Avatar Piet Hein

Piet Hein

Bericht 4: Taakverdeling van deze opdracht

Bericht - 15 november 2019 om 22:42 uur

Voor deze opdracht over zeehelden en zeevaarders hadden wij als groepje de taken goed verdeeld. Iedereen deed evenveel en was ook blij met zijn taak. De taakverdeling maakten wij samen op een aparte dag (die dag werkte we niet aan de biografie en reisverslagen). 

Zamzam: Zij maakt bericht 1 aan, de biografie en de taakverdeling werkte zij uit en typte die uit bij de berichten.
Firdaouss: Zij maakte bericht 2 aan en overlegde goed over de taakverdeling en de fotokeuzes
Youssra A: Zij maakte bericht 3 aan en controleerde de opdrachten op de inhoud van de teksten en hoeveelheid woorden.

Wij hopen natuurlijk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Bericht 3: Tweede reisverslag Piet Hein- De verovering van de Spaanse zilvervloot

Bericht - 14 november 2019 om 21:53 uur

1628-1629 

Hallo daar ben ik weer, Piet Hein. Dit keer neem ik jullie mee op expeditie, om de Zilvervloot te veroveren. Ik behoud de titels van kapitein-generaal en admiraal. Laat ik maar niet al te veel blijven praten ik heb het namelijk wel druk nu. Ik moet 4000 man op 31 schepen zien te krijgen en ik moet de mannen nog tellen voor de aanwezigheid. Hoe dan ook, deze reis is heel belangrijk voor me. Ik wil namelijk wel heel graag de Spaanse schatvloot onderscheppen. De Spaanse schatvloot is beladen met zilver, indigo en cochenille en is op dit moment onderweg naar Spanje. Zoals (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Bericht 2; Ga mee met het verhaal van Piet Hein over zijn eerste tocht!

Bericht - 14 november 2019 om 20:29 uur

Hallo mensen van de toekomst,
Jullie kennen me vast wel, Piet Hein. In november 1623 trad ik in dienst bij de pas opgerichte West-Indische Compagnie. Voor de eerste tocht in 1624-1625 werd ik op 2 november 1623 benoemd tot viceadmiraal, onder admiraal Jacob Willekens. Dat verwacht ik wel van mezelf hoor! Een vloot van 26 schepen bereikte op 8 mei 1642 de hoofdstad São Salvador da Bahia. Jullie kennen de plaats vast wel als Bahia. Ik leed de volgende dag een succesvolle bestorming. Samen met mijn mannen heb ik  gewoon binnen een dag alles veroverd. Ziek toch! Maar ik en mijn mannen hebben natuurlijk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Bericht 1; Korte biografie over Piet Hein

Bericht - 14 november 2019 om 18:17 uur

Ik ben Pieter Pietersen Heyn beter bekend als Piet Hein, ik was geboren in 25 november 1577 en was de zoon van de schipper Pieter Corneliszoon Hein. Ik heb drie broers genaamd: Jacob, Simon en Cornelis, die allen koopman zijn geworden. In 1598 raakte ik – samen met zijn vader – in Spaanse gevangenschap. Ik was toen tot 1602 een roeier op het Spaanse vloot van Ambrosio Spinola en werd toen vrijgelaten tijdens een gevangen uitwisseling. In 1603 raakte ik als schipper van de Kleine Neptunus opnieuw gevangen en werd opgesloten in het fort van Havana. Omdat in het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie