Avatar Karin Hekman

Karin Hekman

Dag 8. yabonga

Bericht - 02 november 2018 om 18:00 uur

Hupla om 5.30 ging de wekker want de chapmanpeak moest worden gefiets omdat deze the most finest bikeroad in de omgeving was. Tja als je er dan toch bent.... Maar ik heb een heelijke nacht gehad dus kan erweer tegenaan.  Het zou een zware klim zijn van 6 km. Dus iedereen flink rustig aan omhoog. En toen na een half uur waren we ineens aan de top!? Verbazing alom, dat viel dus reuze mee.. Maar inderdaad een prachtige tocht langs de kliffen van de baai. Toen daarna het lekkesrte cappicinootje ever gedronken. Koffie om 10.30 is als 7 dagen niet (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 6 en 7 Deze reis is niet te koop

Bericht - 02 november 2018 om 17:37 uur

In alle opzichten is deze reis bijzonder.
Het is indrukwkekkend, emotioneel, gezellig, vermoeiend, uitdagend, contrastrijk! Heel arm en dan weer heel rijk. Ik heb nog nooit zo zo weinig geslapen en ook nog nooit zoveel gedronken.  Iedere avond gaan er aardig wat flessen wijn doorheen. 
Op dag 6 hebben we in de ochtend gefietst en toen hebben we een interne vlucht naar Kaapstad genomen, waar we daarna een kvernachting hadden in Kommetjie op een camping aan de zee. Een fantastische plek, gelukkig zo mooi dat dit de kou verzachtte. Het was nl 10 graden die nacht. De volgende dag hebben we (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 4. We gaan t anders doen

Bericht - 30 oktober 2018 om 06:50 uur


Gisteren kwamen we na 2,5 uur bustocht aan  op de camping in Tzaneen. Hier was ik eerder geweest. 

De theeplantage waar Joost en ik waren geweest was totaal overwoekerd door onkruid, de theeplanten waren zo hoog gegroeid dat het wel bomen leken. Totale verwaarlozing. De gids zegt dat er het komt omdat de regering het lanf heeft teruggegeven aan de lokale bevolking. Maar zij weten niet hoe dit te runnen en hierdoor is een heel mooie plantage waar Joost en ik geleerd hebben door de lokale bevolking hoe thee werd geplukt en verwerkt. Het restaurant was ook helemaal verwaarloost. 

Hoe zonde!

Zo (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5. Mobiele test kliniek en Kruger NP

Bericht - 30 oktober 2018 om 06:43 uur

Vandaag moesten we om 5.30 opstaan. Niet zo moeilijk want op de camping was meer lawaai door de vogels dan thuis van de vliegtuigen. Die zijn tenminste tussendoor nog even stil. Haha

We zijn naar een mobiele test kliniek gegaan in een afgelegen gebied met stenen ronde huisjes. Wat weer opvalt is de enorme hoeveelheid afval langs de wegen. Wat zone wat zonde. Zo’n mooi land, maar zo’n zootje! We werden weer feestelijk onthaald met traditionele  dans. Er was een grote tent opgezet met 100 stoelen, harde muziek om iedereen te laten weten dat er iets gaande was. De lokale (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 3 Een man met een hamer

Bericht - 29 oktober 2018 om 23:53 uur

Vannacht sliepen we in een resort Shangri La;  prachtig! Vandaag zou de eerste serieuze fietstocht zijn. Omdat het voornamelijk asfalt was koos ik ervoor met de 80 km mee te gaan. Ik was wel een beetje zenuwachtig, want je weet niet hoe fit die groep is en hoe hard ze gaan. Maar ala ik had onlang nog 100 gefietst,  kom maar op! 

Wat ik niet wist was dat we voor de lunch klaar zouden zijn met fietsen. 

De eerste 40 km ging super goed, toen op 55 km zag ik het asfalt wiebelen en voelde mijn pedalen onstabiel onder mijn voeten. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 2: met de neus op de feiten

Bericht - 26 oktober 2018 om 22:57 uur

Vannacht onrustig geslapen, midden in Soweto. De geluiden maakten onrustig. Vanochtend met de bus naar een project Thembelihle gereden. Waarom niet op de fiets? Het was te gevaarlijk in Soweto Een prachtig klein schooltje midden in de sloppenwijk. Dit stond er vorig jaar nog niet. Maar nu biedt het al dagopvang voor ongeveer 100 kinderen. We werden met liedjes en dans ontvangen.
Het was zo emotioneel, ik kreeg echt last van conflicterende emoties, aan de ene kant fijn dat ik hier mag zijn, maar van de andere kant een gevoel van gene. Baba, de oprichter drukte dit gevoel gelijk (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 26 oktober 2018

Status update - 26 oktober 2018 om 22:37 uur

Modimole