Avatar Jacqueline van Rhee

Jacqueline van Rhee

VENETIË

Bericht - 16 oktober 2018 om 22:35 uur

Hoewel wij allebei niet snel een stad zullen bezoeken ,maakten we voor Venetie een uitzondering. Dat heeft te maken met de afwezigheid van druk verkeer. Alleen voetgangers en boten , niet eens fietsers . Vanaf de camping vaarden we met een voetgangerspontje in 20 min naar Venetië. Echt de moeite waard !! Het san Marcoplein met de basiliek was erg indrukwekkend. Prachtig !! Er werd ons een gondeltocht geadviseerd ,maar 60 euro pp vind ik te gewoon te duur. We hebben lekker bij alle bruggetjes over de reling gehangen en naar de bootjes en gondels gekeken (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Richting Italie

Bericht - 06 oktober 2018 om 19:00 uur

 De camping in Bakkum loopt leeg . 1 oktober gaat hij dicht.Het zomerseizoen is bijna voorbij.
Iedereen is bezig met opruimen, voortenten soppen en afbreken.
De vaste gasten nemen afscheid van elkaar ."Tot volgend jaar maar weer"
Voor ons wordt het ook weer tijd om te vertrekken. .We besluiten om een week eerder te gaan dan het plan was ( 1 okt ). Ik word de harde wind zo zat !! En het begint weer te kriebelen. Alle reparaties aan de camper zijn uitgevoerd (garantie) en hij is heerlijk in het sop gezet aan de (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Noorwegen

Bericht - 28 augustus 2018 om 22:06 uur

Wat je allemaal tegenkomt in dat hoge noorden !
Kuddes rendieren , zelfs op de weg. Bij de ingang van een tunnel stond er ook een , dan is het stapvoets rijden .En ook 6 schapen voor je auto, die niet opzij willen ,heel hard mekkeren en je heel brutaal aankijken. Zo leuk !!
Er is heel weinig verkeer , in verhouding wel veel campers en zelfs fietsers , die het onzalige idee hebben om de Noordkaap op de fiets te doen . Zij liever dan ik.
Op weg terug naar het zuiden van Noorwegen bezochten (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Scandinavië

Bericht - 19 augustus 2018 om 22:41 uur

SCANDINAVIE Het is ondertussen alweer ruim 6 weken geleden , dat we richting het noorden vertrokken. Na 2 maanden op een boerencamping in Bakkum was het weer tijd voor de volgende reis. In de eerste instantie wilde ik niet naar Zweden en Finland ivm met de vele muggen en andere steekbeesten deze periode. Daar heb ik zo'n hekel aan! Maar ik heb toch besloten om het wel te doen , maar dan langs de kust blijven (zoute lucht houden muggen niet van). Vitamine B slikken, er wordt beweerd ,dat je dan niet lekker ruikt (?). En goede muggenmelk gekocht (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

nog even overwinteren

Bericht - 17 april 2018 om 14:16 uur

Gabo de Cata is een natuurgebied met kleine dorpjes met witte huizen ,mooie ongerepte natuur , prachtige duinen met agaven ,Yucca´s ,vijgencactussen en olijfbomen. Je kunt hier naar hartelust wandelen . We wilden graag via een kustweg een paar afgelegen strandjes bezoeken ,maar met de auto werd het afgeraden .Het ging om ongeveer 10 km wat alleen te voet of met de fiets te bereiken was .Het werd de fiets. Het begin van de weg was wel even klimmen ,maar werd je beloond met het uitzicht op de puntige rotspartijen in de zee. Grandioos !!
Hier (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

terug in Europa

Bericht - 29 maart 2018 om 23:46 uur

6 maart ! We namen afscheid van onze reisgenoten en reden naar Tarifa om de aanhanger op te halen. Die stond 6 weken op een apart veld , die als stalling diende. Het had hier in Zuid-Spanje net als in Marokko en Portugal gigantisch veel geregend , dus het was een beetje drassig op het veld. Maar Frank durfde het toch aan en reed naar de aanhanger , maar zat binnen de kortste keren vast in de prut. Hulp gehaald er kwam een man v/d camping  met een schop en oprijplaten. Dit was onbegonnen werk ! Na een paar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

de laatste dagen in Marokko

Bericht - 21 maart 2018 om 10:04 uur

Hallo allemaal !! Nu ik dit post , zit ik alweer in Spanje na te genieten van 6 weken Marokko . Wat hebben we genoten van de verschillende landschappen , dorpjes en steden. En natuurlijk de groep van 36 reisgenoten . Ik had nooit verwacht , dat het zo ontzettend leuk kon zijn in een groep reizen. het waren allemaal fijne ,gezellige mensen. Iedereen kon gewoon zichzelf zijn en er werd niet geroddeld of geoordeeld. En wat hebben we samen een dikke pret gehad !! Ook het feit , dat je wist , naar welke camping je ging , (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

de woestijn

Bericht - 08 maart 2018 om 21:41 uur

De reis door de Hoge Atlas was schitterend , maar doordat het flink dooide ,was het op veel wegen een prutzooi . Op sommige plaatsen zaten flinke gaten in de weg , dus je kunt je voorstellen hoe de camper eruit zag. Smerig !! De modderspetters zaten tot bovenaan. En aangezien het water op rantsoen is , mocht je de camper niet wassen op de camping. Dan maar alleen de ramen en de handgrepen een lapje . De eerste camping bij de Sahara was in Mhamid , een klein stadje en de laatste oase voor het asfalt eindigt en (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Langs de kust naar beneden deel 2

Bericht - 16 februari 2018 om 16:23 uur

 Het bezoek aan de Had Draa was heel bijzonder. Het is de grootste souk(markt) van Marokko .
De mensen komen hier op zondag van ver hier naar toe. Er wordt hier van alles aangeboden,
net als de oosterse markt in Beverwijk, maar dan net even anders.
Het is gewoon in de open lucht en de grond is modderig ,ongelijk en rommelig .In het begin zagen we veel kleine tentjes met kappers .verder veel fruit , kleding en flutschoenen. hoe dieper we in de markt gingen , hoe smaller en donkerder het werd. Veel donkere tenten waar vlees werd (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Langs de kust naar beneden

Bericht - 03 februari 2018 om 22:52 uur

Wat een verschil met Spanje en Portugal ! Geen massatoerisme en chique resorts en hotels langs de kust. Bij de eerste 2 campings was het strand bezaaid met straatvuil en glas . zelfs halve bierflesjes. Er is ons verteld, dat er op de stranden vaak stiekem alcohol word gedronken. Vuilnisbakken staan er niet , dus worden de flesjes gewoon achtergelaten of tegen de stenen kapot gegooid. Er bestaat hier ook geen statiegeld. Zo zonde  !! Ook niet aantrekkelijk voor toeristen natuurlijk. Alleen vlak bij de branding is het schoon , dus daar kun je de hond wel laten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2