Avatar Evie Raijmakers

Evie Raijmakers

Canada

Bericht - 15 april 2018 om 02:17 uur

Tja, mijn aller allerlaatste blog voor deze reis. Ik ben nu op het vliegveld van Toronto en vertrek zo meteen richting huis. Ik wacht in spanning af of mijn vlucht geannuleerd gaat worden, want er zijn er 470 geannuleerd door een ijsstorm. De vlucht is in ieder geval vertraagd. Het is bij jullie inmiddels nacht, dus tegen de tijd dat jullie mijn blog lezen ben ik (bijna) thuis. Wat ben ik blij met mijn keus om mijn familie op te zoeken en het Canadese leven in te duiken. Ik leerde zó veel over hun leven, over onze familie(geschiedenis), over (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

New york, new york

Bericht - 09 april 2018 om 23:25 uur

Hi allemaal, nadat ik mijn laatste blog geschreven heb, heb ik weer zo veel beleefd dat ik bang ben dat dit een lange blog gaat worden. Ik kan heel fijn terugkijken op mijn laatste dag in Zuid-Amerika. Heb één van mijn grenzen verlegd door te gaan surfen wat ik ontzettend gaaf vond! Het gaf echt een kick om te merken dat elke golf steeds beter gaat, tot ik kon staan! Na deze les begon mijn reis van de zon naar de sneeuw. Letterlijk. Want de volgende dag stond ik in Toronto waar ik voor het eerst ging couchsurfen. Een (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Laatste dag

Bericht - 02 april 2018 om 16:39 uur

Hoi allemaal, mijn laatste blog vanuit Zuid-Amerika. Wat raar en vooral jammer! De laatste dagen heb ik doorgebracht in Valparaíso, een kleine stad naast Santiago. Daar heb ik heerlijk genoten van het zonnetje aan het strand, in de zandduinen met uitzicht op de zee en van een lange wandeling door de kleurrijke graffiti-straten van Valparaíso. Ik heb ontzettend genoten van de gezellige avonden met Chileense wijn en een theatershow. Ik kwam er achter dat mijn Spaans toch nog wel heel wat te verbeteren valt ;) Ik heb genoten van het leuke, leerzame en diverse gezelschap. Ik heb genoten van (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Mendoza

Bericht - 27 maart 2018 om 21:35 uur

Hoi allemaal, de tijd vliegt zo hard voorbij dat ik telkens bijna vergeet een blog te schrijven. Een aantal dagen geleden was ik nog in Mendoza, Argentinië, waar ik de ene dag de stad heb verkend en de hele middag heerlijk rondgelopen heb in de stad en in een park dat bijna net zo groot is als de stad zelf. Ik had nog allemaal lekker eten van de busreis dus ik zocht een fijn plekje, keek serie en genoot van de zon. In de avond heb ik met wat hostelgenoten, waaronder een Argentijns stelletje, zelf pizza gemaakt in een (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Salta

Bericht - 24 maart 2018 om 03:29 uur

Hoi allemaal, de afgelopen 3 dagen heb ik een roadtrip gedaan met drie fransen (en meteen mijn frans weer een beetje opgefrist haha). We huurden een auto en hebben vanuit Salta de omgeving in het noorden van deze stad verkend. De eerste dag zijn we naar 'de berg van 7 kleuren' gereden en omdat we onze tijd namen om te genieten van de omgeving duurde deze rit ongeveer 9 uur. Aan de voet van deze berg ligt een klein dorpje Purmamarca en we besloten daar te overnachten, een wandeling rondom de berg te maken en daarna lama te eten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Argentinië

Bericht - 19 maart 2018 om 18:02 uur

Hi allemaal, inmiddels leer ik weer een nieuw land met een andere cultuur kennen: Argentinië. Ook al heb ik relatief weinig tijd in dit land (want het is enorm), ik leer over de lokale gerechten, tradities en natuur. Ik vertrok weer alleen vanuit Chili, op naar mijn volgende avontuur. Maar lang was ik niet alleen want vijftien minuten later toen ik op het busstation was, ontmoette ik alweer iemand die ook naar Salta ging. Waarschijnlijk gaan we vanaf morgen twee dagen met een groep een auto huren om de omgeving van Salta te verkennen. Zo niet, dan neem ik (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

San pedro de Atacama/Chili

Bericht - 17 maart 2018 om 21:23 uur

Hoi allemaal, wat is het heerlijk om na bijna drie weken in Bolivia in Chili te zijn. Er is wc papier, de mensen zijn vriendelijk, het is schoon en er is een keer wat anders te eten dan droge witte rijst of spaghetti met gefrituurde kip. Het voelt meteen een stuk meer Westers aan. Al heel lang stond hoog op mijn wensenlijstje om naar de maanvallei in de woestijn van San Pedro de Atacama te gaan. Gisteren heb ik dan ook op z'n hollands een fiets gehuurd en fietste ik naar en in de vallei. Dat het de droogste (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Dromen komen uit

Bericht - 15 maart 2018 om 22:33 uur

Hoi allemaal, inmiddels heb ik een super gave roadtrip achter de rug van drie dagen, heb ik Uyuni bezocht en ben ik in Chili. Yes, dromen komen uit! De tour begon in het dorpje Uyuni, waar ik de groep voor de komende dagen leerde kennen. We stapten in een 4x4 jeep en vanuit daar gingen we de zoutvlaktes op. Vanwege het regenseizoen was de zoutvlakte bedekt met een laag water en was het standaard beeld van de uitgestrekte droge vlakte niet te zien, maar integendeel leverde dat één grote spiegel op. Super gaaf om daar reflectiefoto's te maken en (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Potosí

Bericht - 11 maart 2018 om 22:18 uur

Hi allemaal, Na de dagen in de jungle heb ik een paar dagen rust genomen in La Paz. Ik wilde naar een spa, maar die bleek die dag helaas gesloten dus heb ik mezelf wat verwend met 'shoppen' in de stad. Ook al waren het wat dingen die ik echt nodig had, het was fijn om even wat nieuwe spullen te kopen. En uiteindelijk was ik heel blij dat ik wat ruimte had in mijn schema, want ik kreeg (waarschijnlijk) een voedselvergiftiging. Toch besloot ik de volgende dag de bus te nemen naar Potosi, want inmiddels had ik La Paz (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De jungle in

Bericht - 07 maart 2018 om 22:41 uur

Hoi allemaal, 3 dagen zonder stroom, 3 dagen zonder bereik en 5 dagen zonder douche; 3 dagen in de jungle van rurrenabaque, oftewel de pampas! Echt een 'once in a lifetime experience', super gaaf maar ik denk nooit meer opnieuw. De dag na de death road stond me een lange busrit van 14 uur te wachten naar het dorpje in de jungle genaamd rurrenabaque. Aangezien ik de dag daarvoor de death road had overleefd dacht ik dat ik alles wel aan kon, maar de weg naar rurrenabaque bleek nóg smaller, glibberiger en een diepere afgrond te hebben dan de death (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3