Avatar Jacobine van Nieuwkuijk

Jacobine van Nieuwkuijk

Momenteel is jacobinevn bezig met de reis 10 maanden in Kampala. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van jacobinevn

Blijf op de hoogte van de reisblog van jacobinevn door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Radio stilte

Bericht - 13 april 2019 om 17:35 uur

Beste allemaal,

Zo we zijn er nog hoor! Wat een radio stilte de afgelopen tijd.. 

Ik zit bij Kampala Forest, een leuk restaurant met heerlijke zitplekken met grote kussens en een mooi uitzicht op Lake Victoria.
En ik neem eindelijk weer even de tijd om een blog te schrijven. Excuses voor de stilte van de afgelopen tijd. Het is zo druk geweest en mijn vrije momenten wilde ik vaak niks doen waar ik enigszins mijn brein bij nodig heb. 

Maar nu is het een dag om weer even een update te schrijven! 

Mijn laatste bericht was de mededeling dat ik langer in Uganda (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Ga maar vast sparen!

Bericht - 22 januari 2019 om 10:08 uur

En die titel is niet gericht aan mezelf! Om meteen met de deur in huis te vallen; ik heb besloten dat ik na juni (wanneer mijn contract met Wim stopt) in Uganda wil blijven. Vanaf dat ik hier ben heb ik me al bezig gehouden met de vraag 'zou ik hier langer willen blijven en werken?' In de ruim 4 maanden dat ik hier nu ben heb ik me dat regelmatig afgevraagd en ik kwam steeds met allerlei overwegingen in mijn hoofd maar niet met iets wat me ├ęcht deed beslissen. 
Toen ik nog niet helemaal gesettled was en me (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Heel veel energie

Bericht - 02 januari 2019 om 16:12 uur

First things first; Happy New Year! 2019 is begonnen en ik weet niet of het komt door de 'new year, new start' psychologie of doordat het gewoon een goede dag is, maar ik heb heel veel energie! Bereid je voor op een flink verhaal. Even terug naar 2018, want de laatste paar dagen van het jaar waren vrij intens. Op 3e kerstdag, de 27e dus, vertrok Rosie halverwege de dag voor een paar dagen naar haar familie. Wim was met de jongens op vakantie naar Kenia en nu Rosie ook weg was, was ik voor het eerst in de (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Have yourself a merry little Christmas

Bericht - 26 december 2018 om 12:48 uur

De eerste keer in 22 jaar dat ik niet met mijn familie ben met kerst. Eigenlijk zijn deze twee dagen ongeveer zoals al mijn andere vrije dagen. En eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo heel erg. Kerst gaat over de geboorte van Jezus. Met een predikant als moeder heb ik die boodschap altijd wel meegekregen en ken ik het verhaal van kerst zoals het in de Bijbel staat, maar ik heb kerst persoonlijk nooit zo vanuit het Christelijke verhaal beleeft. Wat betekent kerst dan voor mij? Samen zijn met familie, mooie kleren aan, lekker eten. Gezellige kerstmuziek, lichtjes (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De storm gaat nog even door

Bericht - 13 december 2018 om 09:05 uur

Vorige post was iets over stilte geloof ik toch? 
Leuk idee, maar zoals vele dingen in Uganda last minute kunnen veranderen is de storm nog even door gewaaid. Resultaat; ik schrijf dit met wallen waar je U tegen zegt en wel geteld 5 uur slaap op de teller van afgelopen nacht, maar met een heel erg voldaan gevoel. Recap van de afgelopen 3 dagen: 

Ik was uitgenodigd door Lawrence om maandagavond naar een dansvoorstelling in het National Theatre te gaan. Faith en een aantal van haar vrienden waren er ook. Ik had totaal geen beeld bij theater en kunst in Uganda. (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Stilte na de storm

Bericht - 10 december 2018 om 10:12 uur

Maandagochtend na een week vol met evenementen, activiteiten en feestjes. Even bijkomen hoor! 

Op zaterdag 1 december hadden we eerst de Sinterklaas intocht. Het was bij een zeilclub aan het Victoriameer. Prachtige plek. Toen alle kinderen er waren begonnen we. Ceremoniemeester Eric had een leuke opening waarbij de kinderen het leesplankje (wat in het Sinterklaasjournaal ook werd gebruikt) moesten invullen. Daarna gingen we de liedjes oefenen met de kids. Jasmijn en ik werden begeleid door twee vaders die trompet speelden. Na een paar liedjes gezongen te hebben gingen we naar de oever van het meer om Sinterklaas op te wachten. (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Sinterklaas, Salsa & Sunshine!

Bericht - 28 november 2018 om 10:08 uur

Nieuw ding geleerd over Sinterklaas; hij is blijkbaar ook wel een wereldreiziger. Komend weekend komt hij namelijk in Uganda aan! Helemaal in stijl in boot over het Victoriameer. De Nederlandse/Vlaamse school organiseert jaarlijks de intocht en alle Nederlandse/Belgische kindjes in Kampala worden uitgenodigd. Ik heb zelf al een paar jaar geen Sinterklaas meer gevierd en Sinterklaas in Uganda is al helemaal een primeur. Sinterklaas wordt in huize Kok wel gevierd en Noah is er helemaal gek op. Ik ben, samen met Jasmijn, uitgenodigd om tijdens de intocht de kinderen te helpen met de liedjes leren. Omdat de meeste kinderen (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Heimwee

Bericht - 22 november 2018 om 11:02 uur

Ik twijfelde of ik een blogpost moest gaan schrijven over heimwee. Tijdens zo'n gave reis en ervaring wil je toch niet gaan zitten mokken over dat je thuis mist? Kan ik mezelf niet even afleiden met bedenken welke gave dingen ik zie en doe en genieten van het moment? Zeur ik niet teveel over hoe ik me voel en wat ik lastig vind van deze reis vergeleken met de gewoonlijke rooskleurige verhalen van reizigers die vertellen hoe geweldig hun reis wel niet is en hoe ze elke dag nieuwe inspirerende mensen ontmoeten? 

Maar ik ben niet het type om iedere (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Challenges of a jongvolwassene

Bericht - 08 november 2018 om 09:43 uur

Dag 62 alweer. Mijn tijdsbesef heeft weer leuke nieuwe vormen aangenomen. Het voelt alsof ik hier al maanden ben, totdat ik mensen vertel dat ik hier pas 2 maanden ben. Zijn de maanden in Uganda langer dan in Nederland? Volgens mij toch niet.  Misschien komt het ook doordat ik nu de wisseling van de seizoenen niet mee maak. We zijn al wel bezig met inplannen van sinterklaas en ik krijg soms de vraag 'weet je al wat je gaat doen met kerst?'. Dat zijn hele gekke dingen om mee bezig te zijn terwijl je in slippertjes en jurkjes rondloopt. 

Deze twee weken zijn ook een beetje gek qua tijd. Vorige (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Nieuwe energie

Bericht - 30 oktober 2018 om 08:00 uur

30 oktober is het alweer. Ik blijf me verbazen over hoe snel de tijd gaat. Sinds ik de vorige keer heb geschreven is er een hoop veranderd in mijn gevoel van hier zijn. De vakantie naar Murchison Falls en Sipi Falls heeft me echt heel veel goed gedaan. Vooral in Sipi Falls zaten we echt midden in de natuur. In de natuur zijn heeft altijd een heel erg verhelderende en rustgevende werking. Ik voel me lekker in m'n vel, vertrouwd in het contact met Noah en mijn werk met hem en ik merk dat ik veel ontdekkingsenergie heb. Waar (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2