Avatar Elize Olde Bolhaar

Elize Olde Bolhaar

Momenteel is eliza bezig met de reis Zuid Amerika ... Reis 2. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van eliza

Blijf op de hoogte van de reisblog van eliza door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Ruinas Minas de Hualilan

Bericht - 20 maart 2018 om 19:53 uur

We rijden op de Ruta 149, richting Iglesia het wordt een beetje groener rondom ons heen. De rode en grijze rotsenpartijen maken  plaats voor groen struikgewas, het blijft nog wel dor en droog maar het begint er wat levendiger uit te zien. We rijden richting een verlaten mijn. Daar willen we even stoppen om een cappuccino  te drinken.

Het is gelukkig niet meer zo warm als de afgelopen laatste dagen.  We rijden ook weer een paar honderd meter omhoog en dat scheelt in temperatuur.
Andre rijdt met de auto links een grintweggetje in en aan het eind  staan een paar oude ruïnes. Ik heb geen informatie van deze verlaten mijn. (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Centro de Esqui Valles Del Plata

Bericht - 15 maart 2018 om 22:16 uur

Ski gebied Valles Del Plata (vallei van het Zilver) Villavicencio

We rijden de weg Fransico Guiñazu omhoog tot ongeveer 3000 meter. Grint, verraderlijke stenen en een wasbordje maakt het dat de weg niet gemakkelijk rijdt.  Vele haarspeldbochten die de LC omhoog brengt. Het uitzicht is opnieuw prachtig,  groene bergen om ons heen en boven ons rotsgebergte. Als ik in de achteruitkijk spiegel kijk zie een wir war van kronkel weggetjes die we achter ons laten.

De LC klimt en we zien op de GPS dat we de 3000 meter naderen. Voor ons staat een stenen huis met een rood dak dat mij doet denken aan de alpen huizen in Oostenrijk.  Er lopen zelfs een paar bruine koeien in (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Naar Argentinië!

Bericht - 08 maart 2018 om 19:22 uur

27 februari.
Gisteren zijn we via de Paso Pehuenche  grensovergang Argentinië in gereden. Een interessante happening altijd. De ene grensovergang is lang de andere niet en de douane ambtenaren zijn niet overal even vriendelijk of behulpzaam. Deze grensovergang ligt op 2500 meter hoogte, een mooie tocht om te rijden. In  het douane kantoortje om Chili uit te rijden zijn de ambtenaren vriendelijk. Een jongedame lacht ons vriendelijk toe. De radio staat zachtjes aan en voordat ze ons gaat helpen maakt ze eerst even haar telefoongesprekje af. Er heerst een relaxte sfeer. Onze paspoorten worden bekeken en afgestempeld. De autopapieren van de LC worden gecheckt en ingehouden zoals dat meestal  gebeurt als (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Reserva Provincial La Payunia

Bericht - 08 maart 2018 om 19:19 uur

We zijn op weg via de R 40 naar La Payunia, uiterste zuiden van de provincie Mendoza. Het is een woest gebied, we komen geen andere reizigers tegen. Er is een totaal vernieuwde weg in aanmaak. Wel 43 km lang worden we begeleidt door man en machine  die aan de weg timmeren. Af en toe worden we via een omweggetje geleid maar het grootste gedeelte kunnen we of links of rechts rijden. De mensen groeten ons allemaal vriendelijk zwaaiend. Er wordt in enorm veel stof gewerkt, ik zie veel doeken om het gezicht van deze straat werkers.  

Het landschap rondom ons is bijna ongerept, er staan (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Radal Siete Tazas National Reserve.

Bericht - 01 maart 2018 om 17:03 uur

22 februari      Voor vannacht een leuk klein plekje gevonden een paar honderd meter voor  de ingang van Radal Siete Tazas Nationaal Reservaat.
Een reservaat waar vanwege de grote zomervakantie  nog veel mensen zijn die kamperen aan de rivier de Claro. Op de vele kleine campings aan de rivier staat het tjokvol met kleine bolle tentjes.  
Een reservaat met watervallen. ‘The veins of the Earth’ oftewel de aders van de aarde.

De straten zijn van zand, grint of gravel. Het is erg droog hier, alles wat beweegt laat stof achter. De bomen, struiken  en vakantie huisjes aan de straat zien grauw en rood van het stof. De LC zit (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Vina Undarraga

Bericht - 01 maart 2018 om 16:57 uur

20 februari  

Vandaag bezoeken we de wijnproeverij:  Vina Undarraga. 34 km van Santiago (aan de oude weg van naar Melipilla).
Dit is onze huiswijn.
 
Klein stukje geschiedenis van de Chileense wijn:   In 1551 plantte de Spaanse conquistador Francisco de Aquirre de eerste wijnstok in Chili. Deze wijn werd gebruikt als miswijn in de kerken. De wijngaarden werden steeds groter. In de loop van de tweede helft van de 19 de eeuw begon de echte bloei van de wijnhandel. Silvestre Ochagavia voerde de eerste Franse wijnstokken uit de Vallei van de Loire in. Hij liet ze wennen in de vallei van de Maipo in Chili. Dankzij de irrigatie (financieel ondersteund door (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Valparaiso

Bericht - 21 februari 2018 om 15:46 uur

15 februari 2018  

Een piepkleine stip op de planeet licht op… Opgetuigde schepen verschijnen Mooi als duiven uit een droom… Valparaiso fonkelt in de nacht in het universum.   Pablo Neruda. Ik beken ik heb geleefd.  

We rijden door de straten van Valparaiso, een grote havenstad met een erg rijk verleden tot aan het begin van de twintigste eeuw. Ondanks de ruim 300 schipbreuken voor zijn kust, talrijke vernielingen door aardbevingen, aanvallen door piraten of oorlogen groeide Valparaiso in de 19 de eeuw tot de grootste haven van het Zuid Amerikaanse continent.  De gouden tijd duurde tot 1914. Valparaiso was een welkome en verdiende  haven  na de hel van Kaap Hoorn te (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Aankomst in Santiago.

Bericht - 18 februari 2018 om 18:21 uur

14-02-2018
 Na een goede vlucht waarin ik enkele uurtjes van de nacht wel heb kunnen slapen land het vliegtuig op tijd op het vliegveld van Santiago. (Artura Merino  Benitez (SCL). Ik voel mij happy. De reis is goed doorstaan, veilig geland en dadelijk zal ik de LC zien rijden of staan met Andre aan het stuur. Nog even door de douane, ik denk aan de inhoud van mijn reistas. Chili is streng wat betreft etenswaren het land mee innemen.  Daarmee bedoel ik los vers fruit, groentes, losse bladeren en kruiden enz. In mijn tas zit gemalen koffie, drop en een grote pot nutella.  Het slaat helemaal nergens op maar toch (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

De vlucht naar Santiago

Bericht - 16 februari 2018 om 19:22 uur

13-02-2018
 De reis is begonnen. Vandaag een gezellige dag samen met Romy gehad in Amsterdam.  Ennn…gisteravond de hele avond geknuffeld met mijn nieuwe kleine lieve vriendje.   Nu dan echt op weg naar Santiago in Chili. Ik vlieg via Parijs en zit  nu op het vliegveld bij een Starbucks met een kleine cappuccino en traag internet.  Naast mij  aan tafel zit een jong vrouw. We komen in gesprek en zij verteld dat ze uit Israël komt en reist naar Argentinië. Even samen gekletst en op elkaars spullen gelet tijdens een bezoekje naar het toilet.   Het eerste gedeelte van de vlucht Amsterdam  Santiago was een korte. Het vliegtuig zat propvol, mede passagiers hadden (...)

Lees verder


6 reacties • Plaats een reactie

Aftellen is begonnen!

Bericht - 06 februari 2018 om 12:31 uur

Over de reis:

YES... het aftellen is begonnen! Binnenkort vlieg ik naar Santiago, de hoofdstad van Chili. Andre haalt mij af van de luchthaven en samen zetten we de reis voort in de Toyota LandCruiser, onze vertrouwde, solide en gezellige 4WD. Na elke reis ervaar ik intenser wat het reizen op deze persoonlijke manier, met mij doet. Deze manier van reizen geeft volledige vrijheid en ruime.  ik leer steeds beter om te gaan met deze vrijheid en ruimte. Zonder last te hebben van externe factoren vul ik de dag of laat ik een dag komen zoals die komt, natuurlijk samen met (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2 3 ... 10