Avatar Ilse de Boer

Ilse de Boer

Terug in Nederland

Bericht - 03 februari 2020 om 20:13 uur

Ik ben weer terug in Nederland! 

Vorige week dinsdag kwam ik om 13.30 uur (Nederlandse tijd) aan op Schiphol. De reis duurde ontzettend lang. De eerste vlucht duurde 10 uur, waarna we een overstap op Doha in Qatar hadden van 8 uur lang. En dan daarna nog een laatste vlucht van 8 uur. Vooral de laatste vlucht duurde voor mijn gevoel heel lang. Toen we in de buurt kwamen van Amsterdam, merkte je gelijk het verschil qua weer. We zaten gelijk midden in de wolken en turbulentie, dus dat was natuurlijk wel typisch Nederlands. 

Op Schiphol moesten we nog een tijdje (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Afscheid nemen

Bericht - 26 januari 2020 om 14:18 uur

Woensdag 22 januari was de op een na laatste dag bij COLT. Ik had 's ochtends eerst klas D en 's middags klas B. Geen bijzondere lessen, vooral veel vocabulary en de past & present herhalen. Verder heb ik vooral veel spelletjes gedaan en mochten een aantal ook een film kijken. De laatste dagen wilde ik zoveel mogelijk lol en gezelligheid hebben met de kinderen. Na de lessen hadden we een meeting met Reahou, Kristine en drie nieuwe Cambodjaanse studenten vanuit een Social Work school, die ook gaan ondersteunen bij het lesgeven. We hebben toen de boeken en mappen (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Cambodja week 14/15/16

Bericht - 21 januari 2020 om 16:22 uur

Vandaag is het dinsdag 21 januari. Het afgelopen weekend + maandag en vandaag was ik vrij en ben ik een lang weekend naar de eilanden Koh Rong en Koh Rong Sanloem gegaan met Linde. Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste blog heb geplaatst en het einde van mijn periode in Cambodja nadert! De laatste week is al ingegaan, over precies een week ben ik alweer thuis. Hieronder een verslag van de afgelopen weken:  

27, 28 en 29 december was ik alleen in het huis, omdat de rest op vakantie was of een weekendje weg. Ik heb vooral gewerkt, en voelde me verder niet heel (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Cambodja week 11/12/13

Bericht - 27 december 2019 om 09:05 uur

Vandaag is het vrijdag 27 december. Ik ben dit weekend alleen in Phnom Penh van onze groep, de rest is een weekend weg of op vakantie. Dus, genoeg tijd om weer een blog te schrijven en plaatsen over de afgelopen weken!  

Op vrijdag 6 december ben ik samen met drie anderen naar een traditionele Khmer dansvoorstelling geweest. Dit was heel mooi om te zien en we hebben ook weer wat meer over de cultuur kunnen leren. Verder heb ik deze dag, net als de zaterdag, gewerkt aan mijn project en mijn schoolopdrachten. Ik was ook niet helemaal fit. Het was namelijk een week winter in Cambodja (25 graden), (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Cambodja week 8/9/10

Bericht - 06 december 2019 om 12:31 uur

Vandaag ben ik weer druk aan het werk voor school en mijn project. Ik heb voor mijn vakantie mijn definitieve plan van aanpak besproken met mijn opdrachtgevers in Cambodja en in Nederland, en ze waren beide erg enthousiast. Daar kan ik dan nu weer mee verder. Daarnaast heb ik wat deadlines vanuit school vandaag. Dus, hieronder weer een verslag van de afgelopen weken!  

Vrijdag 22 november vlogen Linde en ik samen naar Bali. Eerst van Phnom Penh naar Kuala Lumpur, en daarna verder naar Denpasar. In Denpasar stond op het vliegveld onze taxi al te wachten, zodat we gelijk door konden naar onze eerste stop: Ubud. Hier (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Cambodja week 6/7/8

Bericht - 21 november 2019 om 04:12 uur

Hallo!

Vandaag is het donderdag 21 november. Het wordt weer een 'normale' dag: ik ga lesgeven bij COLT en ik heb een meeting met Kristine om het te hebben over de voortgang van mijn project. 's Avonds gaan we denk ik met z'n allen nog wat drinken, want ik ga morgen samen met Linde een week op vakantie naar Bali. We vliegen morgenochtend om 11.00 uur. 
Stiekem vind ik het dus eigenlijk best wel jammer dat ik een week bij COLT mis, omdat ik het daar zo naar mijn zin heb. Maar ik heb ook echt wel zin om een weekje (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Cambodja week 5/6

Bericht - 08 november 2019 om 14:51 uur

Vandaag is het vrijdag 8 november. We hebben net bij COLT Halloween gevierd met de kinderen. De oudere kinderen waren er van 9.00 uur tot 11.00 uur, de jongere kinderen van 13.00 uur tot 15.00 uur. Iedereen kon zich verkleden, er werd muziek afgespeeld en we hebben heel veel kinderen geschminkt. Daarnaast hebben we allerlei spelletjes gedaan die te maken hadden met Halloween. Het was super leuk en het is ook heel gaaf om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn tijdens zoiets. Er zijn veel foto’s gemaakt, ik heb er ook een aantal toegevoegd onder het kopje ‘foto’s’.  

Goed, hieronder een verslag van week 5 (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Cambodja week 4

Bericht - 28 oktober 2019 om 15:15 uur

Vandaag is het maandag 28 oktober, wat betekent dat de tweede maand in Cambodja alweer is ingegaan! De tijd gaat – voor mij – heel snel, wat een goed teken is natuurlijk. Ik heb vorige week nog niet veel gewerkt, omdat ik nog steeds erg moe en slap was. Maandag tot en met woensdag ben ik in ons verblijf gebleven om uit te rusten en af en toe wat te werken aan schoolopdrachten.  

Op donderdag 24 oktober ben ik voor het eerst weer naar COLT geweest om les te geven. Ik had er heel veel zin in, want dat ziek zijn was ik na een dag (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Cambodja week 2/3

Bericht - 19 oktober 2019 om 11:15 uur

Ben ik weer!  

Nu is het alweer zaterdag 19 oktober. Gisteren heb ik besloten om met de bus terug te reizen naar Phnom Penh, zodat ik verder uit kan zieken in ons verblijf.  

Ik ben dus, samen met twee groepsgenoten, op donderdag 10 oktober naar Siem Reap gegaan. Dat is zes uur met de bus. Twee andere groepsgenoten waren daar al, zij hebben daar ook verschillende afspraken en dergelijke voor hun projecten. Dus, wij dachten dat het leuk was om dan in het weekend naar Siem Reap te komen. Donderdagavond kwamen we laat aan. We hadden een plekje op een gemengde slaapzaal geboekt in een hostel. Waarom (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

In het ziekenhuis opgenomen

Bericht - 12 oktober 2019 om 05:00 uur

Hoi allemaal, Ik wilde het verslag van de afgelopen dagen plaatsen, maar dat moet helaas nog even wachten. Eergisteren zijn we aangekomen in Siem Reap, op 6 uur rijden afstand van Phnom Penh (waar ik 'woon'). Hier zouden we dan een weekendje verblijven in een hostel. Gisteren werd ik eind van de middag binnen een uur heel ziek. Ik kreeg het ijskoud, had spierkrampen, erge hoofdpijn en ik was heel duizelig. Toen kreeg ik ook koorts en was ik niet helemaal helder, ik snapte niet wat mensen zeiden en praatte blijkbaar heel langzaam. Mijn vader heeft toen met de zorgverzekering (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2