Avatar Laurien Rottier

Laurien Rottier

Mt. Cook en Christchurch

Bericht - 17 maart 2018 om 14:02 uur

Kia Ora thuisblijvers,


Dit is alweer mijn laatste blogje van NZ! Het is een supergave reis geweest, maar ik ben ook blij weer naar huis te gaan, vooral met het zicht op mijn nieuwe baan!


Na Invercargill kreeg mijn reis een nieuwe wending. Of die had het eigenlijk al gekregen. Ik had in Wanaka namelijk besloten eerder naar huis te willen komen, vanwege het slechte weer en hoe ik me voelde. Dit had ik niet aan iedereen verteld, of wel verteld maar niet gezegd dat ik ook daadwerkelijk mijn planning en ticket had omgeboekt. Voor mama was het dus een verrassing (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Queenstown, Milford Sound en Invercargill

Bericht - 13 maart 2018 om 05:16 uur

Queenstown, de avonturenstad van NZ! Werkelijkwaar alles wat je je kan bedenken, kan je vanaf hier doen. Er zijn hier bijna het hele jaar rond meer toeristen dan dat er inwoners zijn. In de zomer kan je kayakken jetboaten, hiken, paardrijden, bungeejumpen, enzovoorts. In de winter is het bekende wintersportgebied van NZ, de Remarkables, nog geen 45 minuten rijden. 

Bij de AJ Hackett bungeesite hadden Evelien en ik besloten de Nevis Swing te willen doen. Deze was volgeboekt voor de komende vier dagen.. maar wacht.. nee, er hadden net twee mensen gecanceld en we hadden de laatste twee plekjes voor (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De hoogtes opzoeken in Wanaka

Bericht - 07 maart 2018 om 10:49 uur

Ik blijf het zeggen, maar wat gaat de tijd hard... als ik op de kaart zie hoe ver ik nu al gereisd heb, voelt het nu echt als het eind. Gelukkig heb ik nog een paar stops te gaan. De eerstvolgende dus in Wanaka. Een schattig dorp aan de rand van Lake Wanaka, omringd door de zuideralpen. Mijn plan was om de eerste dag Roys Peak, een berg van zo'n 1,5 km hoogte, 's nachts te lopen om vervolgens een supermooie zonsopgang vanaf de top te zien.  Maar met alle bewolking viel er weinig te zien, dus heb ik (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Wellington en op naar het zuiden

Bericht - 03 maart 2018 om 21:05 uur

'Het Melbourne van NZ' noemen ze het ook wel. En ik snap waarom. Wat een leuke stad! Veel restaurantjes, cafés en food markets. Vooral op vrijdagavond verandert de stad in een waar uitgaanswalhalla. Samen met Laura, Emma en Elisa heb ik me hier prima vermaakt. De eerste vrije dag zijn we naar het Te Papa Museum geweest. Ik ben niet zo van de musea, maar deze is heel interactief en heeft veel informatie en voorwerpen over de geschiedenis van het land, de Maori en aardbevingen. Ze hebben zelfs een huisje waar je in kan staan om te ervaren hoe het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Rotorua en the middle of nowhere

Bericht - 21 februari 2018 om 08:00 uur

Kia Ora!


Ditmaal vanuit Wellington. Dat betekent dat het noordereiland er alweer bijna op zit. De afgelopen week heb ik de zuiderhelft van het noordereiland afgereisd.

De eerste helft van het noordereiland was een beetje een domper. Vooral erg jammer dat het tuben in de glowwormgrotten in Waitomo niet doorging. Maar... na regen komt zonneschijn. Letterlijk! In Rotorua was het eindelijk twee dagen lekker weer. Ik had hier twee dagen langer dan de standaard overnachting gepland om lekker mijn tijd te kunnen nemen. De eerste ochtend was nog samen de groep waarmee ik met de bus gekomen was, en gingen we (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

The Far North en heel veel regen

Bericht - 15 februari 2018 om 06:44 uur

Nog maar 5 weken! Wat gaat de tijd snel. En wat lijkt het alsof ik zo hard door Nieuw-Zeeland heen ga na al die lange afstanden in Australië. 


Wat was ik blij vorige week toen ik eindelijk uit Auckland kon vertrekken. Op zich een prima stad hoor, maar er valt weinig te zien of doen en 4 nachten is dan echt te lang. Dus op naar het 'far north', zoals ze dat hier noemen. Paihia is een super schattig dorpje met een net zo schattig dorpje, Russell, aan de overkant (was ooit de eerste hoofdstad van Nieuw-Zeeland). Een baai met (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Hello New Zealand!

Bericht - 07 februari 2018 om 05:37 uur

Kia Ora!

Woehie, bestemming nummer 2. Alleen al omdat de reis naar Auckland super stressvol was, ben ik blij hier nu eindelijk te zijn aangekomen. Wat kan er nu gebeuren onderweg, zou je denken? Hou je vast...
Mijn vlucht vanuit Alice Springs vertrok om 11:35. Een klein vliegveld, dus 1,5 uur wachten na inchecken was al een uitdaging. Maar de waterfles mocht hier wonder boven wonder mee door de douane, dat was weer een voordeel. Na wat turbulentie waren we eindelijk geland in Melbourne, waar ik mijn overstap had. Een overstap van 45 minuten, waar nog 15 minuten vanaf gingen (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Kangaroo Island en de outback

Bericht - 01 februari 2018 om 01:57 uur

Dit is alweer mijn laatste blog vanuit Australië. Wat gaat de tijd hard, maar wat heb ik ook veel gedaan en gezien. Echt geweldig! 


De laatste tours gingen vanuit Adelaide, waar ik één volle dag te spenderen had. Na een poging tot uitslapen en ontbijtje ben ik langzaam richting het centrum gegaan om de laatste souvenirs en wat boodschappen in te slaan. Toen ik hierna in het hostel aan het lunchen was, stond Tessa ineens voor mijn neus die met twee meiden uit dit hostel naar de chocoladefabriek gingen voor een gratis rondleiding. Dit kon ik als chocoladeliefhebber natuurlijk niet (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Melbourne, de Great Ocean Road en Grampians NP

Bericht - 21 januari 2018 om 23:50 uur

Lekker zeg, om weer even in de grote bewoonde wereld te zijn na 2 weken alleen afgelegen dorpjes in Tasmanië te hebben gezien. Ik hoorde al veel goede verhalen over Melbourne, maar het is ook echt superleuk! Het is een grote stad maar alles is supergoed geregeld. Melbourne heeft in het verkeer zelfs iets unieks: op kruispunten is de linkerbaan om rechtsaf te slaan, zodat het verkeer voor rechtdoor door kan rijden en als het ware kan inhalen en niet op de rest staat te wachten (mij is nog steeds een raadsel waarom dat omgekeerd niet ook kan). Ook (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Tasmanië met Tessa

Bericht - 13 januari 2018 om 07:43 uur

Hiii lieve mensen,


Het is alweer eventjes geleden dat ik een verhaaltje online heb geplaatst. Ondertussen zit mijn Tasmanië-avontuur er weer zo goed als op. Ik heb Tessa vanmorgen afgezet bij het vliegveld, maar blijf zelf nog 1,5 dag en vlieg de 15e door naar Melbourne. We hebben hier een geweldige tijd gehad en hiervan wil ik jullie natuurlijk op de hoogte houden! 


Om aan onze roadtrip te beginnen hadden we natuurlijk eerst een auto en kampeerspullen nodig. Die hebben we na een wandeling door de Cataract Gorge op 4 januari opgehaald. Daar begon het al.... ik had maanden geleden een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3