Avatar jean-pierre blancquaert

jean-pierre blancquaert

Blijf op de hoogte van de reis van jeanpierreanroute

Blijf op de hoogte van alle blogposts van jeanpierreanroute door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Momenteel is jeanpierreanroute bezig met de reis Overwinteren. Lees hieronder meer!

Onderweg richting Algarve

Bericht - 08 januari 2018 om 11:31 uur

Vandaag maandag 8 Januari ben ik aangekomen op de mooie camperplaats in Castro Verde met dank aan Monique voor de tip,hier zijn alle voorzieningen aanwezig en de prijs valt reuze mee circa 8 € all in.Denk hier enkele dagen te verblijven wel vallen de temperaturen wat aan de lage kant overdag zonnig maar de nachten zijn koud rond de 7 graden.
0 reacties • Plaats een reactie

onderweg richting Algarve

Bericht - 08 januari 2018 om 11:22 uur

Hier zijn we  weer met de verdere reisverslagen richting Algarve.

Vrijdag 5 januari en zaterdag 6 Januari 2018 ga ik de mooie Stad Evora gaan bezoeken .De stad heeft verschillende mooie kerken en kathedraal welke betalend zijn te bezoeken ook  de beenderenkerk mag zeker niet ontbreken!!

0 reacties • Plaats een reactie

Camping Alentejo

Bericht - 03 januari 2018 om 15:27 uur

Vandaag verblijf ik voor 2 dagen op Camping Alentejo uitgebaat door Nederlanders,vrijdag bezoek ik eerst het dorpje Arraiolos en reis dan verder door naar Evora
Arraiolos is een vriendelijk dorpje in de Alentejo, dat in de 2e eeuw voor Christus is gesticht. Het middeleeuwse kasteel is in opdracht van D. Dinis (1279-1325) gebouwd. Het dorpje zelf is buiten de muren van het kasteel ontstaan. Het artistieke erfgoed onderscheidt zich ook in de 16e eeuwse kerk Igreja do Salvador, met prachtige schilderingen.

De naam van dit dorpje is wereldberoemd dankzij de befaamde Arraiolos tapijten, die hier ambachtelijk gemaakt worden en waar in (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Volgende halte Evora

Bericht - 03 januari 2018 om 08:59 uur

Évora is een echte studentenstad. Als je tussen de witte huisjes en straatjes loopt, lijkt het af en toe net alsof je in een film van Harry Potter bent beland. Je komt overal jonge mensen in een zwarte capes tegen die vluchtig door de straatjes lopen. Het zijn de universiteitsstudenten, die uit traditie een zwarte cape te dragen. Het is een leuk gezicht tussen de historische gebouwen van deze oude plaats. Het studentenleven geeft het rustige stadje veel sfeer. Als je van historische gebouwen en bijzondere verhalen houdt, zit je goed in Évora. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kathedraal, (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Camperplaats Estremoz

Bericht - 02 januari 2018 om 09:48 uur

5-1-2016

(...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Estremoz Alentejo Portugal

Bericht - 02 januari 2018 om 09:42 uur

Bezienswaardigheden Estremoz

Estremoz is een prettige stad die Moors aanvoelt vanwege de vele gebouwen, straten, stoepen en huizen van marmer. U kunt heerlijk rondwandelen in Estremoz door straatjes met smeedijzeren balkons en bloembakken vol begonia's en over gezellige pleinen met witte huizen met rode daken. Estremoz bestaat uit een oude bovenstad en een iets jongere benedenstad. Beiden worden omringd door een 17de eeuwse vestingmuur met schietgaten en bastions. De middeleeuwse bovenstad van Estremoz wordt gedomineerd door een 13de-eeuwse marmeren toren van 27 meter hoog, de Torre das Três Coroas. De 'toren van de drie kronen' herinnert aan de koningen die Estremoz (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Foto's van onderweg

Bericht - 01 januari 2018 om 16:18 uur


0 reacties • Plaats een reactie

Status update van 01 januari 2018

Status update - 01 januari 2018 om 16:13 uur

Foto's  van onderweg richting Algarve

Vervolg reis naar de Algarve

Bericht - 01 januari 2018 om 12:55 uur

Verslag   volgende dagen

Dinsdag 26 December richting gratis camperplaats in Anglet  ,ligt goed om Bayonne en Biarits te bezoeken met het openbaar vervoer ,voor 2 € reis je de hele dag met de bus.In de vooravond stak een zware storm van over zee het land in morgen blijf ik hier ook overnachten .In Biaritz was het de moeite om de storm tekeer zien te gaan aan de kust veel stormtoeristen wensten dit mee te maken.
Donderdag 28 December richting Camperplaats Vallodolid wel  smalle plaatsen
Vrijdag richting gratis camperplaats in Casarez dicht tegen het centrum waar in de oude binnenstad gebouwen uit (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Status update van 25 december 2017

Status update - 25 december 2017 om 17:48 uur

Camping

Pagina: 1 2