Avatar Odile

Odile

Toen we uiteindelijk aankwamen

Bericht - 04 maart 2018 om 23:44 uur

Na een lange zware tocht zagen we eindelijk land in zicht. We voeren een lange afstand langs de kustlijn. We maakten ons allemaal klaar en probeerden er op ons best uit te zien. Omdat we niet wouden dat ze ons als slonzige mensen zouden zien, maar als klasse volle mensen die de dragers waren van een echte beschaving.  


Er kwamen 3 speedboten op ons afgevaren om ons de weg te helpen wijzen. Het zag er allemaal prachtig uit, goudgele stranden, dichte wouden, palmbomen, blauwe zeeën, heuvels en een brede rivier die naar een klein havenstadje begeleidde.  We zagen hier en daar tussen de bomen een huisje zonder (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Het vertrek naar een Nieuw begin

Bericht - 04 maart 2018 om 20:59 uur

Toen we bijna moesten vertrekken, moesten we nog allerlei documenten ophalen en ondertekenen. We moesten ons op medisch vlak laten controleren, we kregen een infoblad mee met de nodige bagage. We probeerden zoveel mogelijk mee te nemen, maar we hadden jammer genoeg niet alles in huis.


We maakten van de schoolbanken kisten om al onze bagage in mee te nemen. We verkochten onze meubelen en onze os met ossenkar. Toen we uiteindelijk op de Grote Kaai toekwamen, leken we wel allemaal dakloze mensen. Voor we op het schip mochten werden we nog eens gecontroleerd, sommigen werden alsnog niet toegelaten en werden meegenomen. Vanaf dat de eerste op het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Slechte oogst

Bericht - 04 maart 2018 om 15:16 uur

Ik ben Odile, een meisje dat in de 19de eeuw leefde. Toen mijn moeder onterecht opgesloten werd in een gesticht, ben ik bij Koben ingetrokken. Koben had een boerderij van zijn ouders geërfd. Hij was zeer Katholiek opgevoed en geloofde sterk in God. 

Toen ik op een zomerse dag thuis kwam, zag ik Koben op het veld staan. Toen hij naar binnen kwam zei hij dat de aardappeloogst mislukt was. Het was een augiasstal reinigen, hij kon bijna niets meer doen. Het had veel te veel geregend en de temperaturen waren ook niet zoals andere jaren. De aardappelen hadden allemaal zwarte vlekken en verschrompelden wanneer hij ze boven (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie