Avatar Julia Wendelaar

Julia Wendelaar

Nieuw-Zeeland

Bericht - 04 april 2019 om 09:16 uur

Onze laatste week in Australië hebben we in stijl afgesloten. Met in stijl bedoel ik HEUL hard werken. Allebei hebben we nog een dikke week gewerkt voordat we op het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland stapten. Zo hadden we een extra zakcentje en wat tijd om de auto te laten checken en vervolgens te verkopen. Dit is allemaal goed gekomen en met een gevulde portemonnee hebben we Australië verlaten.  Na een volledig jaar werken en reizen in dit geweldige maar grote land zat onze tijd erop. Het was tijd voor een nieuw land en nieuwe avonturen: Op naar Nieuw-Zeeland!  

3 maart, (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Outback Australie

Bericht - 12 februari 2019 om 06:53 uur

Na het gigantische dilemma hadden we dus de knoop doorgehakt en zijn we vanaf Perth de outback in gegaan. De echte echt outback, oftewel het centrum van Australië! 

Voordat we de bewoonde wereld zouden verlaten stond ons één ding te doen: onze families inlichten dat we de woestijn in gingen en dat we een tijdje niet bereikbaar zouden zijn want dit is natuurlijk niet zonder risico's. De auto was gecheckt dus dat zou geen zorg moeten zijn zou je denken toch? De voorraad water was aangevuld en we hadden genoeg voedsel mee voor een paar dagen mocht er wat gebeuren. (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Van Adelaide naar Perth

Bericht - 10 februari 2019 om 09:23 uur

Van dronken worden op wijnproeverijen en weggaan met veel te dure flessen wijn naar de meest witte stranden en het ALLER blauwste water. Deze roadtrip had het allemaal! 

Vanaf Adelaide zijn we richting de Barossa gegaan. De Barossa Valley is een grote bekende wijnregio hier in Australië en hier moest natuurlijk geproefd worden! Daar keken we al een tijd naar uit want beide zijn we grote wijnliefhebbers. Niet zulke beste wijnkenners maar drinken kunnen we zeker. 

De rit door de Barossa was leuk. Enorme wijngaarden en ongelofelijk veel wijnerijen. De keuze was eigenlijk te groot. Eerst zijn we naar een kleinschalig (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Van Melbourne naar Adelaide!

Bericht - 17 januari 2019 om 01:39 uur

Eindelijk aangekomen in Melbourne!   

Vanaf het begin had ik hoge verwachtingen van Melbourne. Dit voornamelijk omdat er een grote discussie heerst onder reizigers welke stad nu het leukst is: Sydney of Melbourne. Omdat Sydney nogal wordt weggecijferd als een grote toeristische stad en Melbourne wordt omschreven als een gezellige, knusse stad wat volgens vele reizigers véél leuker moet zijn, keken we hier naar uit.

Eenmaal aangekomen ik Melbourne hebben we de auto geparkeerd en de hele dag de stad verkend. Na een middag slenteren kwamen we al vrij snel tot de conclusie dat we het eigenlijk wel gezien hadden. Begrijp me niet verkeerd, Melbourne is leuk, (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Van Sydney naar Melbourne

Bericht - 08 januari 2019 om 10:31 uur

4 januari zijn we vertrokken uit Sydney. 5 dagen later zijn we aangekomen in Melbourne. Dat hebben we best snel gedaan! 

Hoe het allemaal begon...

Super enthousiast en vol gas zijn we vertrokken uit Sydney. Onze eerste stop: Jervis bay. De eerste dag hebben we eigenlijk alleen maar gereden. Tegen de avond kwamen we aan bij de campingplaats waar we van plan waren te overnachten. Helaas was de campingplaats vol en eindigden we bij een rustplaats aan de snelweg. We gebruiken de app Campermate. Via deze app kunnen we precies zien waar gratis verblijfplaatsen zijn en waar de verblijfplaatsen zijn waar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Bye Bye Sydney

Bericht - 04 januari 2019 om 01:02 uur

Vandaag is DE dag!

Na 10 maanden super hard werken verlaten we vandaag met een volgepakte auto Sydney. De afgelopen weken zijn werkelijk waar voorbij gevlogen. Het is dan ook niet te bevatten dat we elk moment in de auto stappen om te beginnen aan onze rondreis door Australie! 

Joe was al een aantal weken klaar met werken en leefde al het mooie zon, zee, strand (en zoals hij zelf graag Bert Visser na mag praten "biertje, sateetje") leventje. Hij was er dan ook al helemaal klaar voor om lekker te cruisen. Mocht je nou niet begrijpen waar ik het op (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Alweer 1 jaar van huis!

Bericht - 30 oktober 2018 om 23:20 uur

1-11-2018

Vandaag is het 1 november. Precies één jaar geleden dat we vertrokken zijn. Alweer één jaar van huis! Waar is de tijd gebleven? En hoe gaat nu met ons? Hoe bevalt Australië en wat zijn onze verdere plannen? Nou, dat zal ik jullie allemaal eens eventjes vertellen! 

De tijd dat wij hier in Australië zijn heb ik vrij weinig verhalen gedeeld. Dit omdat ons leven voornamelijk uit hard werken bestaat en daar valt niet heel erg veel over te vertellen. Natuurlijk maken we heel veel leuke en minder leuke dingen mee op het werk, maar daar hoef ik jullie niet (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

So far so good

Bericht - 04 april 2018 om 12:49 uur

G'day Mate!

Even weer een update vanuit Australië! Ondertussen zitten we al weer een maand in Sydney, de tijd vliegt! De afgelopen weken hebben we weinig gezien of gedaan wat reizen betreft. De komende maanden zijn we van plan om ons voor een tijdje te settelen in Sydney. Beide hebben we een leuke job waar we een leuk zakcentje mee verdienen. De bedoeling is om een tijdje aan het werk te gaan om zo te kunnen sparen voor meer reizen. Ik hoor jullie nu denken: "maar jullie zouden toch maar 7 maanden wegblijven?" Ik zal dan ook gelijk maar met (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Sydney!

Bericht - 13 maart 2018 om 10:29 uur

Na een hele voorspoedige vlucht zijn we aangekomen in Sydney! Wauw, wat een verandering. Na 4 maanden Azië is dit toch wel andere koek. Ondertussen zijn we hier alweer 1,5 week en al weer behoorlijk ingeburgerd natuurlijk! 
 
Vanaf het vliegveld hebben we de trein gepakt naar het centrum. Vanaf het treinstation was het nog maar een stukje lopen voordat we bij het hostel waren. De komende tijd kunnen we ons geen eigen kamers veroorloven, want wat is Australië duur! Het eerste hostel sliepen we dan ook op een kamer met 8 anderen. Heel erg schoon was het hostel niet dus besloten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Filipijnen Deel III

Bericht - 02 maart 2018 om 07:48 uur

Hallo! 

Ondertussen waren we nog steeds in El Nido natuurlijk. Dus beginnen we het verhaal daar ook weer mee!  

Nadat ik toch wel enigszins zat was van alle hamburgers koos ik toch een keer voor wat anders. Een viscurry welteverstaan. Aangezien je hier wordt doodgegooid met verse vis werd het voor mij ook eens tijd dit te proberen. Het Filipijnse eten is nou niet helemaal om over naar huis te schrijven, dus meestal kies ik voor iets veiligs waar geen vlees of vis bij betrokken is. Dat we hier dichtgroeien van de broodjes hamburger en bier was namelijk geen grapje. Joe (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3