Avatar Kaj van der Horst

Kaj van der Horst

Madrid - week 11

Bericht - 21 april 2019 om 11:53 uur

Hola,

Weer even een update, maar deze keer vanuit Nederland. Vanwege een overlijdensgeval in de familie ben ik  helaas noodgedwongen teruggevlogen naar Nederland. Natuurlijk een slechte reden om terug te moeten, maar eigenlijk ook best fijn om terug te zijn in de oude vertrouwde omgeving. Vanavond zal ik gelukkig weer terugvliegen en dan zal ik even de schouders eronder moeten zetten. Door de gebeurtenissen heb ik qua studie de afgelopen twee weken weinig tot niks kunnen doen en daar baal ik wel van. De komende weken heb ik nog twee deadlines van essays die afgerond moeten worden. En de week (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Madrid - week 9

Bericht - 03 april 2019 om 17:21 uur

Goedemiddag,

Tijd voor weer een update vanuit Madrid! De afgelopen weekenden heb ik besloten om een aantal tripjes te maken naar omliggende landen. Twee weken geleden ben ik naar Lissabon geweest om vrienden van thuis te ontmoeten. Ondanks dat het de derde keer was dat ik de stad bezocht was het weer een nieuwe ervaring, maar vooral erg fijn om wat bekende gezichten te zien. Afgelopen weekend ben ik met vier Amerikaanse jongens afgereisd naar Marrakesh in Marokko. De eerste dag hebben we vooral rondgelopen in de oude stad, de Medina. S'avonds werd het plein omgetoverd tot een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Madrid - week 7

Bericht - 13 maart 2019 om 14:55 uur

Goedemiddag,

Weer een bericht vanuit het zonnige Madrid! Inmiddels ben ik helemaal gewend aan de nieuwe omgeving en begin ik ook steeds meer mijn draai te vinden op de universiteit. Tijdens de colleges en werkgroepen wordt steeds duidelijker wat de structuur is van de aanboden stof en wat er van mij verwacht wordt. De afgelopen weken heb ik voor het vak European History of the 20th Century met een groepje een paper geschreven over hoe Mussolini de macht greep in en hoe hij zijn fascistische bewind uitvoerden. Hierover heb ik vervolgens een presentatie over gegeven aan de klas. Aangezien dit (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Madrid - week 3

Bericht - 30 januari 2019 om 14:08 uur

Hola,

Het heeft een tijdje geduurd, maar hierbij mijn tweede bericht vanuit Madrid. Inmiddels zijn de colleges begonnen en heb ik mijn definitieve vakkenpakket samengesteld. Doordat er overlap zit in bepaalde vakken die ik van tevoren gekozen had, moest ik keuzes maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Regional Studies: Asia, Spanish for foreign students, Classical Spanish Art, European History of the 20th Century en The Problem of God (theologie). Als ik de hiervoor genoemde vakken afrond zal ik 26,0 ECT kunnen verdienen. Dit is in principe voldoende voor de minor.

Tijdens de colleges is mij opgevallen dat het niveau niet (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Madrid - week 1

Bericht - 10 januari 2019 om 19:06 uur

Buenas tardes,

Hierbij mijn eerste bericht vanaf Madrid! Afgelopen zondag zijn Britt en ik eindelijk aangekomen op onze bestemming waar wij komend halfjaar gaan wonen en studeren. Vanaf de luchthaven hebben wij een taxi gepakt naar het centrum en nadat ik mijn sleutel had opgehaald kon ik direct mijn kamer in. Dit verliep allemaal vrij voorspoedig gelukkig! Mijn kamer bevind zich in hartje centrum, gelegen aan Calle del Carmen. Dit is een straat die parallel ligt aan Puerta del Sol, het centrale plein van de stad. Vanaf dit punt zijn Britt en ik de eerste dagen de stad gaan verkennen en hebben wij (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie