Avatar Lize Potijk

Lize Potijk

Dag 23-24-25: Akaroa, Christchurch

Bericht - 07 januari 2019 om 14:52 uur

Dag 23: Akaroa en Onuku Na ons ontbijt rijden we richting Akaroa! We zijn nog wat aan de vroege kant, dus eerst maar koffie! Daarna nog wat gesneupt in de winkeltjes en vervolgens doorgegaan naar de Black Cat Cruises waar we onze dolfijnen tour hebben geboekt! Na de check-in krijgen we een wetsuit en al snel gaan we aan boord. Totaal geen idee hoe het verder in zijn werk gaat! Al snel spot de kapitein een Blue pinguïn! Leuk om ze ook in zee te zien! Vervolgens vertelt de gids dat we op zoek gaan naar de dolfijnen en dat (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dag 20-21-22: Oamaru, Twizel, Mount Cook, Lake Tekapo en Duvauchelle

Bericht - 04 januari 2019 om 07:46 uur

Dag 20: Oamaru, Twizel, Mount Cook. En of we pinguïns gezien hebben! De Blue Pinguïns zijn erg klein maar rond half elf kwamen ze het water uit! Helaas verstopten ze zich ook snel weer omdat er direct veel toeristen op af komen! En die Chinezen trekken zich er niks van aan als ze de weg van de pinguïns blokkeren, heel irritant. Reinder en ik hebben besloten om eerst te gaan douchen op de camping en dan nog eens te gaan kijken. En ja hoor toen zagen we ze de weg oversteken om bij hun nesten te komen. Ook zijn we (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 17-18-19: Invercargill, Curio Bay, Dunedin, Moeraki

Bericht - 01 januari 2019 om 07:12 uur

Dag 17: Invercargill en Curio Bay Vanuit Winton rijden we na een ontbijtje naar Invercargill. Na een bezoekje aan de supermarkt rijden we naar Motorcycle Mecca. Ik heb besloten niet me te gaan omdat je overal wel entree moet betalen, zonde geld! Sta ik liever weer op een camping met douches. Motorcycle Mecca was volgens Reinder leuk, veel verschillende type motors, vooral de Indians vond hij de moeite waard. Maar na motorcycle Mecca stond er nog iets op het programma: Transportworld! In de reviews heb ik gelezen dat ook het café de moeite waard is en ook de wc’s verdienen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 14 & 15: Glenorchy, Queenstown en Te Anau

Bericht - 28 december 2018 om 09:34 uur

Dag 14: Glenorchy & Queenstown. Voor vandaag stond mijn horse track geboekt bij High Country Horse in Glenorchy, een dagtocht met de naam ‘River deep, Mountain high’. En dat was het! Door de diepe rivieren met de benen hoog om droog te blijven en keihard crossen om de steile bergen op te komen! Fantastisch! Om 9 uur bracht Reinder mij bij de ranch. Een cap, een paar chaps en kennismaking met met gids Max en klaar om te gaan! Oh nee, kennismaken met mijn paard Buddy (Een van max haar lievelingspaarden) en de andere ruiters: een meisje uit Australië (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 9-10-11-12: Hokitika, Franz Josef, Lake Matheson, Wanaka en Glenorchy

Bericht - 26 december 2018 om 05:46 uur

Dag 9: Hokitika Gorge en Franz Josef Na een rustig begin van de dag zijn we richting de Hokitika Gorge gereden. Een enorm blauwe rivier! Die je met een touwbrug kunt oversteken. Je wordt er gewaarschuwd voor talloze ‘Sandflies’ dus bij een koffie kraampje nog wat plaatselijke deet gekocht. En inderdaad de kleur van het water was prachtig! En ook de sandflies waren aanwezig. Na Hokitika Gorge zijn we door gereden naar Franz Josef. Waar we graag een helikopter vlucht willen maken naar de Franz Josef gletsjer. Dus hebben we die gelijk maar geboekt voor morgen. Verder dus (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 7/8/9: Fossil Point, Cape Foulwind, Westport, Seals, Pancake Rocks, Hokitika en Franz Josef

Bericht - 22 december 2018 om 04:00 uur

Dag 7: Fossil Point, Cape Farewell, Cape Foulwind. Na een nacht met veel regen en een heerlijk ontbijtkoek rijden we ‘s ochtends naar Cape Farewell. Wederom een mooi uitzicht en zeehondjes die spelen in de zee. Na Cape Farewell rijden we in hetzelfde gebied nog naar Fossil Point. Vanaf de parkeerplaats lopen we door de weilanden met schapen en koeien naar het strand met prachtige fossielrotsen. Ook hier spotten we weer een zeehond die ligt te chillen. Na Fossil Point rijden we richting de Westkust, wat best een stukje rijden is. We finishen op Cape Foulwind op een mooie (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 5+6: Overtocht naar Zuidereiland, Abel Tasman National Park en Wharariki Beach.

Bericht - 21 december 2018 om 10:44 uur

Dag 5: Overtocht van Noorder- naar Zuidereiland Vanaf de camp base van de Tongariro Crossing hebben we besloten om in één keer naar Wellington te rijden om de veerboot te pakken naar her Zuidereiland. Omdat toch wel veel mensen laten weten dat dit het mooiste eiland is, hebben we besloten in de rest van onze tijd aan her Zuidereiland te spenderen. Gas erop en richting de veerboot dus. Deze hebben we van te voren al geboekt. Aangekomen bij de terminal was het maar even wachten en mochten we al snel de boot op! De overtocht duurt ongeveer 4 uur, geen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4: Tongariro Alpine Crossing (21 km hike)

Bericht - 20 december 2018 om 02:04 uur

Vandaag hebben we we de Tongariro Alpine Crossing gedaan. Een hike van ongeveer 20 km door vulkanisch gebergte (8 uur wandelen), die alleen bij goed weer kan worden afgelegd. Bij het boeken van deze tocht krijg je een folder mee waarin staat wat je allemaal mee moet nemen omdat ze je van te voren al waarschuwen voor een pittige tocht: 2L water, veel voedsel, regenkleding, pet/muts, handschoenen, toiletpapier, maar ook zonnebrandcrème. Met onze rugzakken gevuld staan we om 6.20 uur klaar bij de voorkant van de camping. Hier worden we opgepikt door de pendelbusjes die ons naar het startpunt (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 1, 2 & 3: Noordereiland

Bericht - 16 december 2018 om 10:22 uur

Dag 1: Na drie dagen is het nu wel tijd om iets van ons te laten horen. Ook de vliegreis van Hongkong naar Auckland liep voorspoedig. Daar aangekomen hebben we de camperverhuur gebeld en zo werden we opgehaald. Nog wat laatste dingen regelen en een korte uitleg over de camper kon onze reis beginnen. Nou ja bijna, eerst nog even boodschappen doen en de camper vast wat vol voor de komende dagen. Vanaf Auckland zijn we naar het plaatsje Thames gereden. Prachtig plaatsje aan de kust, waar we 's al snel ons bedje zijn ingekropen. Dag 2: Vanaf Thames zijn (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Status update van 13 december 2018

Status update - 13 december 2018 om 03:31 uur

Tussenstop @ HongKong.. Discover the city!! Viewpoint The Peak.. Vanavond vliegen we verder naar Nieuw Zeeland!!

Pagina: 1 2