Avatar ria scholten

ria scholten

Momenteel is globetrotters bezig met de reis Ria en Piet op reis. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van globetrotters

Blijf op de hoogte van de reisblog van globetrotters door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Amerika

Bericht - 18 maart 2018 om 16:38 uur

Zaterdag 17 maart
Vandaag lang geslapen; om 8.30 uit de veren .We verlaten "crazy Horse". De vrolijke doch beetje "crazy" dame hebben we niet meer gezien. Agnes zegt dat er onderweg naar Bryce een Duitse  bakker zit, lekker broodjes !!! Helaas is hij gesloten dus gewoon weer het  zoete Amerikaanse brood. Door naar Bryce Canyon Het landschap maakt deel uit van het Pausaugunt  plateau ,een hoogvlakte van 2748 mtr. ,die is doorsneden door de Paria rivier .Regen en sneeuw zijn doorlopend in strijd met de kloofrand die elke eeuw 45 cm. westwaarts opschuift. Het is hier koud en de voorspelling (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Amerika

Bericht - 17 maart 2018 om 05:24 uur

foto
0 reacties • Plaats een reactie

Amerika

Bericht - 17 maart 2018 om 05:13 uur

Vrijdag 16 maart,

Ik heb slecht geslapen en zit om half zes met een kopje thee achter de laptop. Na het ontbijt vertrekken we naar de Lake Powell dam Dit  is de derde grootste dam van Amerika.Daarna zetten we de campers op een parkeerplaats en gaan lekker in het zonnetje zitten met een bakje koffie. We besluiten hier tot na de middag te blijven staan. Piet en Henk gaan nl. om twee uur naar  een antilope canyontour. Agnes en ik blijven bij de camper en genieten van de zon .Als de heren terug komen vertrekken we richting Kanab, hier komen (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Amerika

Bericht - 17 maart 2018 om 04:56 uur

Donderdag 15 maart,

Wij vertrekken uit het Navajo reservaat, en gaan op weg naar Page .We rijden +/_ 12 mijl op een onverharde weg, die zo slecht is dat alles in de camper rammelt en kraakt. We kunnen niet harder dan vijf mijl per uur rijden .In Page gaan we eerst boodschappen doen en vervolgens zoeken we een car wash  om onze campers schoon te spuiten ;dat is inmiddels wel heel hard nodig ,ze zien er beslist ranzig uit. Ook maken we de afvaltanks leeg en tanken water .We vertrekken naar Page Lake Powell Campground en schrijven ons in voor (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Amerika

Bericht - 16 maart 2018 om 02:57 uur

Dinsdag 13 maartUitgeslapen op het zandpad, en vertrokken naar Blanding naar het toeristen bureau. Vandaar naar The Valley of the Gods. Om The valley of the Gods te bereiken, rijden we de Moki Dugway af;dit is een gravelweg van 2,2 mijl met een daling van 10 % en veel haarspeldbochten. De weg door de valley is alleen aanbevolen bij droog weer. The valley of the Gods is een route langs rotsformaties die sterke gelijkenis vertonen met Monument Valley. De weg gaat door droogstaande rivierbeddingen die na regenval, door het wassende water niet meer over te steken zijn. We zien okerkleurige (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

amerika

Bericht - 16 maart 2018 om 01:58 uur

Maandag 12 maartVandaag gaan we naar Arches National Park in Moab. De weg er naar toe is adembenemend mooi. We stoppen bij Fisher area view point; er wordt volop gekampeerd, ik had niet verwacht dat het al zo druk zou zijn. Het weer is lekker warm en iedereen is al in zomerkledij. van  hieruit vertrekken we naar Arches National Park. Dit kleine park van slechts  305  vierkante km. is een van de opmerkelijkste en beroemdste van het land. Grote temperatuurschommelingen en de werking van regen, sneeuw en vorst hebben in de loop van duizenden jaren  een weelderig landschap geschapen (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

amerika

Bericht - 16 maart 2018 om 01:22 uur

zondag 11 maartvandaag kunnen we rustig aan doen. We starten met een uitgebreide douche sessie. Dat mag ook wel de dame hier op de camping vraagt 140 dollar per nacht voor twee campers. Na protest en overleg is de prijs ongeveer gehalveerd. Het moet gezegd dat  de camping nagel  nieuw is. We starten met een bezoek aan een winery . Hier wordt alleen honingwijn gebotteld. We proeven en komen tot de conclusie dat het niet lekker is. Agnes vindt dat het naar mottenballen smaakt. Hier hoeven we dus niets te kopen .We krijgen nog wel een rondleiding door een aardige (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Amerika

Bericht - 11 maart 2018 om 17:41 uur


1 reacties • Plaats een reactie

Amerika

Bericht - 11 maart 2018 om 15:09 uur

Zaterdag 10 maart
Eerst naar de walmart  gereden en onze proviand aangevuld .We vervolgen onze reis richting  de Rocky  Mountains .Onderweg naar Denver passeren we een enorme boerderij met wel een paar duizend koeien .Jammer genoeg
was de weg door de Rocky"s deze tijd van het jaar nog afgesloten i.v.m. sneeuwval .Kort voor Denver staan we voor de eerste keer in de file ;we hebben er  dan al ruim 1000 mijl  opzitten. Na Denver ging het meteen bergopwaarts en na ongeveer en uur begon het te sneeuwen. Gelukkig konden we met gepaste snelheid onze weg vervolgen .Na enige mijlen verder wordt (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Amerika

Bericht - 11 maart 2018 om 07:43 uur

vrijdag 9 maart
Vandaag starten we rustig ; Uitgezwaaid door de campingbaas verlaten wij campground  "Prairie Oasis" en  gaan op weg richting Denver in Colorado. Het weer is mooi. We lunchen in Roscoe aan de highway nr. 30 en genieten van een lekker zonnetje .We verlaten de snelweg en zien het echte Amerika; de tijd heeft hier stil gestaan. We rijden door dorpjes met caravanparken . Hier wonen veel Amerikanen zonder of met weinig inkomsten. Buiten de dorpen rijden we door de prairie met hier en daar een boerderij. Heel veel bouwland en koeien héél veel koeien.  Er zitten veel (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2