Avatar Fleur van Kerkhof

Fleur van Kerkhof

Blog 16 - De laatste week ...

Bericht - 26 februari 2019 om 10:30 uur

Blog 16 – week 12 18 t/m 22 februari

Op zondag zijn we iets eerder teruggegaan, omdat de scholieren terug waren. We hebben een voetbalwedstrijd gespeeld: Lwengo vs Nederland. Dit was zeker een goed begin voor mijn laatste week, vooral omdat we gewonnen hebben ;)

Maandag 18 februari
In de ochtend hebben we kooklessen gehad van de lokale vrouwen. Eva en ik waren namelijk zo dankbaar dat deze vrouwen elke dag weer 3 maaltijden voor ons op tafel zetten, dat we het tijd vonden ze een keertje te helpen. De groep met scholieren was nog voor één laatste keer terug en dus moest er veel gekookt worden. We zijn om 9.30 begonnen en pas om (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Blog 15 - Schoolreisje

Bericht - 16 februari 2019 om 12:19 uur

Blog 15 – week 11 11 t/m 15 februari

Deze week moest weer een normaal weekje worden, waarin ik alle dagen zou volgen, het was namelijk alweer mijn voorlaatste week. Dat ik alle dagen gevolgd heb en meegeholpen heb is zeker, maar dat het weer een compleet andere week was ook. Deze week zijn alleen Tieme en ik er weer als vrijwilligers. Dit omdat Eva zondag een ongeluk heeft gehad met een boda en hier een schaafwond op haar knie aan over heeft gehouden. Deze moest ze in het ziekenhuis 4 dagen lang laten schoonmaken en er nieuw verband omheen laten zetten. Zij zou deze week dus niet komen werken. Maar (...)

Lees verder


14 reactiesPlaats een reactie

Blog 14 - BUBBLES

Bericht - 10 februari 2019 om 17:38 uur

Blog 14 - week 10 4 t/m 10 februari

Deze week ziet er even iets anders uit. Ik kan namelijk niet helemaal ontsnappen aan mijn Nederlandse verantwoordelijkheden en moest vorig weekend eigenlijk wel gewoon mijn deelname formulier en motivatie voor Erasmus inleveren. Helaas lag de website, waarop dit moest gebeuren, er zaterdag en zondag uit. Daarom ben ik  maandag een extra dag in Masaka gebleven en heb ik toen het bestandje in kunnen leveren. Nu is het duimen voor een goede uitkomst… Daarnaast ben ik deze week al eerder van mijn project vertrokken, voor een verjaardagsfeestje ;). Omdat deze blog anders misschien wel erg kort wordt, dacht ik: ‘ik doe (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Blog 13 - Bullshit

Bericht - 01 februari 2019 om 10:49 uur

Blog 13 – week 9 28 januari t/m 1 februari

Na een gezellig weekend met mijn nieuw gemaakte vrienden Lisa en Nathalie en hard gewerkt te hebben aan mijn toelatings-eisen voor het Erasmus, was het op zondag avond weer tijd om met z'n drieën terug te gaan naar Nakyenyi. 

Maandag 28 januari
Vanochtend was het alweer tijd voor een nieuwe werkweek bij Lwengo. We zijn weer naar de bomenplantage geweest, maar nu naar een ander deel (denk ik, die bomenplantage is zo groot) en hebben daar weer de takken van de bomen geslagen. Dit hebben we van 9.00 tot 12.00 gedaan in de Afrikaanse evenaars hitte en om 12.00 was ik er (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Blog 12 - ... Hello Lwengo

Bericht - 25 januari 2019 om 10:36 uur

Blog 12 – week 8 21 t/m 25 januari

Maandag 21 januari
Vanochtend ben ik om 11.00 in Villa Katwe opgehaald door Anthony, de leider van dit project en samen zijn we een reis van ongeveer 30 minuten tegemoet gegaan. Aangekomen in Lwengo heeft hij mij mijn huis laten zien en ik ben vervolgens meteen mijn mede-vrijwilliger Tieme gaan helpen. Het is best apart om opeens met 2 mzungu’s te zitten. Ik zou namelijk nog 2 weken alleen zitten en dan pas zouden er 3 pabo studenten komen. Nu hoorde ik dat er nu dus al 2 zitten, volgende week maandag komt er nog een meisje bij en die week (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie

Blog 11 - bye bye CEPO ...

