Avatar Julia Wendelaar

Julia Wendelaar

Van Melbourne naar Adelaide!

Bericht - 17 januari 2019 om 01:39 uur

Eindelijk aangekomen in Melbourne!   

Vanaf het begin had ik hoge verwachtingen van Melbourne. Dit voornamelijk omdat er een grote discussie heerst onder reizigers welke stad nu het leukst is: Sydney of Melbourne. Omdat Sydney nogal wordt weggecijferd als een grote toeristische stad en Melbourne wordt omschreven als een gezellige, knusse stad wat volgens vele reizigers véél leuker moet zijn, keken we hier naar uit.

Eenmaal aangekomen ik Melbourne hebben we de auto geparkeerd en de hele dag de stad verkend. Na een middag slenteren kwamen we al vrij snel tot de conclusie dat we het eigenlijk wel gezien hadden. Begrijp me niet verkeerd, Melbourne is leuk, (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Van Sydney naar Melbourne

Bericht - 08 januari 2019 om 10:31 uur

4 januari zijn we vertrokken uit Sydney. 5 dagen later zijn we aangekomen in Melbourne. Dat hebben we best snel gedaan! 

Hoe het allemaal begon...

Super enthousiast en vol gas zijn we vertrokken uit Sydney. Onze eerste stop: Jervis bay. De eerste dag hebben we eigenlijk alleen maar gereden. Tegen de avond kwamen we aan bij de campingplaats waar we van plan waren te overnachten. Helaas was de campingplaats vol en eindigden we bij een rustplaats aan de snelweg. We gebruiken de app Campermate. Via deze app kunnen we precies zien waar gratis verblijfplaatsen zijn en waar de verblijfplaatsen zijn waar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Bye Bye Sydney

Bericht - 04 januari 2019 om 01:02 uur

Vandaag is DE dag!

Na 10 maanden super hard werken verlaten we vandaag met een volgepakte auto Sydney. De afgelopen weken zijn werkelijk waar voorbij gevlogen. Het is dan ook niet te bevatten dat we elk moment in de auto stappen om te beginnen aan onze rondreis door Australie! 

Joe was al een aantal weken klaar met werken en leefde al het mooie zon, zee, strand (en zoals hij zelf graag Bert Visser na mag praten "biertje, sateetje") leventje. Hij was er dan ook al helemaal klaar voor om lekker te cruisen. Mocht je nou niet begrijpen waar ik het op (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Alweer 1 jaar van huis!

Bericht - 30 oktober 2018 om 23:20 uur

1-11-2018

Vandaag is het 1 november. Precies één jaar geleden dat we vertrokken zijn. Alweer één jaar van huis! Waar is de tijd gebleven? En hoe gaat nu met ons? Hoe bevalt Australië en wat zijn onze verdere plannen? Nou, dat zal ik jullie allemaal eens eventjes vertellen! 

De tijd dat wij hier in Australië zijn heb ik vrij weinig verhalen gedeeld. Dit omdat ons leven voornamelijk uit hard werken bestaat en daar valt niet heel erg veel over te vertellen. Natuurlijk maken we heel veel leuke en minder leuke dingen mee op het werk, maar daar hoef ik jullie niet (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

So far so good

Bericht - 04 april 2018 om 12:49 uur

G'day Mate!

Even weer een update vanuit Australië! Ondertussen zitten we al weer een maand in Sydney, de tijd vliegt! De afgelopen weken hebben we weinig gezien of gedaan wat reizen betreft. De komende maanden zijn we van plan om ons voor een tijdje te settelen in Sydney. Beide hebben we een leuke job waar we een leuk zakcentje mee verdienen. De bedoeling is om een tijdje aan het werk te gaan om zo te kunnen sparen voor meer reizen. Ik hoor jullie nu denken: "maar jullie zouden toch maar 7 maanden wegblijven?" Ik zal dan ook gelijk maar met (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Sydney!

Bericht - 13 maart 2018 om 10:29 uur

Na een hele voorspoedige vlucht zijn we aangekomen in Sydney! Wauw, wat een verandering. Na 4 maanden Azië is dit toch wel andere koek. Ondertussen zijn we hier alweer 1,5 week en al weer behoorlijk ingeburgerd natuurlijk! 
 
Vanaf het vliegveld hebben we de trein gepakt naar het centrum. Vanaf het treinstation was het nog maar een stukje lopen voordat we bij het hostel waren. De komende tijd kunnen we ons geen eigen kamers veroorloven, want wat is Australië duur! Het eerste hostel sliepen we dan ook op een kamer met 8 anderen. Heel erg schoon was het hostel niet dus besloten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Filipijnen Deel III

Bericht - 02 maart 2018 om 07:48 uur

Hallo! 

Ondertussen waren we nog steeds in El Nido natuurlijk. Dus beginnen we het verhaal daar ook weer mee!  

Nadat ik toch wel enigszins zat was van alle hamburgers koos ik toch een keer voor wat anders. Een viscurry welteverstaan. Aangezien je hier wordt doodgegooid met verse vis werd het voor mij ook eens tijd dit te proberen. Het Filipijnse eten is nou niet helemaal om over naar huis te schrijven, dus meestal kies ik voor iets veiligs waar geen vlees of vis bij betrokken is. Dat we hier dichtgroeien van de broodjes hamburger en bier was namelijk geen grapje. Joe (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Filipijnen deel II

Bericht - 17 februari 2018 om 04:41 uur

Ondertussen zijn we al weer twee week aan het rondreizen in de Filipijnen. We hebben Cebu verlaten en zijn momenteel op het eiland Palawan. Hier zijn we geland op Puerto Princessa en vanaf daar zijn we doorgereisd naar El Nido. 

Joe zou Joe niet zijn als hij weer wat zou oplopen natuurlijk. Twee week geleden liep hij na een potje voetballen in Yogjakarta een dikke wond op zijn knie op. Jup, hij was gevallen. In Panglao (op Cebu) twee week terug is hij hoogstwaarschijnlijk geprikt door zandvlooien en door dit alles zijn de wonden gaan ontsteken. Wondjes helen hier toch minder snel dus (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

De Filipijnen deel 1

Bericht - 11 februari 2018 om 12:52 uur

Jaaaa!  Hallo Filipijnen zijn we dan!! 

Na voor de vijfde keer in Kuta op Bali te zijn geweest (dit als tussenstop om weer ergens anders heen te vliegen) was het vorige week toch echt de laatste keer.

Afgelopen week hebben we Indonesië verlaten en zijn we aangekomen in de Filipijnen. Ondertussen is de vierde maand van onze reis alweer ingegaan. 
Na een lange nachtvlucht met een paar uurtjes tussenstop op Manilla kwamen we dan eindelijk aan in Cebu City. Hier zouden we 2 daagjes overbruggen en wachten op de rest om verder te reizen. Esther, Jack en dit keer ook Jos (het broertje van (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Verliefd, op reis, getrouwd?!

Bericht - 31 januari 2018 om 15:36 uur

Geschrokken? Of gewoon veel te nieuwsgierig?! ;)

Wanneer je dit verhaaltje leest ben je hoogstwaarschijnlijk wel erg benieuwd naar het verhaal achter het bommetje wat ik zojuist heb gedropt (daarmee bedoel ik natuurlijk die extravagante maar vooral wel hele professionele trouwfoto)!

Wanneer ik het laatste blog voor Indonesië schreef dacht ik dat we zo langzamerhand na twee maanden in Indonesië alle avonturen hier wel beleefd hadden. Nou, dat had ik even goed mis! Zal ik dan maar bij het begin beginnen?
 

Een aantal dagen geleden kwamen we aan in Yogjakarta. Jack en Esther waren er natuurlijk al een tijdje. Voor hun was (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2