Avatar kjetil van den Berg

kjetil van den Berg

Week 9

Bericht - 03 juli 2018 om 04:40 uur

Onze laatste week is aangebroken! En daarbij de laatste keer naar het reservaat. Wel jammer maar toch ook wel lekker om straks weer thuis te zijn. Maar we zijn er nog niet, we vertrokken om 08:00 naar het reservaat en we kwamen om 08:30 aan bij de ingang van het reservaat en begonnen aan onze wandeling. In het eerste gedeelte van de route kwamen we vrij veel potvallen die leeg waren maar waar wel acitiviteit bij was gezien. Dus lieten we vele nog 1 weekje staan. En anderen hebben we zoals wekelijks gedaan werd, verplaatst. Wel hadden we in (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 8

Bericht - 25 juni 2018 om 17:51 uur

De maandag begon lekket relaxt en we moesten eventjes bijkomen van het weekend. De hele ochtend hebben Casper en ik serie gekeken en 's middags heb ik meegedaan aan "duurzaamheid" en hebben afval opgeruimd in het dorp en prullenbakken opgehangen. Verder heb ik deze dag niets meer gedaan en ben vroeg naar bed gegaan om dinsdag naar het reservaat te gaan. Dinsdagochtend reden we om 08:00 weg van de farm, richting het reservaat en 09:00 waren we boven, incl. De benodigde wandeling richting de ingang van het reservaat. En het was een schitterende dag als we het hebben over (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 7

Bericht - 19 juni 2018 om 20:25 uur

Maandag begon heerlijk met regen... gelukkig werd het droog vlak voordat wij naar het reservaat vertrokken. Het beloofde namelijk een lange dag te worden! We zouden vandaag 3 plots uitzetten van allen ( 10 m x 10 m) en de dichtheid bepalen van de krabben soort die we aan het onderzoeken zijn, pytchophollus barbillaensis. Om 08:30 kwamen we aan bij het reservaat en begon onze route. We kwamen eerst een aantal lege potvallen tegen, en 50 meter verder het oerwoud in kwamen we ons eerste plot tegen. Ik en de gids hadden de lijnen uitgezet en vervolgens konden we (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Week 6

Bericht - 11 juni 2018 om 15:38 uur

Pfoe wat gaat het hard, we zitten al in week 6 en de maandag begon direct goed! Namelijk onze dag in het reservaat van Work With Nature. We hebben tijdens onze route weer onze potvallen verplaatst en hebben in het eerste gedeelte van de route 6 krabben gevangen. Na een korte pauze op onze vaste stek, zijn we naar beneden vertrokken, richting de andere rivier waar een aantal potvallen van ons zijn geplaatst. De eerste paar potvallen waren helaas leeg, maar de laatste twee waren raak! Hier zaten bij elkaar 4 krabben in. Een mooie vangst van 10 krabben! (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 4/5

Bericht - 04 juni 2018 om 20:24 uur

Dinsdag om 11 uur kwamen we aan op Work with nature. En hebben die dag eigenlijk niet veel meer gedaan. Eventjes bijkomen van de drukke week bij Tortuga Feliz. We lagen allemaal vrij snel op bed en de woensdag begon lekker met veel regen. 'S middags zijn we weer langzaam begonnen met ons onderzoek en zijn 's avonds naar de lokale bar gegaan het was namelijk de laatste dag van Arjen "a.k.a buddha". Met wijze uitspraken als "niet aaien maar poetsen & wijsheid komt niet met de jaren, maar met de bieren". Die laatste uitspraak kon iedereen die avond (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Week 3

Bericht - 22 mei 2018 om 22:06 uur

Wat een mooi begin van de week! De wekker ging om 04:30 en om 05:15 werden door de taxi opgehaald en naar de boot gebracht. Het was een ritje van anderhalf uur en vervolgens zijn we met de boot verder gegaan. We hebben toen een mooie tour gekregen over het water en hebben veel gezien (slinger- en brulapen, kaaimannen, slechtvlak, allerlei vogels en als kers op de taart de osprey!!). Na een boottocht van ruim 4 uur kwamen we aan in La Tortuga Feliz. Het luxe is er hier wel af.. de accomodatie is echt slecht en alles is (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Week 2

Bericht - 12 mei 2018 om 19:19 uur

Het weekend viel mee, we zijn vrijwel niet in onze hostel geweest en zijn de gehele zaterdag en zondag buiten geweest. Op zaterdag hebben we lekker ontbeten bij Elizabeth (lokaal restaurantje) en zijn vervolgens voorbij Cocles beach gewandeld ten oosten van Puerto viejo. Hier zijn we gaan zwemmen/snorkelen en heb ik tijdens het snorkelen twee groene zeeschildpadden gezien. Eenmaal terug uit het water bleek de tas van een groepsgenoot gestolen te zijn (gelukkig geen bijzondere spullen die gestolen waren) maar verzekeringstechnisch is er toch aangifte gedaan. Terug in Puerto viejo zijn we lekker gaan eten en ging het keihars (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 1

Bericht - 05 mei 2018 om 02:31 uur

Op 1 mei zijn we om 09:30 op een 2.5 uur durende busreis gestapt naar Bataan. Ik zat helemaal achterin, naast me lag een gozer te slapen die steeds met m'n been over me heen ging hangen. In het begin dacht ik "ik kijk het wel aan" maar het werd steeds erger en toen was ik het zat en heb ik 3x zijn been ergens anders gelegd. Toen dat nog steeds niet hielp heb ik in het engels even duidelijk gemaakt dat hij zn ledermaten moest opvouwen of moest stoppen met slapen... gelukkig was het nu duidelijk ????. Om (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Dag 1, aankomst!

Bericht - 01 mei 2018 om 07:05 uur

Dag 1! Het is vandaag maandag 30 april. Het avontuur begint! Eén drie maanden durende buitenlandstage in Costa Rica als afsluiter van het derde leerjaar van mijn opleiding. Na enige voorbereiding en het inpakken van mijn tas ging om 04:30 de wekker. Het was pittig vroeg, en had enige moeite om op te staan. Na het sprokkelen van minuten ben ik toch maar uit bed gestapt. Om 05:00 zouden we met de auto vertrekken richting Schiphol. Eenmaal aangekomen op Schiphol heb ik gedag gezegd tegen mijn ouders en hebben familie en vrienden mij een fijne reis toegewenst! Ondanks de (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie