Avatar Dirk Hartog

Dirk Hartog

De verdeling

Bericht - 15 november 2019 om 20:40 uur

Ja... het waren 3 meiden achter deze prachtige blog.
Wij hebben alles ingedeeld, en dit zijn de verdelingen. (bericht 4)

Biografie: Menna Baioumy en Angel Rhamdani
Reisverslag 1: Menna Baioumy en Betül Yasar
Reisverslag 2: Menna Baioumy en Angel Rhamdani
Fotoalbum: Angel Rhamdani en Betül Yasar

Erg bedankt voor het lezen van onze blog, maar dit is helaas wel het einde.
-Dirk Hartog 


0 reactiesPlaats een reactie

Op naar Bantam!

Bericht - 15 november 2019 om 20:07 uur

Hallo, hier is een beetje over mijn reis naar Bantam: Reisverslag 2

Op 25 oktober 1616 is het schip de Eendracht van Amsterdam hier aangekomen. Het was een doodgewone tinnen schotel, maar ik had hem plat laten slaan om als aandenken in het lege land te plaatsen.

Mijn naam kwam op het bord: “Dirk Hartog”, die van de opperkoopman aan boord, Gillis Miebais, en die van de onderkoopman en de eerste stuurman. Zij waren de eerste Europeanen die een teken achterlieten in het geheimzinnige Zuidland, of Terra Australis, waar iedere zeevaarder wel van had gehoord, maar waar nog nooit iemand was (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ervaring met Eendracht

Bericht - 15 november 2019 om 18:33 uur

Hallo, In hierin ga ik vertellen over mijn ervaring met mijn schip Eendracht.(Reisverslag1)
Eendracht raakte in een storm gescheiden van de vloot en bereikte afzonderlijk de Kaap de Goede Hoop, het zuidpunt van Afrika. Van daaruit nam ik een oostelijke route over de Indische Oceaan voordat ik naar het noorden keerde richting Macassar in Oost-Indonesië. Op 23 januari 1616, negen maanden voordat ik de westkust van Australië bereikte, was ik vanuit Texel in Nederland vertrokken naar Oost-Indië. Het schip dat ik beval, genaamd Eendracht, maakte deel uit van een vloot van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie of VOC. Mijn schip was beladen met een rijke lading om te worden geruild (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Mijn biografie.

Bericht - 14 november 2019 om 20:12 uur

Geboren in een zeevarende familie, kreeg ik op 30-jarige leeftijd het eerste commando van het schip en bracht verschillende jaren door met succesvolle handelsactiviteiten in de Oostzee en de Middellandse Zee. In 1616 kwam ik in dienst bij de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) en werd ik benoemd tot kapitein de Eendracht (wat "Concord" of "Eenheid" betekent) in een vloot die van Nederland naar Nederlands-Indië reisde. Ik vertrok in januari 1616 in het gezelschap van verschillende andere VOC-schepen, maar raakte van hen gescheiden in een storm en kwam onafhankelijk aan op Kaap de Goede Hoop (later de plaats van Kaapstad, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie