Avatar Hanna & Daniëlle Lombok

Hanna & Daniëlle Lombok

Teken van leven!!

Bericht - 21 mei 2018 om 08:46 uur

Halloo allemaal, 

We waren de weg naar de blog even kwijt maar we hebben hem weer gevonden hoor! 

Sinds onze vorige blog hebben we veel te veel leuke dingen gedaan en zijn daarom een beetje vergeten jullie op de hoogte te houden..

Inmiddels is de familie Kortlever alweer even terug in Nederland. We hebben twee super leuke weken met ze gehad. We zijn naar Kuta Lombok, Gili Air en Gili Nanggu (snorkelen) geweest en hebben veel mooie dingen gezien. Heeeel erg bedankt voor de leuke weken!! <3

Ook is er een hele lieve jongen overgevlogen hier een paar weken ons te vervelen. Hiermee (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Diep in de zee!

Bericht - 09 april 2018 om 09:27 uur

Hallooo allemaal, 

We zijn er weer! We zijn de laatste weken zo veel leuke dingen aan het doen dat we telkens weer vergeten onze leuke avonturen met jullie te delen.. stiekem zijn ze ook niet samen te vatten in een blog maar we doen ons best.

In de laatste blog vertelden we jullie over het heerlijke weekendje naar Kuta Lombok. Inmiddels zijn we alweer 2,5 week en veel leuke uitstapjes verder! 

Van 28 maart t/m 1 april zijn we met z'n 4'en naar Gili Air geweest. Net als op Gili Trawangan zijn hier geen auto's en scooters toegestaan, dus de heerlijke paardenlucht hing (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Kuta

Bericht - 22 maart 2018 om 07:57 uur

Hoii, 

Afgelopen weekend zijn we een weekendje weg geweest naar het mooie Kuta. Op vrijdagmiddag zijn we op de scooter gestapt. We liepen de deur nog maar net uit en het begon al te regenen maar gelukkig zijn we niet van suiker en hebben onze regenjassen voor een semi-droge tocht gezorgd. Natuurlijk namen we de eerste afslag al verkeerd en hebben we aardig wat straatjes van Mataram gezien. Na twee en een half uur scooteren waren we er dan; KUTA. Het is maar een klein dorpje dus ons hotel hadden we snel gevonden (thanks to Google Maps). Een mooi zwembad lag (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Tour de Indonesia

Bericht - 15 maart 2018 om 10:12 uur

Hallooo,

Het is weer een tijdje geleden, maar we zijn er weer!

Afgelopen zondag hebben we een fietstour gedaan door de omgeving van Mataram. Geen grappen, het voelde alsof we de Tour de France aan het rijden waren. Via mooie rijstvelden, een traditioneel Indonesisch dorpje, bergen van 50 % (voor ons gevoel) en heel veel zweetdruppels later kwamen we aan bij de tempel in Mataram. Dit is de enige plek in Indonesië waar alle geloven bij elkaar komen! Dit was erg mooi en interessant om te zien, ondanks de vermoeide benen van het fietsen. 

De afgelopen week zijn we op de school hard aan (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Gili Trawangan!

Bericht - 05 maart 2018 om 09:42 uur

Hallooo,

Wij zijn van eiland gehopt en hebben een super leuk weekend gehad! En jullie??

Vrijdagmiddag zijn we met de public boat naar Gili Trawangan gegaan. Dit duurde gelukkig maar 20 minuutjes. Bij aankomst zagen we gelijk dat het heel anders is dan in Lombok, veel helderder water en veel fietsen (er mogen op de gili's namelijk geen auto's of brommers rijden).
Na 10 minuten lopen en heel veel zweetdruppels zijn we aangekomen bij ons verblijf, Deep House Bungalows. Na de tassen op de kamers gegooid te hebben zijn we snel het zwembad in gedoken. Eindelijk kon het, we bestelden snel een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Het is bijna weekend!!

Bericht - 01 maart 2018 om 12:06 uur

Hallooo,

De week is weer bijna voorbij en het is bijna weekend!

De afgelopen dagen zijn wij druk (Indonesische begrippen) bezig geweest met onze literatuurstudie voor het project. De eerste opzet is gestuurd naar school voor de feedback! 

Morgen is voor ons weer het laatste ochtendje op de school van de week en er staat een leuk weekendje aan te komen! 

Morgenmiddag vertrekken we met Ankie, Maartje, Cansu en Sabina naar Gili Trawagan! We gaan er een leuk weekendje van maken en uiteraard krijgen jullie wat foto's te zien na het weekend. 

Fijn weekend allemaal!

Groetjess, 

Hanna & Danielle  (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

De tijd vliegt!

Bericht - 25 februari 2018 om 14:37 uur

Het heeft even geduurd, maar we zijn er weer hoor! Waren te druk met aan het zwembad liggen, van de zon genieten, scooteren en eten #zwaarleven 

We zijn inmiddels bijna drie weken in Lombok en wat gaat de tijd snel! 

Hierbij een korte samenvatting van wat we afgelopen week allemaal hebben gedaan:

Vorige week zondag (18-2) hebben we met zijn 6'en (Ankie & Maartje van onze opleiding & Cansu en Sabina uit België) een rondtour door Lombok gehad. We zijn richting het zuiden van Lombok gaan rijden en in de buurt van Kuta twee strandjes bezocht. Daarna zijn we nog doorgereden om (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Van uitslapen naar elke dag om 5:45 de wekker...

Bericht - 15 februari 2018 om 10:53 uur

Halloo, 

Inmiddels zijn we 4 dagen bezig op de speciaal onderwijsschool.

Als jullie je afvragen hoe het met ons zelf gaat, erg moe. Wij hebben nog nooit zo'n hekel aan onze wekker gehad. Die gaat gewoon ELKE DAG gaat om 5:45. Dan zitten we als 2 zombies chocopasta op brood naar binnen te werken. Stappen we op de scooter en doen we een Mario-kart wedstrijdje met alle andere Indo's naar onze stage. (ook al is dat voor hun vast anders). 

Eenmaal op ons schooltje aangekomen (zo voelt het wel een beetje) worden we elke ochtend onthaalt door de lieve kindjes. We hebben (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Relax weekendje.

Bericht - 11 februari 2018 om 14:24 uur

Halloo, daar zijn we weer! (stalk)

Afgelopen donderdag hebben we voor het eerst op een scooter gereden!! Na wat oefenen, vooral met de scooterhelm los krijgen, gingen we de grote weg op. Warning; komt u nog richting lombok? De mensen rijden hier echt als aso's. Misschien gaat het ons daarom zo goed af ;). Nu zijn we niet meer van de scooter af te krijgen. Overal waar we gaan en staan hebben we onze scoot-scoot bij ons! 

Zaterdag hebben we een tour richting onze school gedaan. Hier volgt een mooie verhaaltje vanuit Hanna's point of view.:
Hierbij hebben we vooraan ons scooter peloton (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

8 februari

Bericht - 08 februari 2018 om 15:00 uur

Halloo allemaal, 

Vanochtend zijn we op de speciaal onderwijsschool geweest waar we de komende weken ons project zullen gaan lopen. Nadat wij onze handen op voorhoofden van schoolkinderen hadden gedrukt (dat schijnt hier een teken van respect te zijn) werden we ontvangen in the office van het schoolhoofd. In ons beste Engels-Indonesisch-Nederlands hadden wij een kort kennismakingsgesprekje. Toen zijn we nog even door de school gelopen, weer onze handen op al die voorhoofden, en hebben we wat informatie gekregen over de komende weken. Wat vooral op viel is dat er geen materiaal is voor iets van oefentherapie en er ook geen zaal beschikbaar is. Dit wordt (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2