Avatar Ellen Schram

Ellen Schram

Punakaiki

Bericht - 19 januari 2018 om 23:14 uur

Even een kort berichtje vanuit Punakaiki. Punakaiki is een klein plaatsje aan de kust waar de pancake rocks te bewonderen zijn. Op dit eiland liggen de steden enorm ver uit elkaar, dus een dagje in Punakaiki was een goede onderbreking van de reis naar Franz Joseph. Toen ik smiddags aan kwam ben ik direct naar de oceaan gelopen. Hier een wandeling over het strand gemaakt, het water was ruw en op den duur stond ik tot mijn bovenbenen in de golven. Dat was wel even eng, want ik had mijn telefoon en camera bij me. Daarnaast zakte ik ook (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Abel Tasmanpark

Bericht - 17 januari 2018 om 23:46 uur

Hallo lieve mensen, hier een berichtje vanuit het Abel Tasmanpark. Nadat ik was aangekomen in Nelson ben ik alles gaan boeken en voorbereiden voor mijn driedaagse tocht in het Abel Tasmanpark. Ik had met Alex en een Zwitsers koppel afgesproken om samen te gaan. We hadden het plan om de eerste dag een kayak te huren en de andere twee dagen te lopen. Na het aanschaffen van de kampeerspullen besloten we heerlijk uit eten te gaan. Op de campings zouden we namelijk geen stroom of warm water hebben. Dus een goede maaltijd vooraf leek ons wel een goed idee. (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Wellington

Bericht - 14 januari 2018 om 05:22 uur

Hallo allemaal, afgelopen vrijdag kwam ik in Wellington aan na een 6,5 uur durende busreis. Gelukkig zijn de bussen hier heel relaxed en helemaal ingesteld op lange afstanden. Maar toch was ik er wel klaar mee. Eenmaal ingecheckt in het hostel, verlangde ik erg terug naar mijn vorige hostel. Alles was oud, niet erg schoon en er waren geen kluisjes. Toen ik eenmaal in bed lag, had ik ineens het gevoel dat er iets niet klopte. Ik deed mijn ogen open en er stond een man naast mijn hoofd. Ik schrok me rot natuurlijk en vroeg hem wat er (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Taupo

Bericht - 12 januari 2018 om 03:06 uur

Hallo allemaal, nog even en ik blijf hier wonen. Wat een fantastisch land is dit zeg, achter iedere bergtop ligt weer een volgend prachtig uitzicht. Maandag morgen ben ik met Martin meegereden, hij moest ook richting Taupo en zo kon ik onderweg nog langs de Huka falls. Ik had hem leren kennen tijdens de boswandeling. De waterval was prachtig, zo helder blauw water. Daarna mijn hostel opgezocht, dit was echt het beste hostel waar ik ooit geweest ben. Fantastische bedden, schoon en een grote keuken. Mijn Duitse broer Martin:-) had me aangeraden om een boottocht te doen. Mijn slaapzaal (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Rotorua

Bericht - 07 januari 2018 om 19:03 uur

Kia Ora (hallo) from Rotorua! Na een lange busrit vanuit Auckland, was ik dan eindelijk in Rotorua. Dit is een stadje in het midden van een actief vulkanisch gebied. Toen ik uit de bus stapte rook het naar rotte eieren, dit komt door de zwavel. Vreselijk smerig, want je rook het echt overal. Niet zo lekker als je moet eten bijvoorbeeld. Ik was ontzettend moe, dus ik heb alleen boodschappen gedaan en mijn ticket voor de volgende dag geboekt. S'avonds was er een BBQ in het hostel, fijn want nu hoefde ik niet te koken. De volgende morgen werd (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Bay of Islands- Paihia

Bericht - 04 januari 2018 om 03:19 uur

Wow, ik ben nu helemaal in de vakantie stemming. Wat heb ik in de Bay of Islands een fantastische tijd gehad! Bij de bushalte in Auckland ontmoette ik een Roemeens meisje Simona die dezelfde bestemming had als ik. Al snel waren we enthousiast een dagtrip aan het plannen, waardoor de uren in de bus voorbij vlogen. We hadden besloten om de volgende morgen een auto te huren en naar het Waipoua forest te gaan. Hier staan enorme kauri bomen met een omtrek van 16 meter, heel indrukwekkend om te zien. Onderweg reden we langs de kust waar we een (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Auckland

Bericht - 31 december 2017 om 23:35 uur

Hallo allemaal, hier mijn eerste verslag vanuit Nieuw-Zeeland. Wat was dat een eind vliegen zeg! Gelukkig kwam ik op schiphol al Nederlanders tegen die dezelfde route zouden reizen. Hier was ik erg blij mee want ik zag er tegenop om twee keer over te stappen in China. De eerste overstap was vrij kort en natuurlijk zat juist toen alles tegen. De Chinese immigratie deed moeilijk over mijn paspoort, er werd lang gekeken naar oude stempels. Ik snapte niet wat er aan de hand was, maar uiteindelijk mocht ik door. Daarna weer een probleem met mijn bagage omdat er een (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie