Avatar Elize Olde Bolhaar

Elize Olde Bolhaar

El Saladillo

Bericht - 19 april 2018 om 20:27 uur

Viaducto  “El Saladillo” (spoorbrug)
We rijden  de ruta 9 op weg richting Tucuman. Ook dit keer hebben we een plekje gevonden via iOverlander. Een plekje in de bossen, en wat zo bijzonder is onder een grote oude stenen spoorbrug. Meer wordt er niet prijs gegeven, alleen dat het een rustige plek is met veel vogels.

Ik ben benieuwd, oude gebouwen of bruggen hebben altijd mijn interesse.  We moeten de R 9 af en rijden een zand weggetje in.
Dit weggetje wordt steeds smaller en leidt ons de bossen in.  De weg wordt zo smal dat de takken langs de autowand krassen. Ik ben toch wel erg benieuwd en kan mij haast niet voorstellen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Rio Pasaje O Juramento

Bericht - 19 april 2018 om 20:23 uur

We rijden op de R 48. Een avontuurlijke weg door een dicht groen bos vanaf Salta. Ik heb het vandaag wel enkele keren gezegd, wat heerlijk groen! En toen het ging regenen was ik beslist niet teleurgesteld. Ik had aan mijn kant het raampje open van de auto en af en toe kwam er een heerlijke geur van buiten langs mijn neus. De geur van regen en groene planten. Na weken van droogte en gesteente een welkome afwisseling.

De route was een geweldige rit door de bergen, vooral de groene bebossing was een lust voor mijn oog.  De bomen waren behangen met groenevochtige bladeren,  gras op de (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Termas

Bericht - 18 april 2018 om 05:11 uur

Hotel Termas Rosario De La Frontera    

We rijden vanuit Salta ruta 9 richting zuid westen. Andre heeft Via Ioverlander gelezen we dat er een Termas in de buurt is. Een heerlijk warm bad is altijd welkom. Als we in de buurt komen van de Termas staat de slagboom open.
Aangegeven staat Hotel Termas Rosario De La Frontera. Er staat niemand bij de slagboom dus rijden we door. De weg gaat iets omhoog. Een mooie stenen muur van allerlei vormen gekleurde keien begeleidt ons. Boven aan het einde van de weg staat van dezelfde soort keien een eenvoudig huisje met een rode dakpannen.  De ramen zijn gesloten met houten luiken. Voor mij verschijnt een groot oud (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

San Jose de Jachal...

Bericht - 18 april 2018 om 05:01 uur

San Jose de Jáchal.  
We rijden een klein stadje in, San Jose de Jàchal op zoek naar en een winkel. Het is al na 17.00 uur, siësta tijd voorbij dus de winkels zouden open moeten zijn. Het stadje oogt vriendelijk en het valt mij op dat er kleine groepjes mensen aan de straat staan. Hoe dichter we bij het centrum komen  des te meer mensen er rond lopen. Op zich is dat niet vreemd maar het lijkt wel alsof alle winkels gesloten zijn. De siësta duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur of 18.00 uur. We willen nog graag wat kleine inkopen doen voor het avondeten.

Als we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Atacama

Bericht - 06 april 2018 om 18:18 uur

Cementerio  Calama en de kopermijn Chuquicamata.     

Vandaag ga ik de grootste  open kopermijn zien ter wereld.
Deze mijn ligt 16 ten noorden van  de stad Calama. De naam van de mijn: Chuquicamata wordt nu beheerd door Chileens  staat bedrijf Codelco. In 1915 produceerde het bedrijf Guggenheim Bros uit de Verenigde staten de eerste fijne koperen staaf. Daarna gaat krijgt de mijn verschillende eigenaren waaronder: Chili Copper Co, Anaconda en Chili Exploration Go Go.  In 1971 kwam de mijn weer officieel in Chileense handen.   De open mijn is 1200 meter diep en 5 bij 3 km groot. Andre heeft er enige jaren geleden al eens een  bezoek gebracht, en toen ik zijn foto’s zag (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Valle Hermoso

Bericht - 01 april 2018 om 00:35 uur

 Las Lenas ( ski gebied) en  Valle Hermoso (mooie vallei)   We rijden een zijstraatje in van Ruta 40. Richting een skigebied speciaal gebouwd voor de Zuid Amerikaanse jet set. Onder ons stroomt een kabbelend riviertje.  We rijden omhoog, de straat is prima. Na enige km rijden we door een klein gehuchtje waar allemaal dezelfde huizen naast elkaar staan. 
Een vervallen kuuroord Los Molles waar je tijdens het skiseizoen goedkoop kunt overnachten.
Nu geen leven te bekennen. 

Het skiseizoen is hier van juni t/m september. Voor mij nu moeilijk voor te stellen dat het hier in juni helemaal los gaat. Voor ons tegen de groene bergwand aan staan enkele liften.  Een (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ruinas Minas de Hualilan

Bericht - 20 maart 2018 om 19:53 uur

We rijden op de Ruta 149, richting Iglesia het wordt een beetje groener rondom ons heen. De rode en grijze rotsenpartijen maken  plaats voor groen struikgewas, het blijft nog wel dor en droog maar het begint er wat levendiger uit te zien. We rijden richting een verlaten mijn. Daar willen we even stoppen om een cappuccino  te drinken.

Het is gelukkig niet meer zo warm als de afgelopen laatste dagen.  We rijden ook weer een paar honderd meter omhoog en dat scheelt in temperatuur.
Andre rijdt met de auto links een grintweggetje in en aan het eind  staan een paar oude ruïnes. Ik heb geen informatie van deze verlaten mijn. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Centro de Esqui Valles Del Plata

Bericht - 15 maart 2018 om 22:16 uur

Ski gebied Valles Del Plata (vallei van het Zilver) Villavicencio

We rijden de weg Fransico Guiñazu omhoog tot ongeveer 3000 meter. Grint, verraderlijke stenen en een wasbordje maakt het dat de weg niet gemakkelijk rijdt.  Vele haarspeldbochten die de LC omhoog brengt. Het uitzicht is opnieuw prachtig,  groene bergen om ons heen en boven ons rotsgebergte. Als ik in de achteruitkijk spiegel kijk zie een wir war van kronkel weggetjes die we achter ons laten.

De LC klimt en we zien op de GPS dat we de 3000 meter naderen. Voor ons staat een stenen huis met een rood dak dat mij doet denken aan de alpen huizen in Oostenrijk.  Er lopen zelfs een paar bruine koeien in (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Naar Argentinië!

Bericht - 08 maart 2018 om 19:22 uur

27 februari.
Gisteren zijn we via de Paso Pehuenche  grensovergang Argentinië in gereden. Een interessante happening altijd. De ene grensovergang is lang de andere niet en de douane ambtenaren zijn niet overal even vriendelijk of behulpzaam. Deze grensovergang ligt op 2500 meter hoogte, een mooie tocht om te rijden. In  het douane kantoortje om Chili uit te rijden zijn de ambtenaren vriendelijk. Een jongedame lacht ons vriendelijk toe. De radio staat zachtjes aan en voordat ze ons gaat helpen maakt ze eerst even haar telefoongesprekje af. Er heerst een relaxte sfeer. Onze paspoorten worden bekeken en afgestempeld. De autopapieren van de LC worden gecheckt en ingehouden zoals dat meestal  gebeurt als (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Reserva Provincial La Payunia

Bericht - 08 maart 2018 om 19:19 uur

We zijn op weg via de R 40 naar La Payunia, uiterste zuiden van de provincie Mendoza. Het is een woest gebied, we komen geen andere reizigers tegen. Er is een totaal vernieuwde weg in aanmaak. Wel 43 km lang worden we begeleidt door man en machine  die aan de weg timmeren. Af en toe worden we via een omweggetje geleid maar het grootste gedeelte kunnen we of links of rechts rijden. De mensen groeten ons allemaal vriendelijk zwaaiend. Er wordt in enorm veel stof gewerkt, ik zie veel doeken om het gezicht van deze straat werkers.  

Het landschap rondom ons is bijna ongerept, er staan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3 ... 10