Avatar Julia Wendelaar

Julia Wendelaar

So far so good

Bericht - 04 april 2018 om 12:49 uur

G'day Mate!

Even weer een update vanuit Australië! Ondertussen zitten we al weer een maand in Sydney, de tijd vliegt! De afgelopen weken hebben we weinig gezien of gedaan wat reizen betreft. De komende maanden zijn we van plan om ons voor een tijdje te settelen in Sydney. Beide hebben we een leuke job waar we een leuk zakcentje mee verdienen. De bedoeling is om een tijdje aan het werk te gaan om zo te kunnen sparen voor meer reizen. Ik hoor jullie nu denken: "maar jullie zouden toch maar 7 maanden wegblijven?" Ik zal dan ook gelijk maar met (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Sydney!

Bericht - 13 maart 2018 om 10:29 uur

Na een hele voorspoedige vlucht zijn we aangekomen in Sydney! Wauw, wat een verandering. Na 4 maanden Azië is dit toch wel andere koek. Ondertussen zijn we hier alweer 1,5 week en al weer behoorlijk ingeburgerd natuurlijk! 
 
Vanaf het vliegveld hebben we de trein gepakt naar het centrum. Vanaf het treinstation was het nog maar een stukje lopen voordat we bij het hostel waren. De komende tijd kunnen we ons geen eigen kamers veroorloven, want wat is Australië duur! Het eerste hostel sliepen we dan ook op een kamer met 8 anderen. Heel erg schoon was het hostel niet dus besloten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Filipijnen Deel III

Bericht - 02 maart 2018 om 07:48 uur

Hallo! 

Ondertussen waren we nog steeds in El Nido natuurlijk. Dus beginnen we het verhaal daar ook weer mee!  

Nadat ik toch wel enigszins zat was van alle hamburgers koos ik toch een keer voor wat anders. Een viscurry welteverstaan. Aangezien je hier wordt doodgegooid met verse vis werd het voor mij ook eens tijd dit te proberen. Het Filipijnse eten is nou niet helemaal om over naar huis te schrijven, dus meestal kies ik voor iets veiligs waar geen vlees of vis bij betrokken is. Dat we hier dichtgroeien van de broodjes hamburger en bier was namelijk geen grapje. Joe (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Filipijnen deel II

Bericht - 17 februari 2018 om 04:41 uur

Ondertussen zijn we al weer twee week aan het rondreizen in de Filipijnen. We hebben Cebu verlaten en zijn momenteel op het eiland Palawan. Hier zijn we geland op Puerto Princessa en vanaf daar zijn we doorgereisd naar El Nido. 

Joe zou Joe niet zijn als hij weer wat zou oplopen natuurlijk. Twee week geleden liep hij na een potje voetballen in Yogjakarta een dikke wond op zijn knie op. Jup, hij was gevallen. In Panglao (op Cebu) twee week terug is hij hoogstwaarschijnlijk geprikt door zandvlooien en door dit alles zijn de wonden gaan ontsteken. Wondjes helen hier toch minder snel dus (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

De Filipijnen deel 1

Bericht - 11 februari 2018 om 12:52 uur

Jaaaa!  Hallo Filipijnen zijn we dan!! 

Na voor de vijfde keer in Kuta op Bali te zijn geweest (dit als tussenstop om weer ergens anders heen te vliegen) was het vorige week toch echt de laatste keer.

Afgelopen week hebben we Indonesië verlaten en zijn we aangekomen in de Filipijnen. Ondertussen is de vierde maand van onze reis alweer ingegaan. 
Na een lange nachtvlucht met een paar uurtjes tussenstop op Manilla kwamen we dan eindelijk aan in Cebu City. Hier zouden we 2 daagjes overbruggen en wachten op de rest om verder te reizen. Esther, Jack en dit keer ook Jos (het broertje van (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Verliefd, op reis, getrouwd?!

Bericht - 31 januari 2018 om 15:36 uur

Geschrokken? Of gewoon veel te nieuwsgierig?! ;)

Wanneer je dit verhaaltje leest ben je hoogstwaarschijnlijk wel erg benieuwd naar het verhaal achter het bommetje wat ik zojuist heb gedropt (daarmee bedoel ik natuurlijk die extravagante maar vooral wel hele professionele trouwfoto)!

Wanneer ik het laatste blog voor Indonesië schreef dacht ik dat we zo langzamerhand na twee maanden in Indonesië alle avonturen hier wel beleefd hadden. Nou, dat had ik even goed mis! Zal ik dan maar bij het begin beginnen?
 

Een aantal dagen geleden kwamen we aan in Yogjakarta. Jack en Esther waren er natuurlijk al een tijdje. Voor hun was (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Het einde van Indonesië is in zicht!

Bericht - 26 januari 2018 om 09:15 uur

Na een enorm gezellige week met Jack en Esther was het tijd om afscheid te nemen. In ieder geval voor even want zoals het leek zouden we elkaar over een week weer zien op yogjakarta. Onze vliegtickets waren jammer genoeg geboekt voor een weekje later geboekt. Het leek ons leuk om onze tickets om te boeken en samen richting Java te gaan. Helaas konden we de tickets niet omboeken want de vliegmaatschappij vroeg nog het dubbele aan kosten van wat de tickets hadden gekost. Dat zou natuurlijk een beetje zonde van ons geld zijn dus besloten we elkaar over een (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Indonesie deel 2!

Bericht - 18 januari 2018 om 04:00 uur

Na 2,5 week Bali was het weer eens tijd om door te gaan en meer van Indonesië te gaan ontdekken. Van vulkanen beklimmen tot aan het hele eiland doorreizen op de scooter. Van biertjes drinken aan het zwembad tot aan oud en nieuw vieren op het dakterras van ons hotel. Die dikke twee weken op Bali hebben we het super fijn gehad!

Helaas zijn we wel wat wijze lessen verder en wat verkeersboetes rijker. Oké eerlijk is eerlijk, één keer was onze eigen schuld, maar de tweede keer was één corrupte bedoeling en zijn we voor niks aangehouden. We (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Sumatra avonturen!

Bericht - 16 december 2017 om 12:41 uur

Hallo vanaf Sumatra! Waar we zo onderhand alweer twee weken zijn. 

De reis naar Indonesië begon op het laatste moment nog even super spannend. De ochtend van vertrek een Uber geregeld om naar de pier te gaan om de boot naar het vaste land te pakken . De uber reed naar het verkeerde hostel. Gelukkig kon ik hem via de app volgen waardoor ik hem kon vertellen dat hij ergens anders moest zijn. Vervolgens zat het verkeer enorm tegen waardoor wij moesten sprinten om de boot te halen. Één minuut voor tijd stapten we in, kantje boord! Maar hoe heftig de (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Hi&Bye Malaysia!

Bericht - 04 december 2017 om 14:33 uur

👋🏻,

Onderhand alweer twee weken geleden zijn wij vanuit Thailand naar Maleisië gevlogen. Onze reis door Maleisië startte in Kuala Lumpur. Na 3 weken Thailand waren we ontzettend nieuwsgierig naar de rest van Azië en hadden we zin om naar Maleisië te gaan.

De eerste dagen in Kuala Lumpur waren net als in Bangkok wat hectisch. Ik moet wel zeggen dat Maleisië een stuk ontwikkelder als Thailand. Je kan het dus meer een soort van georganiseerde chaos noemen waar we in waren belandt. Ook de mensen hier zijn op één of andere manier toch wat vriendelijker. Dit merkten we vooral (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2