Avatar Inge Reniers

Inge Reniers

Onze laatste week in Suriname

Bericht - 30 juni 2018 om 21:40 uur

Dag 65. (25-06-2018)
Vanochtend hebben we eerst lekker uitgeslapen. We waren helaas gisteren zo erg verbrand dat we heel de dag binnen moeten blijven vandaag. Ik heb veel voor mijn tentamen geleerd en mijn blog bijgewerkt. Ik liep daar erg mee achter doordat ik ziek was vorige week. ’s Middags zijn we wel even snel boodschappen gaan doen bij de chinees. Voorderest hebben we heel de dag een beetje gerelaxt. ’s Avonds na het eten hebben we een film gekeken en zijn we rond 23:00 naar bed gegaan.

Dag 66. (26-06-2018)
Vanochtend hebben we eerst ook weer een beetje uitgeslapen. Rond half 2 hadden we het idee om naar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Brownsberg en Stone eiland

Bericht - 27 juni 2018 om 03:57 uur

Dag 62. (22-06-2018)
Vanochtend toen ik wakker werd heb ik eerst even ontbeten. Daarna ben ik gelijk gaan leren voor mijn tentamen. Dit heb ik de hele ochtend gedaan. Rond 12 uur zijn we naar het zwembad Zin! In Paramaribo gegaan om lekker te zonnen en te zwemmen met Gina en Susanne. We hebben een uurtje lekker in de zon gezeten en gezwommen en toen begon he te regenen. Dus toen zijn we lekker onder het afdak daar gaan lunchen totdat de regen voorbij zou zijn. Ik heb als lunch garlic fries op en eindelijk een frikandel speciaal!! Daar had ik zin in na 9 weken. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Stageweek 8

Bericht - 26 juni 2018 om 20:20 uur

Dag 58. (18-06-2018)
Vanmorgen was het weer wennen om zo vroeg op te staan. Op school heb ik vooral veel aan mijn verslag gewerkt. Ik heb ook weer een les gegeven op dezelfde manier als vorige week. Ze zijn hier ondertussen al veel meer aan gewend, dus het ging al stukken beter. In de pauze kregen we weer een traktatie. Dit keer van de secretaresse van de directrice want die was jarig geweest. We kregen weer bami met kip en bananenchips. ’s Middags heb ik vooral gerelaxt want ik was erg moe. Daarna hebben we de bami met kip op als avondeten. Dat was weer super lekker. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Warappakreek

Bericht - 25 juni 2018 om 19:18 uur

Dag 55. (15-06-2018)
Vanochtend werd ik uit mezelf al voor de wekker wakker. Hierdoor ging het opstaan wel goed ondanks 4,5 uur slaap die ik had gehad. We hebben ons aangekleed, ontbeten en de laatste dingen in onze tas gestopt. Daarna stond om 5:40 de taxi voor. We waren tegelijk met Susanne en Gina precies om 5:50 op de verzamelplaats bij hotel Torarica. Rond 6 uur was er nog steeds niemand te bekennen dus Gina had even gebeld naar de organisatie. Eerst zeiden ze dat we gewoon even moesten wachten maar daarna gaven ze aan dat we verkeerd stonden. Dus wij naar een andere plek lopen bleek (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Stageweek 7

Bericht - 15 juni 2018 om 04:34 uur

Dag 51. (11-06-2018)
Vanochtend was ik wakkerder dan ik van tevoren had gedacht. Op stage bleek dat er afgelopen week jongens kattenkwaad hadden uitgehaald in de jongenstoilet. Ze hadden een koperen staaf kapot gemaakt waar het water voor alle wc’s doorheen loopt. Dit moest vervangen worden maar onze stageschool heeft niet veel geld dus de directrice was erg boos. Tijdens de vlaggenparade heeft ze de hele school aangesproken hierop en vanaf nu zit de jongenstoilet op slot. Ze moeten nu hun naam en het tijdstip in een schrift schrijven en dan krijgen ze de sleutel. Ook hebben nu dus alle wc’s geen water dus we moeten water (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Apiapaati

Bericht - 14 juni 2018 om 00:51 uur

Dag 48. (08-06-2018)
Na 4 uurtjes slaap ging helaas alweer de wekker. Ik kon nog best makkelijk uit bed komen dus dat viel alles mee. Nadat we aangekleed, ontbeten en de laatste spullen in onze tas hadden gedaan stond de taxi voor om ons naar Suforyou te brengen. Eenmaal hij Suforyou bleek dat we een van de eerste waren. Sommige kwamen zelfs zo laat dat we pas om 8 uur konden vertrekken ipv 7 uur. In de bus maakte we kennis met onze gids Mid en kok Stanley voor dit weekend. Uiteindelijk heeft de busreis 5 uur geduurd met een paar tussenstops. Bij de eerste tussenstop hebben (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Stageweek 6

Bericht - 11 juni 2018 om 02:21 uur

Dag 44. (04-06-2018)
Vanochtend was het stress op stage want 4 leraren waren afwezig en de directrice ook. Hierdoor moesten er heel veel lessen opgevangen worden. Ik zou vandaag het 4e uur lesgeven aan klas 1A maar het 3e uur moest deze klas ook opgevangen worden dus dat heb ik ook maar op mij genomen. Mijn begeleider had vandaag voor mij naambordjes gemaakt zodat ik de leerlingen makkelijker bij naam kon aanspreken. Maar wat een moeilijke namen hebben die leerlingen hier zeg…. Ik was al blij dat ik de naam van 2 van de 28 leerlingen uit kon spreken namelijk Kevin en Dora :p. De leerlingen hebben (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Weekendje Paramaribo: Salsadansen en kookworkshop

Bericht - 07 juni 2018 om 23:22 uur

Dag 41. (01-06-2018)
Deze ochtend zijn we lekker lang in bed blijven liggen. Daarna hebben we onze beddengoed gewassen. Dit duurde wel een tijdje omdat onze wasmachine niet zo groot is en alles ook nog los gecentrifugeerd moet worden… Daarna zijn we ’s middags naar het centrum gegaan. Mijn oplaadkabel is namelijk kapot gegaan dus we moesten even een nieuwe regelen. Ook zijn we naar de souvenirshop geweest. Hier waren zoveel leuke spullen dus we hebben daar lang rondgelopen.  Helaas bleek dat we te weinig geld bij hadden dus we moesten eerste even een pinautomaat zoeken. Maar we hadden weer is pech want de dichtstbijzijnde geldautomaat was stuk (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Stageweek 5

Bericht - 02 juni 2018 om 19:27 uur

Dag 37. (28-05-2018)
Vannacht ben ik echt elk uur wakker geworden dus ik was erg moe toen ik moest opstaan. Vanochtend kwam de taxi (1660) weer niet opdagen dus hebben we naar een ander taxibedrijf (1690)gebeld. Gelukkig konden die snel een taxi sturen dus we waren nog net op tijd bij het benzinestation om in de lerarenbus te stoppen naar de stageschool. Op stage heb ik maar aan één klas lesgegeven vandaag. Voorderest heb ik aan mijn stageverslag gewerkt. Het was vandaag heel erg warm wel 34 graden. ’s Middags hebben we dus lekker in bikini buiten in de zon gezeten. Dat was weer fijn na al (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Galibi

Bericht - 02 juni 2018 om 18:58 uur

Dag 35. (26-05-2018)
Vanochtend ging om 7 uur de wekker. We zijn opgestaan en hebben de laatste spullen in onze tas gestopt. Daarna zijn we met de taxi naar ’t Vat gereden. Hier aangekomen bleek dat er geen andere mensen mee gingen op deze tour dus we waren met zijn 5-en (Gina, de vriendin van Gina: Robin, Susanne, Jet en ik).Om 8:30 zijn we in het busje gestapt richting het oosten van Suriname. Voordat we uit Paramaribo reden moesten we eerst Roti halen. Dit zouden we als middageten krijgen. Daarna zijn we eerst over de hoge Wijdenboschbrug gereden naar het District Commewijne. In dit district staat ook (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2