Avatar Guido Jacobs

Guido Jacobs

Bermain prioritas pedagogik!

Bericht - 28 mei 2018 om 09:31 uur

Het is alweer even geleden dat de Merapi uitbarstte, en dus tijd voor een nieuw blog. Nu het semester op z’n einde loopt en de colleges klaar zijn is het wachten op de tentamens. Twee stuks. Eén over de geschiedenis van de US en een Essay over een nog onbekende tekst. Al met al hoef ik voor de tentamens zelf niet veel voor te bereiden maar, stilzitten doe ik allerminst. Als ik me niet bezighoud met het plannen en boeken van reisjes, dan ben ik wel aan het werken aan ons onderzoeksverslag. Het is een onderzoek waar we van tevoren niet aan hadden gedacht te zullen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dari kunjungan sekolah ke letusan gunung berapi!

Bericht - 11 mei 2018 om 10:04 uur

Het heeft weer even geduurd maar hier is dan toch weer een nieuwe blog. De reden waarom ik niet consequent elke week post is omdat ik niet elke week noemenswaardige dingen meemaak en ik me realiseer dat jullie tijd kostbaar is.

Afgelopen week zijn Sophie en ik begonnen met het bezoeken van scholen hier in Yogyakarta. De eerste school waar we zijn geweest was een, en de enige, internationale school in Yogya. Bij aankomst werden we op een warme manier ontvangen, ondanks dat de principal Nederlandse was, werden we toch geacht Engels te praten. Dit stemde mij meteen tevreden aangezien ik opzoek was naar een school die ook (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Kembali bekerja!

Bericht - 23 april 2018 om 12:57 uur

Nu de reis van Bali en Gili alweer een week geleden is afgesloten heb ik mijn vizier weer gericht op de taken voor de HAN en voor SDU. Ik ben samen met Sophie bezig aan het uitbreiden en verbeteren van het minor boekje voor Indonesië. Het is de bedoeling dat we een soort gids maken waarin we verschillende stagescholen aanbieden en waarin elke stageschool beschreven staat met de voor en nadelen. Zo kun je als docent geschiedenis beter naar stageschool A gaan en kun je als docent Engels beter naar stageschool B gaan. We hebben voor deze aanpak gekozen omdat we het belangrijk vinden dat iedere student een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Perjalanan ke Bali dan Gili!

Bericht - 23 april 2018 om 12:48 uur

Samen met Thomas en Miljon heb ik een reis gemaakt van 10 dagen door Bali en Gili. We zijn begonnen in hét uitgaansgedeelte van Bali; Kuta Beach met bijbehorende clubs als Sky Garden en La Favela. Kuta Beach is het Mekka voor de binge-drinkende Aussies die samen met enkele Europeanen een groot gedeelte van het inkomen van de hoofdstad van Bali voor hun rekening nemen. Het heeft dan ook iets weg van nachtmerries als Lloret de Mar of andere jongeren bestemmingen aan de Costa Brava. Het enige verschil is dat de dronken Engelse toeristen worden vervangen door Australiërs en dat de prijzen gehalveerd zijn. Los van dat ik (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Paskah yang diberkati!

Bericht - 02 april 2018 om 14:44 uur

Allereerst wil ik jullie, lezers van mijn blog, een vrolijk Pasen wensen. Zelf ben ik zo bewust met Pasen bezig dat ik vanochtend netjes om tien minuten voor zeven op de Uni was om mijn college te volgen maar eenmaal aangekomen was het tot mijn verbazing bijzonder rustig op de universiteit. Na 10 seconden voor een dichte poort te staan nadenken begon ook mijn brein zich te realiseren dat het Pasen is en dat mijn Katholieke vrienden van de universiteit nog allemaal op één oor lagen. Met gemengde gevoelens heb ik me toen omgedraaid en ben ik weer terug naar huis gereden.    

Hoe was Jakarta? Eerlijk gezegd was (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Tes Minggu

Bericht - 22 maart 2018 om 13:11 uur

De tentamenweken zijn begonnen, en dat houdt in twee weken geen college en een tentamenrooster dat net zo veel wisselt als een kind van 10. De Indonesische student is opvallend kalm tijdens de toets en opvallend nerveus voor 5 minuutjes presenteren. Ik heb dit precies andersom, maar na een tentamen te hebben gemaakt snap ik opeens waarom de Indonesische student niet nerveus is voor een tentamen. Allereerst was het al een ‘open book exam’ wat in Nederland zou betekenen, zorg dat je weet waar de vraag over gaat, zorg dat je het boek kent zodat je gericht kan zoeken. In Indonesië krijg je echter ruim de tijd om het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Minggu transisi

Bericht - 12 maart 2018 om 12:56 uur


Afgelopen week was ik al aan het bedenken welke verschillende onderwerpen ik wil behandelen tijdens mijn kennisclips, terwijl ik op dat moment ook nog gewoon stage liep bij Budi Utama. Het is dus op dit moment een soort van overgang van stage naar twee projecten, nl. het in kaart brengen van de verschillende mogelijke stagescholen hier in Yogyakarta; en het maken van verschillende kennisclips over aardrijkskundige onderwerpen.  

Het moeilijke van deze overgang is het verschil in cultuur; In Nederland zouden we er niet omheen draaien maar zouden we zeggen waar het op staat. In Indonesië zouden ze het liefst niks zeggen, zo lang mogelijk iedereen te vriend houden (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Sudah dua puluh dua tahun!

Bericht - 05 maart 2018 om 04:12 uur

Een week geleden zijn we met zo’n 30 studenten naar het prachtige eiland Karimunjawa gegaan. We hebben er rondgereden op scooters, gezwommen in kraakhelder water en gelegen op de witste stranden.  Op de tweede dag zijn we gaan snorkelen waar we prachtig koraal hebben gezien, en kleurrijke vissen hebben gevoerd. Het eiland kon zo uit een filmset gehaald zijn.

De week erna ben ik erachter gekomen dat ik waarschijnlijk andere taken ga verrichten, hier in Indonesië, dan dat oorspronkelijk de bedoeling was. Ik ga mijn stage op Budi Utama hoogstwaarschijnlijk (dit wordt de komende week verder duidelijk) vervangen door een onderzoek te doen naar de verschillende mogelijke stagescholen (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Sebuah argumen pribadi...

Bericht - 26 februari 2018 om 12:10 uur

Nu ik een aantal weken in Yogyakarta woon, studeer en stageloop, en ik verschillende uitstapjes heb gemaakt, heb ik een goed idee van hoe mijn tijd hier in Yogyakarta eruit zal gaan zien. Ik weet wat ik wel en niet leuk vind, waar ik nog erg aan moet wennen en wat al de normaalste zaak van de wereld is.  

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf ben ik zo’n twee dagen bezig met stage en twee dagen bezig op de Universiteit. Dit geeft me de gelegenheid om in het weekend een leuk uitstapje te maken of om op vrijdag aan een opdracht te werken voor (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Minggu sekolah pertama!

Bericht - 15 februari 2018 om 14:07 uur

Deze week eindelijk naar de Universiteit geweest, na anderhalve week vrij te hebben is het toch wel lekker om weer in een fatsoenlijk ritme te komen. Op maandag ben ik op de SDU (Sanata Dharma University); op dinsdag loop ik stage op sekolah Budi Utama; woensdagochtend loop ik ook stage en s ‘middags pak ik weer de scooter naar de universiteit; donderdagochtend loop ik ook weer stage en s ‘middags ik eindig mijn week op SDU. Dan heb ik 3 dagen weekend waarin ik leuke uitstapjes kan plannen om Java te verkennen.  

Zo was er gepland om aankomend weekend, als iedereen vrij heeft vanwege chinees nieuwjaar, (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2