Avatar Florence Vossen

Florence Vossen

Droomjob

Bericht - 04 maart 2018 om 18:49 uur

Mijn naam is Gideon Rottier. Na lang zoeken kwam ik in de zuiveringsindustrie terecht bij het bedrijfje Extreme Cleansing. Ons bedrijf hanteert de slogan: “Wij beginnen waar anderen afhaken.” We ruimen verwoestte of lege huizen op.
Vandaag gingen mijn team en ik aan de slag in een brandpand, het voelde alsof ik in een augiasstal stond. Zelfs in de meest verwoestte panden vonden we hier en daar nog waardevolle spullen terug. De afspraak was wie iets vond mag het houden op voorwaarde dat niemand anders het wilt en de eigenaars er niet achter vroegen.
Ik woon in een groot herenhuis die volledig is ingericht met spullen uit beschadigde (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ontmoeting met de haan

Bericht - 04 maart 2018 om 18:48 uur

Tijdens een job in een appartement vol junkies en arme mensen was er een ontploffing door een gaslek. Mijn been was verbrijzelt en zat vast onder een fornuis. Ik was aan de vloer genageld en kon nergens heen. De vlammen die steeds dichter kwamen en mensen die ik hoorde schreeuwen van de pijn, het was angstaanjagend. Het vernielde pand waar ik in lag kon elk moment instorten. Ik bereidde me voor op mijn dood.
Toen kwam Youssef, hij riskeerde zijn leven voor mij. Hij was een vluchteling op wie iedereen neerkeek. Na deze gebeurtenis was hij een echte held. Het feit dat hij mijn leven redde zorgde (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Het verraad

Bericht - 04 maart 2018 om 18:46 uur

Youssef was mijn vriend geworden en woonde bij me in. We deelden vele intresses. Het was een hechte vriendschap. Jaren woonden we samen met onze haan mijn leven was compleet. Als een donderslag bij heldere hemel sloeg alles om toen Youssef me vertelde dat hij een gezin had. Ik was compleet van de kaart en voor het goed doordrong stonden ze voor mijn deur. Zijn vrouw, Karima, een tienerdochter, Loubna en zoon, Rafiq.
In het begin waren ze dankbaar en hielpen ze mee in het huishouden. Het waren illegale vluchtelingen, zonder papieren. De enige job die Karima kon krijgen was poetsen maar daar voelde ze zicht te (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie