Avatar eline Kamp

eline Kamp

Paasweekend

Geplaatst op 05 april 2018 om 01:25 uurAls je denkt dat ze alleen in Nederland Pasen vieren, heb je het mis. Weet je nog dat ik het had over al die nationale vrije feestdagen hier? Nou Pasen hoort ook in dit rijtje. De meest gestelde vragen afgelopen dagen waren: wat ga je doen met Pasen en wat heb je gedaan met Pasen? Ik zal je eerlijk zeggen. Ik heb als ontbijt 3 eieren gegeten. Thats it.

De kinderen van mijn stage hebben drie weken vrij. Ook wel paasvakantie genoemd. De 2de vakantieweek zit er bijna op en ik kan niet wachten totdat de kinderen weer gewoon naar school kunnen. Ik ben er niet zat van hoor, maar ze zijn wel een stuk drukker dan normaal. Voor volgende week heb ik een schema opgesteld met wat activiteiten voor de kinderen. Deze ga ik begeleiden en ik hoop dat ze het the bomb vinden!


Afgelopen vrijdag en zaterdag ben ik naar de jungle geweest. En jup, het was weer heftuuug. Het plaatsje waar we heengingen heette lobi lafu. Lobi betekent liefde en lafu betekent lachen. Toch stond het huilen me vaker nader dan het lachen.

Onze gids gaf ons 1 taak voordat we weggingen: allemaal een zaklamp meenemen. Wij dachten dat dat niet nodig was, we hebben wel een zaklamp op onze mobiel. Toen ik op de heenweg zei dat we geen zaklampen meehadden, stopte hij bij de eerste de beste chinees en verplichte ons allemaal om een zaklamp te kopen. Achteraf snap ik waarom. En dat ga ik jullie straks vertellen.

Na 5 uur in de auto te hebben gezeten kwamen we aan bij lobi lafu. Een dorpje met kleine huisjes aan het water. In 1 van deze huisjes zouden wij de nacht doorbrengen. Het uitzicht was meer dan prachtig. Rotsen, stroomversnelling, de groene jungle, die huisjes en natuurlijk de felle zon die scheen.

Onze gids vond het wel een uitdaging dat wij even gingen zwemmen tussen de rotsen en stroomversnellingen. En aangezien wij geen pussy’s zijn, zeiden wij volmondig ja! Ik dacht dat ik dit wel even kon dus ik ging als eerst. En dus ook als eerst op me smoel. Wat ik niet wist, is dat in het water ook rotsen waren en je met je voet moest zoeken naar een stabiel punt. Ik stapte vol zelfvertrouwen het water in en flats, daar ging ik. Kopje onder. Mijn eerste woorden waren: ‘ik wist toch ook niet dat het hier niet gelijkvloers was.’

Bij de eerste rots zat mijn been al vol schrammen en wondjes. En aangezien ik wist dat daar piranha’s zwommen, werd ik alweer panisch. Ik weet nog hoe bang ik vroeger was toen ik tussen de piranha’s zwom bij presten palace, terwijl deze achter glas zaten. Nu zwom ik er gewoon gezellig samen mee. Na nog wat rotjes te hebben overgestoken, kwam we bij een grote rots aan. Daar hebben we onze handdoek gespreid en héérlijk in de zon gelegen. De omgeving daar, wauw. Zo fucking mooi. Echt een geluksmomentje.

Terug bij ons huisje was de nood hoog en ging ik opzoek naar een wc. Gevonden. Terwijl ik mijn broek omlaag deed, sprong er één of ander groen monster uit de wc en ik schrokte me hélemaal de pleures. Oké het was gewoon een kikker. Maar heel eerlijk had ik deze niet in mijn kont willen hebben. Volgende wc. Geen kikkers, geen paniek. Natuurlijk bleef het niet bij één keer plassen deze trip. Dus elke keer wanneer ik naar de wc moest, volgde er een kikkeronderzoek. Het onderzoek ging als volgt: met een zaklamp rondom de wc kijken. Geen kikkers? Oke volgende stap. Bril omhoog. Nog steeds geen kikker? Oke doorspoelen die wc. Nu wist ik zeker dat de wc kikkervrij was en kon ik rustig plassen. Er waren 6 wc’s en 1 keer hebben 5 wc’s het kikkeronderzoek niet doorstaan. Met z’n 3en dus om de beurt op 1 wc. Heul vervelend.

Deze piranha’s en kikkers waren niet de enige dieren die me bang maakten hoor. Ik ga jullie nu vertellen waarom het zo belangrijk was een zaklamp mee te nemen. In het donker vinden slangen het leuk om tevoorschijn te komen. Ik vond dat minder leuk. Vanaf het moment dat het donker werd en we gingen lopen, moesten we voor ons met de zaklamp schijnen om te kijken of er niet een slang voor je voeten lag. Slangen worden er namelijk niet blij van als je bovenop ze gaat staan. Ze happen dan graag van zich af. Nou elke keer als een mongool schijnen met die zaklamp dus.

’s Avonds hadden we een lekker kampvuurtje gemaakt waar we met z’n allen zaten. Er kwamen van meer huisjes mensen bij zitten. Gezellig! Op een gegeven moment vond onze gids het een goed idee om op zoek te gaan naar vogelspinnen. Ik vond dit een minder goed idee, maar zoals ik zei: ben geen pussy. Dus let’s go! Terwijl ik me nog aan het focussen was om niet op een slang te gaan staan, stonden we al voor een levensgrote vogelspin. HOLY SHIT JONGE. Ongeveer net zo groot als mijn hand, als het niet groter is. Rustig blijven Eline en tot 10 tellen. Hij doet je niks. Na een paar minuten vond ik het wel weer goed geweest en keerde ik met mijn zaklampje terug naar het kampvuur.

Na nog een paar spelletjes en biertjes was het tijd om te slapen. Ik heb me laten vertellen dat er een vorige keer een vogelspin was die het leuk vond om bij iemand in bed te kruipen. Dus voor het slapen heb ik nog even een vogelspin onderzoek gestaan. Daarna mijn pyjama aangedaan, mezelf ingestopt in een klamboe en gaan slapen met een zaklamp naast mijn kussen. En verbazingwekkend was het een goede nacht.

De volgende dag begon goed. Ik stapte mijn hutje uit en er kwam een man langs gelopen die lafu wel íets te letterlijk nam. Zijn standaard gezicht was een big smile. Bij alles wat hij doet en zegt, big smile. Kun je je voorstellen dat je je bed uitstapt en er komt een of andere Jamaicaanse rastaman met zijn baard tot zijn schaamhaar langsgelopen met zijn kruiwagen om goede morgen te zeggen? Nou ik nu dus wel. Kunnen sommige mensen nog wat van leren. Nee maar shout-out naar die man, het was een baas en ik heb vreselijk om hem gelachen.

Na een heerlijk ontbijt was het tijd om op pad te gaan. Ik vroeg onze gids of ik op slippers kon of beter schoenen aan kon doen. Hij zei me: ‘nee joh, slippers is geen probleem’. Dus ik vol goede moed op slippers op pad. Niet wetende dat we een half uur door de jungle zouden lopen. Na 5 minuten was ik er helemaal klaar mee. Op die flipfloppers door de boesboes is geen succes. Onderweg kwamen we wat dorpjes tegen waar families woonden. Het zag eruit als een dorpjes uit 1638, waar ze hun eigen eten zochten en hun kleren met hun handen in de rivier wasten.

Uiteindelijk aangekomen op een plek met nog meer rotsen en nog sterkere stroomversnelling. Mijn hart begon alweer een paar slagen sneller te slaan. Hup kleren uit en gaan met die banaan. En het was een succes. Op een paar schrammen op m’n benen na, heb ik ook deze rotsen weerstaan.

De terugweg ging íets sneller dan de heenweg. 2,5 uur i.p.v. 5. Joost mag weten hoe. ’s Avonds hebben we nog lekker een dansje gewaagd in Tequila en zijn daarna heerlijk gaan slapen. Zondag en maandag hebben we rustig te tijd genomen om alles van de afgelopen 2 dagen te verwerken. Inmiddels is het alweer woensdag en morgen is mijn laatste stagedag voor deze week. De tijd gaat zo ongelofelijk snel joh. Voor dit weekend hebben we geen plannen, maar ik weet zeker dat het weer ouderwets gezellig wordt.

Voor nu wens ik iedereen een fijne nacht. En het lijkt me stiekem gewoon heel leuk als jullie dromen over een vogelspin in je bed.

Liefs,
Eline


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie