Avatar Laurien Rottier

Laurien Rottier

Blijf op de hoogte van de reis van laurienlizette

Blijf op de hoogte van alle blogposts van laurienlizette door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Momenteel is laurienlizette bezig met de reis Australië: Mijn eerste backpackervaring. Lees hieronder meer!

Tasmanië met Tessa

Bericht - 13 januari 2018 om 07:43 uur

Hiii lieve mensen,


Het is alweer eventjes geleden dat ik een verhaaltje online heb geplaatst. Ondertussen zit mijn Tasmanië-avontuur er weer zo goed als op. Ik heb Tessa vanmorgen afgezet bij het vliegveld, maar blijf zelf nog 1,5 dag en vlieg de 15e door naar Melbourne. We hebben hier een geweldige tijd gehad en hiervan wil ik jullie natuurlijk op de hoogte houden! 


Om aan onze roadtrip te beginnen hadden we natuurlijk eerst een auto en kampeerspullen nodig. Die hebben we na een wandeling door de Cataract Gorge op 4 januari opgehaald. Daar begon het al.... ik had maanden geleden een (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Sydney

Bericht - 02 januari 2018 om 12:34 uur

Allereerst nog iedereen een gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat jullie jaarwisseling goed en gezellig is verlopen en er vooral veel champagne gedronken is en oliebollen gegeten zijn. Yummie (die heb ik wel gemist!!).


Mijn jaarwisseling heb ik gevierd in Sydney, waar ik na een reis van zo'n 10 uur om 9 uur 's avonds eindelijk was aangekomen. Helemaal gaar van de reis en de nog aanwezige spierpijn plus bijgekomen hoofdpijn ben ik na het checken van mijn 22618199 berichten (je moest eens weten wat je mist als je 5 dagen geen wifi hebt... ja niet veel dus eigenlijk. Dat heb (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Byron bay en Mojo surfkamp

Bericht - 29 december 2017 om 23:21 uur

De 22e was het alweer toen ik aankwam in Byron Bay. Door velen ook wel een beetje het hippie- en surfparadijs genoemd. Verbaasd was ik dus om ook gezinnen met kinderen in het hostel aan te treffen. Verder hadden ze wel gelijk... iedereen lijkt hier heel open minded en is super vriendelijk, de meesten hebben dreadlocks, dragen kleding die uit een vintage natuurwinkel lijkt te komen en hier en daar zie je om een hoekje een aantal een joint opsteken. 

Mijn tweede dag ben ik naar Nimbin geweest, het echte hippiedorp. Hier komt een grote groep eens per jaar samen (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Noosa, Brisbane en Surfers Paradise

Bericht - 22 december 2017 om 06:42 uur

Wauw, wat is Noosa leuk! Noosa ligt verspreid en wordt verdeeld door grote stukken National Park. Omdat het omringd wordt door NP en daar verder niet gebouwd mag worden, is er plek voor maximaal 60.000 personen (inclusief toeristen). Overal waar je kijkt staan resorts en veel te dure villa's met een waanzinnig uitzicht. Dat gecombineerd met de luxe uitziende winkels en restaurants en vele chille stranden voelt het dus als een echte vakantiebestemming met relaxte sfeer. Jammer dat ik hier maar 2 nachten mocht zitten, maar daar heb ik goed gebruik van gemaakt door de eerste middag een gave (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Status update van 19 december 2017

Status update - 19 december 2017 om 05:25 uur

Ik ben er zojuist achter gekomen dat ik maar 25 foto's op deze blog kan uploaden. Natuurlijk heb ik er veel meer, dus houd Facebook in de gaten voor foto's!!

Fraser Island

Bericht - 17 december 2017 om 10:06 uur

Inmiddels is het alweer 14 december en een vroege ochtend om te vertrekken naar Fraser Island. Om 7 uur uitchecken en een pannenkoekenontbijtje naar binnen werken (lekker!!!). Om 7:45 nog een briefing speciaal voor de bestuurders, waarna de 4x4wd's met eskies met eten en drinken (90% alcohol) voor het hele weekend werden ingeladen. En off we go! Mijn groep zat de eerste dag in de 'leadcar' met chauffeur, die we zelf dus niet mochten besturen. Heel oncomfortabel met zijn tienen hutjemutje in de auto, maar we hadden er zin in. De eerste dag hebben we Lake McKenzie en de (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Whitsundays

Bericht - 17 december 2017 om 09:59 uur

G'day mates,

De wifi was afgelopen week van erg slechte kwaliteit en ik heb een paar dagen op afgelegen eilandjes gezeten, dus vandaag krijgen jullie niet één, maar twee blogjes!

De reis naar het paradijs: dat was de naam van de tour en niets hiervan is gelogen. Na te hebben ingecheckt en mijn wetsuit te hebben opgehaald, mocht ik een plekje op de boot innemen. Onder begeleiding van JJ en Kane voer de boot de baai uit en dook na 20 minuten om de hoek in de verte een villa op. Een warm welkom met snacks, waarna we naar onze kamers (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Townsville en Magnetic Island

Bericht - 08 december 2017 om 23:11 uur

Jippie! Op naar bestemming #2. Na een al vroege busrit van iets meer dan 6 uur kwam ik 's middags aan in Townsville. Op aanraden van Sas in Rambutan verbleven, een hostel in Rivièra Maison stijl dat meer als een prima hotel aanvoelt met zwembad en loungehoeken plus bar en restaurant op het dak. Heel enthousiast wilde ik na inchecken direct de Castle Hill bewandelen, maar het was zo warm dat ik die heb bewaard voor de vroege ochtend erna en lekker het zwembad in ben gedoken.

Dus daar liep ik dan om half 8 's ochtends met mijn fles (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Daintree

Bericht - 02 december 2017 om 13:48 uur

Mijn eerste week zit er alweer bijna op. Na de eerste, ietwat teleurstellende tour naar de GBR heb ik nog twee gave tours mogen doen.


Donderdag had ik een dagtour naar het zuiden van het Daintree regenwoud. Dit was een lange, actieve dag waarin we veel gezien en gedaan hebben. We begonnen met 'morning tea with biscuits' bij Babinda Boulders, dat te maken heeft met twee jonge geliefden van verschillende afkomst die niet samen mochten zijn. Hierna zijn we doorgereden naar Millaa Millaa Falls en Josephine Creek waar we heerlijk hebben gezwommen, de bekende 'hairflip'foto hebben genomen en van een (...)

Lees verder


8 reacties • Plaats een reactie

De eerste dagen

Bericht - 29 november 2017 om 12:25 uur

Een reis om de wereld, letterlijk (nouja een halve dan). Van deur tot deur toch zo'n 33 uur onderweg geweest. Ik heb onderweg bergen met sneeuw, woestijn en regenwoud mogen aanschouwen, met als toetje mijn eerste zonsopgang in Australië. 

Mijn eerste overstap was in Londen. Vlak voor aankomst daar raakte ik aan de praat met het meisje vlak naast mij. Die ging helaas door naar Zuid-Afrika dus dat was van korte duur. Wel werd ik erg enthousiast toen bij de gate mijn naam werd omgeroepen: zou ik een upgrade krijgen?! Maar helaas.. ze wilden alleen checken of ik er was (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2