Bericht - 21 januari 2019 om 07:02 uur

Blog 11 – week 7  14 t/m 18 januari

Deze week was alweer mijn laatste week bij mijn eerste project. Ik ben dus al over de helft van mijn tijd hier (ik ga alweer bijna naar huis joh)! Mijn laatste week bij CEPO was chaotisch, omdat Samantha in het ziekenhuis belandde, maar uiteindelijk hebben ik en de lerares er alsnog een goede laatste week van kunnen maken.

Maandag 14 januari
In de ochtend vertelde de lerares dat in het weekend de inspectie langs was geweest en had gezegd dat de proeflicentie was verlopen. Deze heeft de school 2 jaar geleden gekregen, om te zorgen dat ze de school konden gaan opzetten, maar (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

blog 10 - Op z'n Nederlands

Bericht - 11 januari 2019 om 15:04 uur

Blog 10 - Week 5 7 t/m 11 januari

Maandag 7 januari
In de ochtend ben ik verder gegaan met de witte papieren in het derde klaslokaal. Dit heb ik gedaan tot de papieren allemaal op waren en er dus nieuwe gehaald moesten worden. Op hetzelfde moment was de lerares aan het nieten in het tweede lokaal, omdat er van 1 muur wat dingen waren losgeraakt. Dit hoogstwaarschijnlijk door een verkeerde lading porage. Ze zei zelf nog: ‘The Dutch way, two things at the same time’. Voordat de papieren er waren duurde even, want dan gaan het meteen weer terug naar ‘The African way’. Ik heb van half 1 tot (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Blog 9 - Spiderman

Bericht - 06 januari 2019 om 10:31 uur

Blog 9 – week 4 2 t/m 4 januari

Dit was maar een kort weekje en dus hoogstwaarschijnlijk een wat korter blogje. Misschien wel fijn een keer, niet een heel boekwerk hoeven lezen. Heb vanochtend om 7 uur de laatste mede-vrijwilligers uitgezwaaid. Nu ben ik dus echt nog de enige die over is. De eerst volgende komen waarschijnlijk pas op 1 februari. Moet me nu 4 weken alleen vermaken, dus dat wordt weer een nieuw avontuur. Dit weekend hebben we met zijn alle gezellig nog de laatste uren samen gevuld. We hebben wat stofjes gekocht, we zijn een milkshake gaan drinken en we hebben heerlijk Afrikaans gekookt voor de (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Blog 8 - Kerstvakantie

Bericht - 02 januari 2019 om 19:42 uur

Blog 8 - Kerstvakantie

De afgelopen 1.5 week ben ik niet op mijn project geweest. Ik had namelijk kerstvakantie en besloot deze te vieren in Villa Katwe.

Maandag 24 december -
Vandaag zou het eigenlijk al kerst zijn, heel gek want ik heb 0 kerstgevoel in mijn lichaam rondstromen op dit moment. Na het ontbijten met tropisch fruit, 's middags bakken in de zon en temperaturen van boven de 25 graden kwam ik gewoon niet helemaal in de kerststemming. 's Avonds heb ik daarom met een andere gast van Villa Katwe maar een kerstfilm (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Blog 7 - Santa Claus is coming to town

Bericht - 23 december 2018 om 18:03 uur

Blog 7 – Week 3 17 t/m 21 december


Ja hoor, net als in Nederland heb ik op dit moment kerstvakantie. Ik moet dus 1.5 week zien te vullen, maar moet goed komen. Dit is de laatste 1.5 week waarin ik met mensen samen in villa Katwe zit tot 1 februari, dus ik zal er extra hard van moeten genieten. Net voor het eerst in 3 weken weer warm gedoucht, dus ben helemaal klaar om jullie over mijn week te vertellen!

Maandag 17 december
Hoera! We zouden vandaag eindelijk een klaslokaal afmaken…
In de ochtend kreeg ik te horen dat het lamineerapparaat stuk was en dat we nu alle plastic vellen (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2