Avatar elif ermis

elif ermis

fotos/ jan van galen

Bericht - 11 november 2019 om 17:28 uur

de foto´s kon ik moeilijk in dit bericht plaatsen dus heb ik het bij de ´´ fotos´´ bovenaan geplakt
0 reactiesPlaats een reactie

De Taakverdeling

Bericht - 09 november 2019 om 19:52 uur

Bericht 1 : Kaoutar Belhaj.
Bericht 2: Yousra Boussakhane. 
Bericht 3 : Elif Ermis.
Bericht 4 : Kaoutar Belhaj.

Foto's uploaden: Elif Ermis.
Reisblog sturen naar mevr. breukel: Yousra Boussakhane.
0 reactiesPlaats een reactie

2e reisverslag

Bericht - 04 november 2019 om 09:41 uur

1639
Op dit moment behaal ik onder meer successen in de Zeeslag bij Duins tegen de Spaans-Portugese vloot onder commandeur Joris van Cats. Hij werd eerst door Maarten Tromp ingezet als bemiddelaar met de neutrale Engelsen.

1645
Nu doe ik mee op de Goude Maen als schout-bij-nacht aan een groot konvooi naar de Oostzee onder viceadmiraal Witte de With om een Deense blokkade te breken. Hierbij ontstaat een grote ruzie tussen beiden die ermee eindigde dat ik zijn vlag neer heb gehaald. Door de krijgsraad van de vloot werd ik in boeien geslagen en in Kopenhagen (de hoofdstad van de tegenstander) aan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

1e Reisverslag

Bericht - 04 november 2019 om 09:40 uur

1650
vandaag probeerde ik Sale een verdrag af te dwingen, maar dat mislukte doordat een hulpvloot uit bij de Marokkaanse haven bijstond. ik heb ook de zeedienst verlaten omdat ik al veel prijzen heb genomen om te gaan rentenieren en omdat ik nog moet herstellen van mijn verwondingen. 

1652 13 Juli
de Nederlands Engelse oorlog is uitgebroken. vandaag kreeg ik eerbiedig verzoek van de staten generaal als commandeur het commando over te nemen van een groep kleine boten van Joris Van Cats die vaart op de Middellandse zee dat de Engelse vloten verhinderde om huiswaarts te varen. iedereen zag Cats als een zwak persoon. ik heb natuurlijk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Biografie.

Bericht - 04 november 2019 om 09:32 uur

Jan van Galen
Ik werd in 1604 geboren in Essen in Rijnland. Ik werd als eerste geboren in het gezin, mijn ouders zijn Johan van Galen en Agneta Hekkings. Ik begon al vroeg met werken op zee en kwam op jonge leeftijd als matroos in dienst, maar ik had al snel een ander functie. Hierdoor was ik op mijn 26e al aanvoerder van een schip. Mijn vader ging al dood op vroege leeftijd en dus werd ik door geld tekort gedwongen om mijn inkomen op zee te zoeken in de Republiek. Ik  werd in 1630 meteen kapitein en werkte ik bij de 'directiekamer van Amsterdam', de Directie voor Vaart (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie