Avatar Joëlle  Schouten

Joëlle Schouten

Christmas in Auckland en Oud en Nieuw in Taupo

Geplaatst op 06 januari 2020 om 06:06 uurVoor de kerstdagen mocht ik met mijn host familie mee naar Auckland. We zijn drie nachten daar geweest, dus twee volle dagen. Een van deze dagen was kerst. Op kerst ochtend werd ik wakker gemaakt door één van de kinderen omdat hij niet kon wachten om zijn cadeautjes uit te pakken. Natuurlijk was er ook een cadeau voor mij. Een prachtige ketting heb ik van mijn host-moeder gekregen. Het medaillon van de ketting is gemaakt van Green Stone. Een speciaal soort steen wat alleen in Nieuw Zeeland voorkomt. Voordat er een ketting van gemaakt mag worden moet het eerst gezegend worden door de Maori. Ik ben erg blij dat ik dit mooie cadeau heb gekregen! De andere dag dat we in Auckland waren ben ik naar de dierentuin geweest, op aanraden van mijn host-familie. Het was een erg warme dag, maar het was erg leuk!  

Na Auckland zijn we naar een plaats geweest genaamd Taupo. Tijdens de reis kwamen we langs de bekende berg “Mount Ngauruhoe”. Ook wel bekend als “Mount Doom” in de filmserie Lord of the Rings – gaaf! Taupo is gelegen aan het grootste meer van Nieuw-Zeeland: Lake Taupo. Lake Taupo is een kratermeer van een actieve vulkaan – nogmaals gaaf! Vanaf Lake Taupo loopt een rivier, in deze rivier een prachtige waterval genaamd Huka Falls. Een bezoek aan Taupo is niet compleet zonder een bezoek aan Huka Falls. Dus ik ben daar natuurlijk ook geweest!
Mijn host-familie en ik waren op vakantie met een ander gezin. De ouders en kinderen waren superleuke mensen. Oud en nieuw werd hierdoor ook echt een feestje! Mijn host-moeder heeft de hele avond gedanst op muziek van Queen, Bon Jovi, Robbie Williams en nog veel meer artiesten. Het was een geweldige avond. Om 12 uur ’s nachts heb ik natuurlijk wel even naar huis gebeld, waar het op dat moment 12 uur ’s middags was, om iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen. Al met al een geweldige vakantie.  

Vandaag ben ik weer begonnen met werken. Met Beau (jongen van 5) ben ik vandaag naar de dierentuin geweest. Wat hebben we lol gehad. En daarmee sluit ik dit bericht af..!  

Liefs Joëlle


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie