Avatar Jacobine van Nieuwkuijk

Jacobine van Nieuwkuijk

Momenteel is jacobinevn bezig met de reis 10 maanden in Kampala. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van jacobinevn

Blijf op de hoogte van de reisblog van jacobinevn door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Reisje - Sipi Falls

Bericht - 16 oktober 2018 om 10:26 uur

Vrijdagochtend vertrokken we uit Murchison Falls naar Sipi Falls. Een lange zit, 8 uur ongeveer. In Lira hebben we een lunchstop gemaakt bij een leuk eettentje. Ik heb met de meiden een unicorn puzzel gemaakt en Noah heeft met blokken gespeeld. Lekker om even je benen te strekken als je zo veel in de auto zit! Een groot deel van de reis heb ik wat gedut. Af en toe werd ik flink wakker geschud. Er zitten heel erg veel potholes (gaten) in de wegen in Uganda. In zandwegen een stuk meer dan bij geasfalteerde wegen maar toch zorgt dat (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Safari! - Murchison Falls

Bericht - 16 oktober 2018 om 09:14 uur

Vorige week was het schoolvakantie. En wat is nou een betere manier om dit in te vullen dan een tripje door het land! 
Woensdagochtend zijn we vertrokken naar Murchison Falls en daar zijn we tot vrijdagochtend gebleven. Vrijdagochtend zijn we vertrokken naar Sipi Falls en zondagochtend zijn we weer terug naar Kampala gegaan.

We moesten om 6 uur opstaan. Oei, dat was wel even vroeg.. Maar we moesten op tijd vertrekken, Murchison Falls National Park ligt namelijk in het noorden van Uganda, zo'n 6 uur rijden van Kampala. En we gingen met een grote landcruiser die niet harder kan dan 100 (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Verwachtingen, teleurstellingen en dat soort ongein

Bericht - 08 oktober 2018 om 11:37 uur

Dag 31. 

Een maandje onderweg. De eerste maand. Pfoe, wat een indrukken, ervaringen en idee├źn tot nu toe. 
Ik blijf het nog steeds gek vinden hoe veel meer ik met mezelf bezig ben dan toen ik thuis was. Toen ik net aan was gekomen was ik allerlei dingen aan het bedenken om alles bij te houden. Deze reis te documenteren. Ik heb een groot schrift waarin ik van alles bij wilde houden. Met het idee dat het me rust en houvast zou brengen. Onder het mom van 'elke dag een beetje in opschrijven'. Maar dat waren bij elkaar toch best veel (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Herfst in Uganda

Bericht - 01 oktober 2018 om 11:09 uur

Dag 24.   
Het is alweer oktober. Nog nooit heb ik het zo warm gehad op de eerste dag van oktober. Ik heb al berichten gekregen dat in Nederland de herfst inmiddels flink is ingetreden, maar hier gaan we nog vrolijk door met de warmte.  

Ik ben nu een weekje alleen. Dat wil zeggen, Wim is op zakenreis en Noah is bij zijn moeder. Op woensdag, donderdag en vrijdag komt Noah een uurtje naar ons toe om met mij huiswerk te doen. Maar het is een heel stuk rustiger en stiller in huis deze week. Op donderdag is Daniel langskomen. Hij had vrij van school dus we (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Telefoon gedoe

Bericht - 26 september 2018 om 09:40 uur

Wat een avontuurlijke ochtend al weer! Ik had afgesproken om met Jasmijn bij Brood wat te gaan drinken samen. Maar toen, tot mijn grote schrik, was opeens mijn internet op! Voor sommige leeftijdsgenoten een regelrechte ramp en reden tot paniek, maar ik heb daar (naar mijn eigen idee) niet zo'n last van en ik heb het goed op kunnen lossen. 

Ook al behoor ik dan tot de millenials, ik ben niet echt een kei met telefoons en hoe alles werkt. Zeker in het buitenland. 
In Nederland sluit je dan gewoon een abonnement af dat je maandelijks betaald. Maar hier gaat dat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Free time!

Bericht - 24 september 2018 om 10:43 uur

De komende twee weken ben ik een stuk meer vrij dan mijn normale werkweken. Wim is op businesstrip en Noah verblijft gedurende die tijd bij zijn moeder. Ik zal hem op sommige dagen nog wel helpen met huiswerk maar het grootste deel van deze weken ben ik dus vrij. 

Het helpen met huiswerk gaat trouwens steeds beter. Het is nog best een uitdaging om een jochie van 7 te motiveren om spelling en wiskunde te doen.. En ze hebben best wel wat huiswerk. Ik kan me niet herinneren dat ik op de basisschool al iedere dag zoveel huiswerk moest maken. Maar (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Week 2 in Kampala

Bericht - 21 september 2018 om 10:20 uur

Dag 14. Het is hier nu 11 uur 's ochtends en nu al heb ik zoveel gezien. Ik zit nu bij een heel leuk cafeetje, Prunes (zie foto's). Cafeetjes hebben hier vaak een heerlijke plek om buiten te zitten. Met een lekker briesje en het geluid van vogeltjes een kopje koffie drinken wordt zo een ultiem momentje van happiness. En om even een momentje te nemen om over de afgelopen paar dagen te schrijven. (het lukt even niet om witregels tussen de stukjes te doen.. ik hoop dat het alsnog een beetje makkelijk te lezen is!)  Ik heb weer een bezoekje gebracht (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Eerste reisverslag

Bericht - 17 september 2018 om 09:11 uur

Mijn eerste reisverslagje. Ik was aan het twijfelen of ik een reisblog bij wilde houden. Al dat bijhouden... Maar ik wil het thuisfront niet in de steek laten dus ik ga me er gewoon aan wagen! 

Ik ben nu 10 dagen in Kampala. Wat een gek gevoel. Aan de ene kant voelt het alsof ik gisteren pas ben aangekomen. Aan de andere kant voelt het alsof ik hier al weken ben. Ik kende Uganda al een beetje door mijn verblijf in Jinja voor mijn afstuderen. Maar dit is toch echt even anders. Het idee dat ik hier tot het einde (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie