Avatar Ilke van Gestel

Ilke van Gestel

Momenteel is ilke bezig met de reis Stage Finland. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van ilke

Blijf op de hoogte van de reisblog van ilke door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Week 10

Bericht - 08 november 2019 om 20:41 uur

Week 10 zit er alweer op. Wat betekend dat ik officieel op de helft van mijn stage zit!!! En wat is dat ongelofelijk snel gegaan en met alle dingen die nog gaan komen, denk ik dat de tweede helft nog sneller gaat. Afgelopen weekend heb ik weer kunnen wandelen in het bos, wat alweer een tijdje geleden was. Helaas begon het toch weer te regen toen ik buiten was, waardoor ik niet zo lang heb kunnen wandelen als ik had gewild. Gelukkig was het zondag wel de hele dag droog en ben ik met de fiets naar Lammi gegaan (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 9

Bericht - 01 november 2019 om 17:57 uur

Na weken elke dag super hard werken had ik deze week eindelijk een rustige week. Het begon weer met een weekend met veel regen, maar het heeft ook weer een beetje gesneeuwd. Het is goed te merken dat de winter er nou echt aan zit te komen. De temperatuur ligt bijna de gehele dag onder het nulpunt, maar de zon is gelukkig ook weer gaan schijnen. Zondag had ik er voor gekozen om beneden de sauna voor de eerste keer aan te zetten. En het was heerlijk, maar ik vind de sauna aan het meer toch net iets beter. (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 8

Bericht - 25 oktober 2019 om 23:06 uur

Jaa hoor, de eerste 8 weken zitten er gewoon alweer op. Nog 12 weken te gaan en dan vlieg ik alweer terug naar huis. We hebben vandaag EINDELIJK de laatste tank gedaan en zijn nu toch echt klaar met de metingen doen. En wat ben ik hier blij mee. Het waren 4 zware weken met volle dagen alleen maar metingen doen. Nu heb ik gelukkig eest een paar rustige weken en dan beginnen we weer van voor af aan met metingen doen. 

Helaas was het afgelopen weekend weer enorm slecht weer. Hierdoor weer niet zo heel veel kunnen doen. Wel (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 7

Bericht - 18 oktober 2019 om 19:20 uur

Wat was het me toch weer een week! Zo goed als alles dat mis kon gaan is ook echt misgegaan, maar we hebben het weer overleeft. Het weekend begon met een super lekker en mooie vrijdagavond. Aangezien het nog lekker weer was en er geen regen was voorspeld, ben ik maar weer eens met de fiets naar de supermarkt geweest. En wat was het mooi! Ik fietste tussen de waailanden en aan de overkant was het bos met allemaal verschillende kleuren bomen. Hier heb ik dan ook het meeste van genoten, helaas liggen nu zo goed als alle bladeren (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 6

Bericht - 11 oktober 2019 om 20:53 uur

Afgelopen week was de tweede week van metingen doen, maar de eerste week van metingen doen voor mijn eigen onderzoek. Tijdens het onderzoek ga ik kijken wat de watertemperatuur en vetpercentage van het voer voor invloed hebben op de lengte en gewicht van de zalmen. Deze week was het voor mij dus de eerste keer dat ik hiervoor de zalmen heb gewogen en gemeten. Nou heb ik dit niet helemaal zelf hoeven doen, maar waren er nog een paar andere die hielpen. Ik had de taak gekregen om de zalmen uit de tank te halen en in een bad (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 5

Bericht - 04 oktober 2019 om 20:33 uur

Nou de eerste week metingen doen zit er weer op. En wat ben ik gesloopt. We begonnen elke dag om half 9 en waren dan pas weer rond 6uur klaar. Vergeleken met de weken ervoor waren dit voor mij extreem lange dagen en wat ik van de andere begreep voor hun ook. Aan het eind van de dag was iedereen dan ook kapot. 

Maandagochtend begonnen we met een oefen ronde en kreeg iedereen een eigen vis om te ontleden. Ik vond het leuk om de vis open te snijden en de organen eruit te halen, alleen de hersenen en ogen (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Week 4

Bericht - 27 september 2019 om 21:31 uur

De eerste maand zit er alweer op! En wat is het snel gegaan. De eerste maand stond vooral in het teken van het leren kennen van iedereen en de routines. 

Afgelopen zondag ben ik dan toch eindelijk een ronde gaan lopen door het bos. Langs het pad stonden verschillende borden met daarop informatie over het bos. Helaas kon ik hier niks van lezen, want alles was in het Fins. Het was een hele mooie route en ik ga hem zeker vaker lopen. Ik ben vooral benieuwd hoe alles eruit gaat zien als het gesneeuwd heeft. 

Ook ben ik deze week weer (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 3

Bericht - 20 september 2019 om 18:37 uur

Week 3 zit er gewoon alweer op. Wat gaat de tijd toch snel! En gelukkig was deze week wat rustiger dan vorige week. Helaas was het weer nogal slecht aan het begin van deze week. Hierdoor heb ik in het weekend niks buiten kunnen doen. Dit vond ik erg jammer, want ik was van plan om een wandeling te gaan maken door het bos dat rechtstreeks aan het Station ligt. Nu staat dat dus voor de weekend op de planning.

De week begon rustig met het schoonmaken van de tanks waar de vissen in zitten. De rest van de week (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Week 2

Bericht - 13 september 2019 om 20:41 uur

Nu ben ik dan echt begonnen met werken, maar voordat het zover was ben ik zondag eerst nog naar het meer gelopen. En wat was het mooi! Vanuit de slaapvertrekken is het nog geen 5 minuten lopen naar het meer. En al was het langer het uitzicht is zeker de moeite waard. Er zijn verschillende plekken aan het meer waar je rustig kan gaan zitten en van het zonnetje kan genieten. Dit heb ik dus zeker ook gedaan.

Maandag begon het dan toch echt. We beginnen 's ochtends met het controleren van alle tanks en dan met name of alle (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Week 1

Bericht - 06 september 2019 om 21:46 uur

Afgelopen week was het dan toch echt zover. Ik heb er ongeveer 1 jaar naar toe geleefd, maar nu zit ik dan toch echt in Finland. Het is nog steeds niet helemaal tot me doorgedrongen dat ik hier nu echt zit. Ondertussen zit zelfs mijn eerste week er al weer op.

Maar voordat ik vertrok was er nog een fantastische suprise party georganiseerd. Ook al was het niet meer helemaal een verrassing voor mij heb ik er toch ontzettend van genoten. Hiervoor wil ik graag nog iedereen bedanken die er waren en het mee mogelijk hebben gemaakt. We hebben er (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie