Avatar  Fam. Elgers

Fam. Elgers

Momenteel is elgers bezig met de reis Rondreis Ijsland. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van elgers

Blijf op de hoogte van de reisblog van elgers door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Vatnsnes

Bericht - 18 juni 2019 om 21:32 uur

Vandaag was het wat Koeler. Gemiddeld  5 graden en een straffe nw wind. Dus goed inpakken. We zijn eerst langs Vatnsdasholar geweest. Zouden daar een mooi uitzicht hebben op de creatie van vulkaanuitbarsting. Viel wat tegen dus maar gauw door naar de Kolugljufur Canyon. Zeker diep en heel mooi. Echt een scheur dwars door het landschap. Het water doet de rest. Daarna doorgereden naar de olifantenklif. Dat spreekt voor zich als je de foto ziet . Al deze routes moet je over puin en gravelwegen rijden. Gaat niet zo snel. Maar de omgeving is prachtig en vooral afwisselend. Morgen gaan we de westfjorden (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

We zijn er weer

Bericht - 17 juni 2019 om 22:28 uur

Onze WiFi sport deed het even niet meer. Maar via WhatsApp is hij weer in orde dus Ik ga hem weer bijhouden. Ondertussen al heel wat mee gemaakt en gezien. Via hele mooie bergpassen en watervallen op de wasbord wegen gereden. Op de hoog landen geweest en een nacht doorgebracht. Was in de nacht min 2,5 graden en een ijzige wind. Daarna door naar Husavik waar we een walvissafari hebben gedaan. Geluktkig een walvis  en wat dolfijnen gespot. In de omgeving van Myvatn geweest waar we kratervelden en zwavel en modderputten hebben gezien en ook dwars door een lava veld (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Jokulsarlon gletsjermeer

Bericht - 12 juni 2019 om 22:12 uur

Vandaag langs het gletsjermeer jokulsarlon geweest. In dat meer komen de afgebroken ijsdelen terecht en drijven naar de zee. Dan verder langs de kust. Aan een kant de besneeuwde beroepen en aan de andere kant nu ook kliffen. Een hele mooie zig zag route. En als laatste de camping. Even een steil stuk maar we een mooie ligging
0 reactiesPlaats een reactie

Gletsjer

Bericht - 11 juni 2019 om 20:53 uur

Het was vandaag weer mooi weer. Op richting Hofn. Het is was een lange weg door de zwarte stranden heen. Allen is het niet allemaal zwart meer de vegetatie is inmiddels sterk vertegenwoordigd in de vorm van lupinias. Heeel veel. Onderweg watervallen, rivieren en mooie uitzichtpunten. In de middag kwamen we aan bij het nationale park Skaftafell. Daar was ook de camping dus daar zijn we neergestreken. En natuurlijk de wandeling gemaakt naar de gletsjers . Is toch indrukwekkend om te zien. Maar ook om te lezen dat ze per jaar ongeveer 50 meter terugwijken. Vandaag weer 15 graden (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Vik

Bericht - 10 juni 2019 om 22:45 uur

Vandaag zIjn we eerst naar een bakkerij in Selfoss gereden. Deze bleek op 2e pinksterdag vroeg open te zijn dus zijn we daar wezen ontbijten. Daarna naar de Netto markt geweest. nu eens om eindelijk de boodschappen te kunnen doen. Hierna op naar het Lavamuseum in Hvolsv√∂llur. Een museum met interactieve media die het verhaal vertelde over de vele vulkaanuitbarstingen en de botsingen tussen de tektonische platen. Ook werd het geluid dat ze hoorden bij de laatste uitbarsting weergegeven. Oorverdovend . We zijn toen door gereden naar het vliegtuigwrak op het strand dat daar al ongeveer 40 jaar ligt. Moesten wel eerst 3,5 km (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Reykjanis geopark

Bericht - 09 juni 2019 om 21:26 uur

Vandaag na de hotelovernachting de camper opgehaald. Na controle e.d. Op weg naar Het Unesco Global Geopark in Reykjanis. Een gebied vol met vulkanische activiteit. Zoals omschreven een gebied met borrelende modder en stoom fonteinen.de grond is zelfs warm. Er staat natuurlijk ook een bedrijf die zorgd voor de warmte transport naar o.a. De blue lagoon. Daarna langs de,uit gereden tussen de lavavelden door. Een mooi gezicht die spectaculaire natuur. Ja en toen stond er de supermarkt op het programma. Maar ja op 
Pinksteren zijn die zelf hier niet open. Dus moeten we improviseren de komende 2 dagen want we (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Status update van 08 juni 2019

Status update - 08 juni 2019 om 21:42 uur

Keflavik

We zijn er.

Bericht - 08 juni 2019 om 21:41 uur

De reis naar Schiphol ging voorspoedig. Zeker met de overstap op de city direct ging het snel. Op Schiphol wat rondgelopen en om 14.00 uur zaten we in het vliegtuig. We hebben ongeveer 1,5 uur aan de gate gestaan voordat we weggingen. Waarom is nog onduidelijk. De vlucht ging goed en voorspoedig. Door de vertraging mistte we wel de shuttlebus, maar ik had voordat we de lucht ingingen nog een mailtje kunnen versturen zodat we op een latere shuttel gezet zijn.
om  7 uur hebben we in de naast het hotel gelegen pizza restaurant wat gegeten en we zitten nu (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie