Avatar haitam mohamed

haitam mohamed

Takenverdeling

Bericht - 10 november 2019 om 23:11 uur

Haitam Elyoussfi:
-Biografie
-eerste 10 zinnen van 1e reisverslag 
-2e stukje van reisverslag 2

Yassir EL Abbassi
-De rest van de 1e reisverslag 
-foto's zee kaarten

Mohamed Azhari:
-1e stukje van reisverslag 1
-foto's zoeken
0 reactiesPlaats een reactie

2e Reisverslag

Bericht - 10 november 2019 om 23:05 uur

dit keer neem ik je mee naar mijn eerste verre reis, niet wetend dat dit ook mijn laatste reis is en ook de laatste reis zal zijn voor de Compagnie van Verre. Het is 1598 ik ga dit keer weer met mijn broer richting Oost-indiĆ« met twee schepen dit keer richting Atjeh.  Ik heb deze keer weer de leiding en dit keer doe ik het ook goed, want mijn eerste reis was mijn leiding niet bepaald prettig voor iedereen en kreeg ik ruzie en dat wil ik dit keer niet weer doen. We worden verwacht door  de sultan van Atjeh. En weer niet wetend dat deze schurk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

1e Reisverslag

Bericht - 10 november 2019 om 22:32 uur

voor de oprichting van de VOC in 1602 had je allerlei kleine compagnieĆ«n die gericht waren op de handel met het oosten. De republiek had als vijand Portugal. Portugal had in die tijd de specerijenhandel in handen. Vooral toen de Portugal onder gezag kwam van de Spaanse koning mocht Nederland helemaal niet meer handel drijven in de Portugese havens. Vele koopmannen in Nederland besloten om zelfstandig handel te drijven met het oosten zij maakten deel uit van de Compagnie Van Verre. Alleen wisten ze niet hoe ze er moesten komen. Het was ook best wel moeilijk omdat Portugal die tijd een monopolie had op de handel in oosterse goederen. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

biografie Cornelis de Houtman

Bericht - 10 november 2019 om 21:43 uur

Cornelis de Houtman is een man die geboren is op 2 april 1565 in Gouda en overleden is op 1 september 1599 op zee bij Aceh. hij is 34 jaar geworden. Cornelis was een Nederlandse koopman en ook ontdekkingsreiziger.Hij had 1 broer genaamd Frederick van Houten en 2 zussen, Stijntje en Wijntje. zijn vader heette Agnes de Houtman. zijn vader leerde hem alles over de zeevaartkunde. Cornelis woonde aan de Botermarkt, maar na de dood van zijn vader verhuisde hij naar de oostzijde van de haven, Den Hoek Van de zijn aan 't slot.
 Cornelis en zijn broer Frederick werden in 1592 door Amsterdamse kooplieden en door Petrus Plancius naar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie