Avatar francis Keijzer

francis Keijzer

De terugreis

Bericht - 06 december 2017 om 23:27 uur

Automonteur in spe Wat kan er allemaal misgaan met een camper: het volgende. Toen we de camper ophaalde brandde er een lichtje van de motor in het dashboard met hier overheen een stuk tape. Volgens de verhuurder niks aan de hand en een doorzendprobleem (of hoe die het ook noemde dat het licht niet meer uitging. We vertrokken naar Wagga Wagga waar bleek dat de sleutel bijna gebroken was. Toch maar een nieuwe laten maken voor we straks met een gebroken sleutel in de outback zonder bereik staan. In Alice springs stopte de motor en continue mee. Wij naar de garage (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

sightseeing Alice Springs

Bericht - 01 december 2017 om 00:09 uur

Zaterdag 11 november. Er stonden geen afspraken gepland met mensen of organisaties. Het was tenslotte ook weekend voor hen. We besloten om vandaag wat meer van de omgeving rondom alice springs te gaan doen. Oftewel de Mcdonnell ranges. Een gebied waarin meerdere highlights te zien zijn. Bij vertrek regende het al behoorlijk waardoor we het gaspendaal al iets harder moesten induwen om van onze ondertussen modderige campingplek af te komen. Eenmaal vertrokken gingen de eerste kilometers naar de Standly Chasm prima. Onderweg dachten we een bosbrand te zien. Na een discussie en twijfels hebben we de camping gebeld of (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

drive to alice springs

Bericht - 20 november 2017 om 11:59 uur

Sorry sorry voor de alweer late update. Ik had bedacht dat ik onderweg naar alice springs genoeg tijd zou hebben om te schrijven en te plaatsen, maar dat was dus niet het geval. Vooral de internet verbinding of het bereik in het algemeen was vak ver te zoeken. 4 november stond de tas met het meisje dan. 12 kilo met kleding, schoenen en andere handige dingen voor in je backpack op het punt te vertrekken naar ons nieuwe huis. Een uur later was ik nat van ethet zweet en met het gevoel uren gesport te hebben dan eindelijk bij de (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

NewCastle

Bericht - 07 november 2017 om 13:45 uur

Sorry voor de late update. Internet begint langzamerhand  de afstand toch wat moeilijker te vinden waardoor iets plaatsen mislukt. Updates komen snel!

(25 tot 27 oktober) 
In Nederland heb ik contact gezocht met een docent, verloskundige en onderzoeker van de universiteit van  Newcastle. Zij heeft ons tijdens het project goed geholpen met het vinden van literatuur en haar ervaringen te delen. Helemaal nu we gespecialiseerd zijn in Indigenous people. Vorige week waren we hard aan het werk op de universiteit van Sydney toen ik een mail kreeg met een uitnodiging of ik het met een paar andere van de groep het (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Een groot avontuur

Bericht - 23 oktober 2017 om 05:57 uur

Al geruime tijd voor we weggingen zag ik het niet zitten om 10 weken achter elkaar in dezelfde stad te zitten en zeker niet in een dure stad als Sydney. Maar waar ik dan heen zou willen en wat uit zou komen met het project wist ik eigenlijk ook niet. We hebben het maar op de hogeschoolse manier gedaan; kijk wat je tegenkomt, ga ervaren en alles komt goed. Dat hebben we de afgelopen weken gedaan en nu we ons onderwerp zo op de Indigenous people (aboriginals) aan het specificeren zijn is Alice Springs de beste en meest uitdagende (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Whale Watching

Bericht - 19 oktober 2017 om 00:29 uur

Een van mijn punten op mijn bucketlist voor Australië was Whale Watching. Ook al blijkt hier dat het voor de meeste de normaalste zaak van de wereld is om een walvis te zien vanuit huis of als ze de ferry nemen. Ik heb ze nog nooit gezien en nu ze hier zijn moest ik dit doen. Afgelopen donderdag 12 oktober (lastig met tijdsverschil) hadden we een tour geboekt bij Ozwhalewatching waarbij we ook een BBQ lunch zouden krijgen bij vertrek. Door de zenuwen voor wat ik te zien zou krijgen was ik natuurlijk alweer vroeg wakker en ik kon (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Nieuwe update

Bericht - 16 oktober 2017 om 02:57 uur

Via onze host van ons huis hebben we een berichtje gekregen dat er een protest is tegen Adani georganiseerd door verloskundige. Geen idee wat Adani was, maar georganiseerd door verloskundige dus daar moesten we wel even gaan kijken en te hopen om hier wat contacten te krijgen. Het protest zou een kindvriendelijk protest zijn in een park dus dachten we daar kunnen we wel eventjes gaan kijken. Van te voren hebben we natuurlijk wel even de boeken en de studieskills in de strijd gegooid om te weten wat Adani nou is. Het blijkt een project te zijn van de (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Nieuw avontuur

Bericht - 12 oktober 2017 om 12:09 uur

Om letterlijk 5:50 stond de wekker. Er stond een leuke dag op de planning en dit was dan ook de enigste pluspuntje aan het feit dat de wekker nog voor 6 uur stond. Alleen aan mijn ritueel zo lang mogelijk in bed liggen en daarna haasten tot je er bijna buitenadem van raakt is nog niets veranderd. Werkte voor mij prima want zo kon ik toch 5 minuutjes langer in bed blijven liggen. Alleen werkt dit niet voor iedereen. Twee minuten te laat van huis weg en hopend op dat de trein net als in Nederland te laat zou (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Highlights door de stad

Bericht - 09 oktober 2017 om 01:08 uur

De eerste zit er alweer op en is voorbij gevlogen. De nieuwe week staat voor de boeg waarin we veel aan ons project willen doen. De eerste dag dat wij wilde effectief met elkaar wilden samenwerken in de Technische Universiteit, waar ook de verloskunde opleiding is gevestigd, was die gesloten. Een nieuwe les voorbereiden op de feestdagen van het land waar je naartoe gaat. Het scheen hier Labour day te zijn, een dag waarop mensen dus niet werken. Niet getreurd we zijn gewoon bij een van ons in huis gaan zitten om hier verder te werken. Na wat vergelijken (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

De eerste dagen

Bericht - 02 oktober 2017 om 04:08 uur

Heerlijk geslapen het eerste nachtje in een toch wat vreemde omgeving. Buiten was het al lekker warm en in de lucht waren maar wat enkele wolkjes te ontdekken. Goed moment om de veranda uitkijkend op de tuin te proberen met het ontbijt. Om in de gezonde sferen te blijven, ben ik deze week de dag begonnen met wat yoghurt, vers fruit en muesli. En het feit dat ik niet kan stilzitten en veel te nieuwsgierig ben is ook maar weer bewezen. Na het ontbijt is het gelukt een half uur stil te zitten en te kijken tot de nieuwsgierigheid (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2