Avatar Fleur van Kerkhof

Fleur van Kerkhof

Momenteel is fleurvankerkhof bezig met de reis Fleur goes Uganda. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van fleurvankerkhof

Blijf op de hoogte van de reisblog van fleurvankerkhof door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Blog 6 - Heeel veeel tijd

Bericht - 15 december 2018 om 17:58 uur

Blog 6 – Week 2 10 t/m 14 december

Daar ben ik dan weer, terug in villa Katwe. Een toilet waar je op kunt zitten, een douche waarbij je niet het water zelf over je heen hoeft te gooien maar het gewoon uit een kraan komt (en warm is) en waar je mensen om je heen hebt om spelletjes mee te spelen.

Maandag 10 december Dit wordt mijn week, ik voel het, dit wordt mijn week’ heb ik tegen mezelf gezegd vanaf een uur of 7 in de ochtend. Toen ik om 9 uur aankwam op de school leken al mijn dromen uit te komen: er waren kinderen! (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Blog 5 Lake Bunyonyi

Bericht - 11 december 2018 om 19:01 uur

Daar gingen we dan. Twee mzungu's (blanken) met het openbaar vervoer naar Kabale. Je voelt de bui misschien al hangen maar dat ging natuurlijk niet helemaal goed. 


Wij komen keurig optijd aan op het station. Afgezet door onze vaste boda driver, die daar vraagt of een medewerker ons kan roepen wanneer onze bus er is. Mijn vertrouwen begon dus hoog. Dit moest goedkomen. "Mzungu's, mzungu's. Your bus is here". Oké nou even betalen dan. De dag voor vertrek al gebeld naar het bedrijf en zou 25.000 shillings zijn (niet schrikken, is een euro of 6, ik moest ook aan die (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Blog 4 - Handen uit de mouwen

Bericht - 06 december 2018 om 22:00 uur

Blog 4 – Week 1

Een kleine verandering in de planning. Ik schrijf jullie al op donderdag. Dit komt doordat ik dit weekend naar Lake Bunyonyi ga. Maar nu eerst even iets over mijn eerste week. Mijn eerste week viel me erg zwaar. Ik was ten eerste erg alleen in het huisje en had hierdoor erge heimwee, maar ook was het project toch niet helemaal wat ik ervan verwacht had en wat er mij verteld was. Ik was dus erg bang dat ik hier nu 5.5 week zou zitten en niet ging doen waarvoor ik gekomen ben. Maandag en dinsdag ben ik hierdoor helemaal opgebroken en besloot toen om (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

blog 3 - sinterklaas kapoentje

Bericht - 02 december 2018 om 13:46 uur

Blog 3 - 2-12-2018

Gisteren avond heb ik, samen met de andere vrijwilligers uit villa Katwe sinterklaas gevierd. We hebben een spel gespeeld waarbij iedereen wat cadeautjes moest kopen en ik had dus wat Nederlandse cadeautjes meegenomen (stroopwafels, chocolade letter etc.). Daar waren ze hier erg blij mee! Zelf heb ik zeer leuke cadeautjes gekregen, waaronder een etui gemaakt door locals, maar ook een pen met mijn lievelingsdier, een giraffe, erop. Het was dus eigenlijk gewoon een super leuke avond. Nu kan morgen mijn project beginnen! De volgende keer dat jullie van mij zullen horen, zal dus ook pas volgend (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Blog 2 - Heel normaal...

Bericht - 01 december 2018 om 14:01 uur

Blog 2 – 30-11-2018

Tijdens de 3 uur-durige auto rit naar mijn hostel voor de weekenden, die ik hier in Oeganda ben, heb ik al wel wat opvallende dingen opgemerkt, die ik toch even met jullie wilde delen:

– Op je blote voeten langs de snelweg lopen, heel normaal;
– Al je afval langs de weg gooien i.p.v in afvalbakken, heel normaal;
– Dit afval vervolgens in de fik steken om je eten op te koken, heel normaal;  
– Koeien die langs de snelweg gewoon staan de grazen en ieder moment voor je auto kunnen komen te staan, heel normaal;

– Airco gebruiken, ben jij gek, gewoon alle ramen helemaal open, heel normaal;
– Over de (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

blog 1 - Ready for take-off

Bericht - 01 december 2018 om 10:14 uur

29 november 2018

Daar zit ik dan. In het vliegtuig onderweg naar het avontuur van mijn leven. Vele weken voorbereiding hebben hier naar toe geleid en nu kan ik niet meer terug. Als ik naar buiten kijk zie ik alleen maar wit, zoveel wolken hangen er in Nederland in de lucht. Ik hoop dat ik halverwege mijn reis het witte zie verdwijnen en het mooie landschap kan zien.
Weken, misschien wel maanden lang ben ik bezig geweest met de voorbereidingen. De vlucht boeken, verblijf regelen voor in de weekenden, inentingen, pillen, zonnebrand, spullen voor de mensen daar etc. etc. etc. Supertrots ben ik dus ook dat ik nu in dit vliegtuig zit (...)

Lees verder


14 reactiesPlaats een reactie