Avatar francis Keijzer

francis Keijzer

Whitsundays

Bericht - 27 december 2017 om 01:01 uur

De whitsundays. Een eilanden complex met het mooiste strand van de hele wereld. 4 December vertrokken we. Een groep van 18 reizigers en twee bemanningsleden opweg naar de Whitsundays. De whitsundays is een gebied van 74 eilanden waarvan Whithaven beach de meest bekende is. We vertrokken rond het middag uur en ik heb nog nooit zo een relaxte dag gehad op een boot. Allerlei netten waar je in kon liggen, de reling waar je tegen kon zitten en heel veel leuke mensen. De eerste dag hebben we een stuk gevaren om zo dicht mogelijk bij Whithaven beach te komen. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Cairns

Bericht - 25 december 2017 om 01:32 uur

Voor Cairns hadden we een aantal tours geboekt. Zo zouden we met een tour langs allerlei watervallen gaan en hadden we een overnachtingstour in het regenwoud al geboekt. De andere dagen wilde we gewoon zien wat we wilde doen. Na de eerste nacht in het hostel, wat mij echt alles meeviel, zijn we gaan kijken wat we wilde doen. Het dorpje Karunda blijkt erg leuk te zijn en vooral de weg ernaar toe met de trein of skyrail. Helaas is dit ook hartstikke duur. Uiteindelijk hebben we het openbaar vervoer omhoog gepakt en zijn we met de skyrail terug (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

het project

Bericht - 21 december 2017 om 14:29 uur

Het project Alleen maar leuke dingen, gave ervaringen en jaloersmakende verhalen. Ik hoor jullie denken. Ja we doen nog wat aan het project en veel ook. Na newcastle hebben we nog wat lessen mogen volgen op de universiteit. Hier moesten we zelfs meedoen en meedoen met het presenteren van onze bevindingen #zospannend. We zijn gaan focussen op aboriginals omdat deze het meest toegankelijk zijn en waarbij een grote problematiek een rol speelt. Roken tijdens de zwangerschap blijkt het grootste probleem te zijn en hier willen we ons op gaan focussen. We zijn uitgenodigd door een docent en onderwijsmanager van de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Start van het backpackleven

Bericht - 21 december 2017 om 14:20 uur

Wat in eerste instantie weken leken te duren was opeens zo ver. Over een week zouden we naar cairns vliegen voor de start van ons backpackavontuur. En voor we het wisten was het twee dagen van tevoren en moest ik me tas inpakken. De gedachte van dat doe ik wel even was al snel verdwenen toen ik al mijn spullen bij elkaar had gepakt en me heel hard afvroeg hoe dat ooit in me tas ging passen. Luxe probleem 1 wat nemen we mee en wat gaan we achterlaten was het eerste project waar ik uiteindelijk twee uur mee (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De terugreis

Bericht - 06 december 2017 om 23:27 uur

Automonteur in spe Wat kan er allemaal misgaan met een camper: het volgende. Toen we de camper ophaalde brandde er een lichtje van de motor in het dashboard met hier overheen een stuk tape. Volgens de verhuurder niks aan de hand en een doorzendprobleem (of hoe die het ook noemde dat het licht niet meer uitging. We vertrokken naar Wagga Wagga waar bleek dat de sleutel bijna gebroken was. Toch maar een nieuwe laten maken voor we straks met een gebroken sleutel in de outback zonder bereik staan. In Alice springs stopte de motor en continue mee. Wij naar de garage (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

sightseeing Alice Springs

Bericht - 01 december 2017 om 00:09 uur

Zaterdag 11 november. Er stonden geen afspraken gepland met mensen of organisaties. Het was tenslotte ook weekend voor hen. We besloten om vandaag wat meer van de omgeving rondom alice springs te gaan doen. Oftewel de Mcdonnell ranges. Een gebied waarin meerdere highlights te zien zijn. Bij vertrek regende het al behoorlijk waardoor we het gaspendaal al iets harder moesten induwen om van onze ondertussen modderige campingplek af te komen. Eenmaal vertrokken gingen de eerste kilometers naar de Standly Chasm prima. Onderweg dachten we een bosbrand te zien. Na een discussie en twijfels hebben we de camping gebeld of (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

drive to alice springs

Bericht - 20 november 2017 om 11:59 uur

Sorry sorry voor de alweer late update. Ik had bedacht dat ik onderweg naar alice springs genoeg tijd zou hebben om te schrijven en te plaatsen, maar dat was dus niet het geval. Vooral de internet verbinding of het bereik in het algemeen was vak ver te zoeken. 4 november stond de tas met het meisje dan. 12 kilo met kleding, schoenen en andere handige dingen voor in je backpack op het punt te vertrekken naar ons nieuwe huis. Een uur later was ik nat van ethet zweet en met het gevoel uren gesport te hebben dan eindelijk bij de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

NewCastle

Bericht - 07 november 2017 om 13:45 uur

Sorry voor de late update. Internet begint langzamerhand  de afstand toch wat moeilijker te vinden waardoor iets plaatsen mislukt. Updates komen snel!

(25 tot 27 oktober) 
In Nederland heb ik contact gezocht met een docent, verloskundige en onderzoeker van de universiteit van  Newcastle. Zij heeft ons tijdens het project goed geholpen met het vinden van literatuur en haar ervaringen te delen. Helemaal nu we gespecialiseerd zijn in Indigenous people. Vorige week waren we hard aan het werk op de universiteit van Sydney toen ik een mail kreeg met een uitnodiging of ik het met een paar andere van de groep het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Een groot avontuur

Bericht - 23 oktober 2017 om 05:57 uur

Al geruime tijd voor we weggingen zag ik het niet zitten om 10 weken achter elkaar in dezelfde stad te zitten en zeker niet in een dure stad als Sydney. Maar waar ik dan heen zou willen en wat uit zou komen met het project wist ik eigenlijk ook niet. We hebben het maar op de hogeschoolse manier gedaan; kijk wat je tegenkomt, ga ervaren en alles komt goed. Dat hebben we de afgelopen weken gedaan en nu we ons onderwerp zo op de Indigenous people (aboriginals) aan het specificeren zijn is Alice Springs de beste en meest uitdagende (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Whale Watching

Bericht - 19 oktober 2017 om 00:29 uur

Een van mijn punten op mijn bucketlist voor Australië was Whale Watching. Ook al blijkt hier dat het voor de meeste de normaalste zaak van de wereld is om een walvis te zien vanuit huis of als ze de ferry nemen. Ik heb ze nog nooit gezien en nu ze hier zijn moest ik dit doen. Afgelopen donderdag 12 oktober (lastig met tijdsverschil) hadden we een tour geboekt bij Ozwhalewatching waarbij we ook een BBQ lunch zouden krijgen bij vertrek. Door de zenuwen voor wat ik te zien zou krijgen was ik natuurlijk alweer vroeg wakker en ik kon (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2