Avatar Eveline den Deurwaarder

Eveline den Deurwaarder

Momenteel is eef-s-camino bezig met de reis Camino. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van eef-s-camino

Blijf op de hoogte van de reisblog van eef-s-camino door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Credantial

Bericht - 10 mei 2019 om 16:49 uur

Onderweg naar Santiago kun je stempels verzamelen. Om recht te hebben op je getuigschrift moet je van de laatste 100 km per dag 2 stempels op je paspoort hebben. Maar als je een grotere afstandgaat afleggen, is het natuurlijk veel leuker om van je hele reis stempels te verzamelen. Onderweg kun je op verschillende plekken een dergelijk paspoort 'Credential' kopen, maar als je in Nederland wilt starten, moet jehet of aanvragen via jet Sint Jacobsgenootschap, maar je kan het ook via bijvoorbeeld de Zwerver bestellen of via Camino Comfort. Dan zijn de paspoorten iets duurder, maar je kunt (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Beginpunt

Bericht - 10 mei 2019 om 16:43 uur

Een reis heeft een begin- en een eindpunt. Eindpunt is dus bekend: Santiago de Compostela. Maar waar beginnen? Ga ik de laatste 100 kilometer lopen zodat ik recht heb op een getuigschrift. Kies ik een ander startpunt, ten noorden of zuiden van de Pyrenee├źn, Parijs of Brussel? Of ga ik net als de pelgrims van vroeger gewoon thuis starten? Thuis is dan niet mijn woonplaats. Die is namelijk niet interessant op het gebied van Sint Jacob. Nee, dan zou ik kiezen voor een oude woonplaats, Vlissingen, met een Sint Jacobskerk. De Sint Jacobskerk waar ik in mijn studententijd belijdenis (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dromen...

Bericht - 10 mei 2019 om 16:15 uur

Het begon als een grapje, een losse flodder tijdens een bak koffie. Later ging ik er over nadenken, lezen, plaatjes kijken en dromen. Zou wel een mooie belevenis zijn en een hele uitdaging; de Camino de Santiago de Compostela.
0 reactiesPlaats een reactie