Avatar Vincent en Inge van Steenis/Klappe

Vincent en Inge van Steenis/Klappe

Einde.

Bericht - 17 oktober 2018 om 07:58 uur

De Kia staat weer op zijn plek op de derde etage van de parkeergarage in O'Farrell street. Met drie banen vol auto's, bussen en een moedige skater daalden we  downtown binnen. We zaten daar dus om half tien aan de koffie tegenover warenhuis Macy's. Een in de categorie Bijenkorf waar je direct bij binnenkomst getrakteerd wordt op een penetrante geur van téveel door mekaar. Enfin. De laaste dag en nacht in San Francisco. De stad is op een bepaalde manier vertrouwd ge worden. De, voor een wereld stad, opmerkelijke ontspannen manier waarop de mensen met elkaar omgaan. Je kan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

You're screwed, right?

Bericht - 17 oktober 2018 om 07:56 uur

Soms heb je wonderlijke ontmoetingen. Zaterdag, op weg naar Telegraph avenue in Berkely, kwam ons een vrouw tegemoet die Inge enthousiast complimenteerde met haar net verworven aanwinst op de plaatselijke vlooienmarkt, een bijzondere riem. Waar ze die gekocht had en voor hoeveel,  hoe de verkoopster er uit zag, of ze veel make up op had. Ja Amsterdam in de seventies, that was great. Oh, you're a nurse. Me too. We have so much in common. Can I have your email? Uiteindelijk kwamen we in de genoemde straat terecht met heel veel jonge studenten en en nog wat oude hippies (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De Kia

Bericht - 17 oktober 2018 om 07:52 uur

Gisteravond hebben we onze tochten per voet, bus, trolleybus, tram en metro voorlopig afgesloten met een bezoek aan het SF Jazz Center waar de Spaanse flamencogitarist Vicente Amigo optrad voor een vol huis. Hij wordt in Spanje beschouwd als de troonopvolger van Paco de Lucia, die nu misschien met Jimmy Hendrix aan het jammen is in de hemel. Ik voelde me echt een beginnende gitaarkleuter. Sinds vanochtend zijn we gemotoriseerd en in het bezit van een Kia soul. Soulful karretje inderdaad. De man achter de balie van de firma Alamo vroeg nog, of we voor de meerprijs van 200 dollar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

I wanna take you higher

Bericht - 11 oktober 2018 om 07:55 uur

We zijn vandaag verhuisd. Vanochtend koffers gepakt. We vonden ons rond een uurtje of 11 terug op de negende verdieping van het De Joung museum in het steeds verrassende Golden Gate park. Glas vanaf de grond tot aan het plafond. Uitzichten op de stad op heuvels.                                Nog wat hoger en spectaculairder was de  Golden Gate bridge, die we vlotjes met bus 28 bereikten. Het was buiten mooi helder. We liepen over de donkerrode brug die af en toe heel licht bewoog. Vanaf de brug was de diepte behoorlijk duizelingwekkend. De brug werd gedeeld door zes banen met gemotoriseerd verkeer, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Regenboog

Bericht - 11 oktober 2018 om 07:53 uur

San Francisco is een lieve stad. Klinkt wellicht wat soft, maar ik kan er voorlopig niets anders van maken. Natuurlijk, we zagen ook politie met getrokken geweer in Missionstreet op zoek naar iemand. Leven in een grote stad. Eberhard van der Laan zou zich hier op zijn gemak hebben gevoeld, denk ik zomaar. Als je ergens met je plattegrondje wat zoekend om je heen staat te kijken, word je  vriendelijk gevraagd of je hulp nodig hebt. Gisteren stonden we om de hoek op de bus naar het festival te wachten. Een man wist ons te vertellen dat de bus (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Amazing

Bericht - 07 oktober 2018 om 08:46 uur

Hardly Strictly Bluegrass. Zo heet het gratis driedaagse bluegrass/country/Americana, soul en funk festival in SF. Het vindt plaats in het Golden Gate park op glooiende gazons met lekker dik gras. Omzoomd door reusachtig hoge bomen en een strakke zon daarboven. Begint dagelijks 12 uur en eindigt om 19 uur. Dan wordt het donker. Prettige tijden. Van baby's tot aan 75+. Sommige met hond, aan de lijn. Vette gelegaliseerde Marihuanadampen. Nou, dan weet je het wel. Relaxed dus. En dan de muziek. We zagen Allison Krauss, grote countryzangeres in de VS en 2 groovende funkbands. Geluid was super. Namen van acts morgen, (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Funky

Bericht - 05 oktober 2018 om 07:29 uur

Vanmiddag was er om de hoek een organic local farmers market. Jonge boeren ( idee voor een tv-programma?) met hun producten onder het motto: "We grow what we sell".  Lekker, lekker zag het er allemaal uit. Aardbeien, lemoncakes en volgens Inge waren de dalia's van topkwaliteit. Een afro-american laveerde met zijn fiets tussen de mensen door. Op zijn schouder droeg hij ouderwets een ghettoblaster; "oldschool hip hop", riep hij luidkeels en begroette mij met: "This is Frisco, nigger"(?) Wat voedsel betreft komen de volgende woorden vaak voorbij: organic, vegan, gluten free, health, homegrown.... je kunt je in onze buurt ook (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Goud, hippies en dromen

Bericht - 03 oktober 2018 om 08:02 uur

Als je leest, dat er in 1846 ongeveer 300 mensen ergens wonen en dat dat aantal van de een op de andere dag met 8 tot 25 duizend per jaar groeit omdat dat iemand heel hard "goud, goud, goud" geroepen heeft, sla je aan het fantaseren. Dat overkwam San Francisco. Vage herinneringen heb ik aan de eerste westerns die ik zag. De Goldrush. Lets go west. In 1906 een fikse aardbeving. Veel huizen op de heuvels brandden af omdat het bluswater niet snel genoeg omhoog gebracht kon worden. Niets zomaar heuvels hier. Aan fietsen doen we hier niet, hoewel er (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Homerun

Bericht - 03 oktober 2018 om 07:56 uur

Geen pretje om met 0-14 afgedroogd te worden. De SF Giants werden door de LA Dodgers hun eigen volgepakte en zonovergoten stadion uitgemept. Het bleek de laatste competitiewedstrijd te zijn. Volgens een Dodgersfan die voor ons zat, hadden zij nog kans op de play-offs voor de worldseries en de Giants moesten uithuilen en opnieuw beginnen." They are done."Voor de aanvoerder van de Giants was het na zeventien seizoenen klaar. In zijn afscheidsspeech na de wedstrijd bedankte hij de fans en gaf toe, dat dit seizoen "bad" was geweest. "But we always kept the spirit high". Daarna werd er (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Zaterdagmiddag

Bericht - 30 september 2018 om 18:34 uur

Elke wereldstad heeft zo zijn eigen memorabele park. In SF is dat het Golden gate park, direct aan zee gelegen. Eerst even een koffietje. Niet zomaar eentje zoals hier vele drankjes en voedsel zeer verantwoord zijn. Bonen uit een net ontdekte vallei in Nicaragua, die allemaal eerst worden geknuffeld, linksom gecentrifugeerd worden, gebrand in de schuur van het koffietentje en met excuses aan de bonen gebrand. Enfin. Was een lekker bakkie. Zaterdagmiddag. Lopend door het park meen ik gejuich en een scheidsrechtersfluitje te horen. Ja hoor. 2 paden verder doemt een schitterend complex op met vier strakke velden. Staan we (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2