgelopen vrijdag ben ik met een aantal studenten naar Hamar geweest. Lillehammer is ook vernoemd naar Hamar (Little Hamar --> Lillehammer) dus vonden wij het wel eens tijd om dit stadje te bezoeken. Dit stadje lag aan een groot meer, maar wij hebben meer genoten van de twee grote winkelcentra :). De loop van de dag kregen wij het bericht dat er vanavond grote kans was om het noorderlicht te zien. Als de lucht helder zou zijn, hebben wij de kans om het noorderlicht te zien. Helaas was het overdag helemaal bewolkt dus hadden wij er weinig vertrouwen in. (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Week 3: Besseggen

Bericht - 05 september 2017 om 17:10 uur

Afgelopen zondag hebben wij met 40 internationale studenten de Besseggen berg beklommen! Dit was een hike van 7 uur met als hoogtepunten het uitzicht op de verschillende meren die rondom de berg liggen. Het hoogste punt was ruim 1.700 meter. Om 6 uur s'ochtends vertrokken wij met de bus vanuit school naar de Besseggen berg. Hier aangekomen zijn wij na een korte bootreis om 10 uur met de klim begonnen. Het idee was om met een grote groep studenten samen te gaan lopen, maar natuurlijk viel deze groep al snel uit elkaar. Omdat de berg tussen verschillende meren ligt, en je (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Week 2: Balbergkampen en Ajax

Bericht - 25 augustus 2017 om 13:11 uur

De week begon met een hike naar Balbergkampen! Een hike van 4 uur de berg op waar Lillehammer tegenaan ligt. Deze trip werd georganiseerd door school en er deden ongeveer 70 studenten aan mee. Dit was een voorbereiding op de hike naar Beseggen die wij volgend weekend gaan doen, wat 10 uur klimmen gaat worden. Deze hike zou een van de mooiste hikes van Noorwegen zijn waar ik ook heel erg naar uit kijk!

Daarnaast zijn wij gister met een aantal Ajax fans naar een Noorse sportsbar geweest om in het hol van de leeuw Ajax te zien winnen van het Noorse Rosenburg (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Eerste dagen in Lillehammer

Bericht - 17 augustus 2017 om 14:40 uur

Mijn eerste dagen in Lillehammer zijn een feit!
Afgelopen zondag ben ik samen met een studiegenootje eind van de dag aangekomen na een prachtige vlieg, trein en busreis. Hier werden wij opgewacht door een aantal Nederlandse studenten die voor ons hadden gekookt :)
Maandag begon de introductieweek met een rondleiding op school, en met de planning voor de rest van de week. De hele week staat vol met tours en feesten dus we hebben een druk programma. 
Dinsdag heb ik samen met een Nederlandse en Zweedse student de Skischans beklommen, bekend van de Olympische Winterspelen van 1994. Naar boven hebben wij de 936 (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Introductie

Bericht - 12 augustus 2017 om 16:35 uur

Hoi! 

Via deze blog kan je mijn reis in Noorwegen volgen!


Ik ga voor mijn studie Sportmarketing en Management voor 5 maanden naar Lillehammer om een minor te volgen. Hier ga ik eventmanagement, marketing en strategie studeren. Naast mijn studie wil ik zo veel mogelijk van het land zien en zal ik elke week een berichtje schrijven met foto's en/of filmpjes :)4 reacties • Plaats een reactie