Avatar Joyce Versteeg

Joyce Versteeg

Inpakken (en wegwezen)

Bericht - 31 januari 2018 om 21:15 uur

Het is nog dik 30 dagen voor vertrek en toch ben ik in mijn hoofd mijn backpack al aan het inpakken. De grote vraag blijft toch altijd; wat moet ik meenemen?!

Aangezien het land een langgerekte vorm heeft varieert het klimaat in Vietnam. Het land is daarom in te delen in 3 verschillende klimaatzones en die zijn natuurlijk alle 3 verschillend op het moment dat ik daar op reis ben. In het zuiden is het altijd tropisch warm; temperaturen liggen daar tussen de 30 en 36 graden. Daarvoor hoef ik dus enkel wat shirtjes en een korte broek in te pakken. Midden-Vietnam heeft een klimaat dat iedere dag (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Pechvogel met de hoofdletter P

Bericht - 29 december 2017 om 14:01 uur

Op het moment van schrijven zou ik alweer aan mijn laatste dag in Vietnam zijn begonnen. Inderdaad ZOU.. Helaas is de reis waar ik maanden naar uit heb gekeken niet doorgegaan. 

8 dagen voor vertrek kreeg ik last van hevige pijn in mijn zij en onderrug. Aangezien ik bekend ben met nierstenen en dus ook met de pijnen die daar bij komen kijken baarde deze pijn mij al lichtelijk zorgen. Hopende dat de pijn na een nachtje slapen wel verdwenen zou zijn kroop ik met een handje vol paracetamol mijn bed in. Na een nacht slecht slapen en de pijn (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Visum, check!

Bericht - 15 november 2017 om 11:22 uur

Ondertussen zijn we weer een aantal weken verder en zijn de belangrijkste dingen voor mijn reis geregeld. Mijn inentingen waren allemaal nog in orde dus dat scheelde weer een bezoekje aan de GGD en 10-tallen eurootjes.

Ook het visum is binnen. Ik mag dus, als ik verder geen rare dingen doe, Vietnam in! Zo’n visum is eigenlijk zo geregeld als je zorgt voor een goede pasfoto plus een correct ingevuld formulier. Ga naar Den Haag naar de Vietnamese ambassade en binnen 20 minuten sta je weer buiten inclusief visum in je paspoort.  

Eigenlijk rest nu alleen nog het aftellen; nog 24 nachtjes..

(...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Next trip: Vietnam!

Bericht - 12 oktober 2017 om 11:26 uur

Oke, oke.. het duurt nog 58 dagen voordat ik daadwerkelijk op reis ga maar zo langzaamaan begint 9 december toch eindelijk in zicht te komen. Als alles verloopt zoals het hoort zal ik op zaterdagmiddag, 9 december, in het vliegtuig stappen om af te reizen naar het “Land van de Rijzende Draak”. Oftewel Vietnam. 

Mijn reis begint in Ho Chi Minh en zal na ongeveer 3,5 week eindigen in Hanoi. Ik reis dus van Zuid naar Noord. Ook betekent dit dat ik ook dit jaar weer eens kerst op een ander continent vier. Eerder (kerst 2012) deed ik dit in Costa Rica. Niks mis met een kerstviering in (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie