Avatar Lisette en Anita

Lisette en Anita

Dag 13 | Afscheid

Bericht - 18 april 2018 om 19:54 uur

Onze laatste lesdag op het Carepoint is een feit.. De dag begon net als altijd met het ontbijt voor de kinderen en daarna een bijbelles. De bijbelles ging vandaag over de gelijkenis van de verloren zoon. Na het verhaal maakten de kinderen hun eigen puzzel. Deze moesten ze zelf inkleuren en uitknippen. Na de Bijbelles volgde een muziekles. De muziekles vond plaats op het grasveld onder de bomen. Het was heerlijk om zo in het open veld te zingen met de kinderen! Omdat het onze laatste lesdag was, hadden we voor alle kinderen kleine cupcakes gebakken. Na de muziekles (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 12 | Na regen komt zonneschijn

Bericht - 17 april 2018 om 19:02 uur

Vanmorgen toen we in de auto naar het Carepoint reden leek Kenia net Nederland. De regen kwam met bakken uit de lucht vallen en het voelde voor ons zelfs wat koud aan. Eenmaal op het Carepoint was het weer nog steeds niet optimaal en hadden wij een plan B opgesteld voor de gymles. Echter toen de bijbelles over de rijke man en de arme Lazerus voorbij was, klaarde het weer op en kwam er een voorzichtig zonnetje tevoorschijn. De organisatie Christ's Hope had aan ons gevraagd of wij van ieder kind een portret wilde maken voor de sponsoren. Dus (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 11 | Nijlpaarden, verkopers en de matatu

Bericht - 16 april 2018 om 20:55 uur

Gisteren hebben we een kerkdienst bijgewoond van een Afrikaanse worship gemeente. Dit was een groot contrast met de kerkdiensten die wij gewend zijn. De gemeente startte de dienst met heel lang zingen. Voorin de kerk stond er band om dit te begeleiden. Na het zingen werden we naar voren geroepen om onszelf voor te stellen. Als gebaar om ons welkom te heten, kregen we een lolly. Vervolgens kwamen er verschillende gemeenteleden naar voren om getuigenissen af te leggen en werd er gepreekt. De getuigenissen waren erg indrukwekkend en het was goed om zo'n kerkdienst een keer mee te maken. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 9 | Keniaanse bruiloft

Bericht - 14 april 2018 om 20:17 uur

Vandaag hadden we een Keniaanse bruiloft van vrienden van Elijah en Willianne. Toen we arriveerden bij de kerk stonden overal bruidsmeiden en bruidsjongens. Na wat foto's gemaakt te hebben, zochten we een plekje in de kerk. Na lang wachten, kwam de bruidegom al dansend naar binnen, gevolgd door de bruidsjongens en -meiden en de zogenaamde 'pageboys' en 'flowergirls'. Tenslotte kwam de bruid binnen! Dit alles gebeurde met erg veel muziek, gejuich en geklap. Dit was erg overweldigend voor ons. Vervolgens preekte de pastor en werd het stel voor de wet getrouwd, ook door de pastor. Na het officiële gedeelte (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 8 | De Aardappelrun

Bericht - 13 april 2018 om 19:56 uur

Wat vliegt de tijd! Vandaag is er alweer een week voorbij. We genieten van alle momenten met de kinderen op het Carepoint. Volgende week geven we nog 2 dagen les en dan is het alweer bijna tijd om terug naar Nederland te vliegen...

Maar zover is het nog niet. Vandaag hadden we weer een nieuwe lesdag op het Carepoint. Toen we op het Carepoint aankwamen, werden de muziekbladen van gisteren tevoorschijn gehaald en werd ons gevraagd om de liederen met de kinderen te herhalen. Zo klonken al vroeg in de morgen de klanken van 'Abba Father' door de straten (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 7 | Een kijkje in de sloppenwijk

Bericht - 13 april 2018 om 19:49 uur

Vandaag was een geweldige, maar ook een hele indrukwekkende dag!

Hoewel buiten het water met bakken uit de hemel viel, was er in huis vandaag geen stromend water. Door de straten van Kisumu stroomde modderige riviertjes die ontstaan waren door de vele regen. Aangekomen op het Carepoint druppelde de kinderen langzaam binnen. Na het ontbijt stond eerst weer een bijbelles op de planning, deze keer ging het over de toren van Babel.
Na de bijbelles gingen we direct verder met muziek! Wat was dat fantastisch! We hebben de kinderen 'read your Bible, pray every day' in het Nederlands geleerd, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 6 | Tweede lesdag

Bericht - 11 april 2018 om 17:42 uur

For english see below.

Brrr, het was maar rond de 25 graden vandaag... Voor de Kenianen een temperatuurtje om dikke vesten aan te trekken en mutsen op te zetten, voor ons een goede dag om onze verbrande huid een beetje bij te laten komen. Vandaag hebben we weer les gegeven op het Carepoint. Er stond allereerst een Bijbelles over Jona op de planning. Hierbij werd een beroep gedaan op onze improvisatievaardigheden, want terwijl we onze spullen aan het klaarzetten waren, ontdekten we dat we de verkeerde verwerkingsopdracht bij ons hadden. We hadden daarom bedacht om ze na het Bijbelverhaal de vis te laten tekenen en de ouderen ook (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 | Eerste lessen op het Carepoint

Bericht - 10 april 2018 om 19:52 uur

For english see below. 

Vandaag was het een erg warme dag. De eerste verbranden gezichten en armen hebben zich aangediend. De stroom is, na eventje teruggeweest te zijn, weer uitgevallen. Wij zijn dit niet gewend, maar voor de Afrikanen is dit heel normaal. Om 10 voor half 10 arriveerde we op het Carepoint en begroeten we alle 50 kinderen met een hand. Het is namelijk de gewoonte in Kenia om elkaar bij aankomst en vertrek een hand te geven. Inmiddels hebben we dus al heel wat handjes geschud. Op aanraadde van Willanne hebben we het ontbijt op het Carepoint afgeslagen, (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 4 | Culturele uitstapjes

Bericht - 10 april 2018 om 07:41 uur

For english see below. 

Doordat de stroom gisteren was uitgevallen, hieronder de blog van gisteren. Gisteren was het zondag en zijn we naar de kerk geweest, Dit was een totaal andere kerkdienst dan wij in Nederland zijn gewend. De kerkdienst duurde van half 11 tot half 2 (dit was voor de Kenianen ook wat langer dan gewend) en was erg muzikaal en afwisselend. Na de kerkdienst gingen we eten bij Elijah’s moeder. Het was erg indrukwekkend om te zien waar zij woont en hoe zij leeft van haar eigen stukje land. Zij had voor ons een kip geslacht en deze (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 | Kennismaking Carepoint

Bericht - 07 april 2018 om 21:20 uur

For English see below.

Vandaag zijn we voor de eerste keer wezen kennismaken met de leraren en de kinderen op het Carepoint. Elijah (onze gastheer), bracht ons met de auto naar het kantoor van Christ’s Hope. Vanuit daar werden we door een van de leraren met de ‘tuktuk’ (toektoek) naar het Carepoint gebracht. Een ‘tuktuk’ is een motorfiets op drie wielen, waarmee iedereen zich verplaatst in Kenia. Je gaat langs de kant van de weg staan, de eerst volgende lege ‘tuktuk’ stopt en je kan voor slechts 20 cent instappen en jezelf laten verplaatsen. Het Carepoint is gelegen aan (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2